Culori sufragerie – cele mai frumoase culori pentru living + POZE care să te inspire în amenajarea sufrageriei tale

culori living blog

Poate te gândești că cea mai grea misiune pe care o ai atunci când începi amenajarea locuinței este alegere pieselor de mobilier, însă aceasta apare abia după ce bifezi primii doi pași, mai exact alegerea stilului de amenajare și a culorilor. De ce cromatica din locuința ta este atât de importantă? Deoarece de aceasta depinde starea ta emoțională cât și a familiei. Fiecare cameră are nevoie de personalitate și de culori cât mai prietenoase, însă trebuie să pui un accent mult mai mare pe alegerea culorilor pentru living, deoarece aceasta este poate cea mai importantă cameră din locuință, având în vedere că te relaxezi acolo după zilele lungi și obositoare și îți petreci timp de calitate cu prietenii și membrii familiei. La fel de importantă este și cromatica pentru dormitor, iar mai multe detalii despre alegerea culorilor în această cameră găsești aici

Culorile din sufragerie reflectă gustul și creativitatea ta, așa că un prim sfat ar fi să nu urmezi orbește trendurile de design interior, ci să te gândești la tine și la ce ți s-ar potrivi. Nu uita, fiecare culoare are un impact psihologic asupra ta și te poate influența, așa că pentru a nu da greș și pentru a nu crea un decor neplăcut și obositor din cauza paletei de culori, te ajutăm noi cu câteva sfaturi despre culorile și combinațiile de culori potrivite pentru livingul tău:

Culori pentru living – alegerea lavabilei

Așa cum am menționat și anterior, alegerea culorilor pentru sufragerie trebuie să fie în concordanță cu stilul de amenajare pentru care optezi. Spre exemplu, culorile unui living modern sunt nuanțele neutre și tonurile diferite de alb și negru. Culorile primare (galben, roșu, albastru) pot fi adăugate pentru a rupe uniformitatea culorilor neutre. Iar dacă vrei să ai un living în stilul Art Deco paleta de culori trebuie să fie îndrăzneață, cum ar fi turcoaz, galben aprins, vișiniu, mov strident, verde smarald și culorile metalice (auriu, aramiu, argintiu). 

Următorul pas după alegerea stilului de amenajare este să te decizi dacă optezi pentru o singură culoare sau apelezi la combinații de culori pentru living. În funcție de această decizie, te poți ghida după propunerile noastre următoare.

Living zugrăvit într-o singură culoare 

Cu siguranță vrei să te bucuri cele mai frumoase culori pentru living și, cu puțin ajutor, poți face asta. E foarte ușor și sigur să optezi pentru o singură culoare în sufrageria ta și nu vei da greș, va fi mult mai greu să te confrunți cu un decor obositor. Iată cele mai bune culori pentru pereții sufrageriei: 

  • Culori calde pentru living 

În cercul cromatic, culorile calde sunt reprezentate de roșu, galben, portocaliu și diferite nuanțe ale acestora care exprimă strălucirea soarelui și focul. Acestea sunt potrivite pentru pereții sufrageriei deoarece creează o ambianță intimă, confortabilă, dând iluzia că spațiul este mult mai mare și te vor ajuta să obții un living cosy. Iată o selecție de fotografii cu cele mai bune idei de culori calde pentru living: 

living zugravit intr-o singura culoare
culori living
culori living
culori living
culori living
  • Culori neutre pentru living

Din punct de vedere cromatic, neutru înseamnă lipsit de culoare, așadar în această categorie se încadrează nuanțe ce nu transmit emoții, idei sau senzații. Cele mai populare culori neutre pentru sufragerie sunt gri și bej, însă acestea se împart în tonuri și subtonuri. Spre exemplu, bejul poate avea un subton de roz, somon sau unul de bronz, auriu. Albul, de asemenea, poate fi ivoire, gălbui, albăstrui sau rozaliu. Așadar, ai o gamă foarte mare de culori neutre pentru living din care poți alege și care să-ți placă. Pentru a te inspira, am pregătit câteva poze cu cele mai bune idei de culori pentru living: 

culori neutre living
culori neutre sufragerie
culori sufragerie
culori sufragerie
culori neutre living

Living zugrăvit în două culori

Totuși, dacă ți-ai propus să creezi un efect spectaculos în sufrageria ta, ai posibilitatea de a zugrăvi livingul în două culori. Îți recomandăm să alegi cu atenție combinația de nuanțe, deoarece este foarte ușor să comiți cele mai întâlnite greșeli de amenajare interioară, printre care și crearea unui mediu mult prea obositor și copleșitor din cauza culorilor nepotrivite. Pentru a veni în ajutorul tău, îți prezentăm ce culori poți alege pentru pereții din living, cât și pentru decorațiunile din acesta: 

  • Living roșu cu gri 

La capitolul combinații de culori pentru sufragerie se încadrează roșu și gri. Aceasta se potrivește unei persoane mai îndrăznețe, care vrea să iasă din tipare. Roșul este una dintre cele mai atrăgătoare nuanțe și trebuie manipulat cu grijă. Elementele roșii nu trec niciodată neobservate, fac accente interioare grozave. Este o culoare potrivită pentru pereții sufrageriei deoarece promovează sentimentele de sociabilitate și stimulează apetitul, însă trebuie evitată pentru dormitoare. Combinația roșu cu gri este potrivită, contrastul fiind unul special și foarte plăcut. 

  • Living gri cu albastru 

Alte culori recomandate pentru sufragerie sunt și gri cu albastrul. Griul este o culoare neutră potrivită pentru combinații îndrăznețe, cum este aceasta cu albastrul. Livingul este un spațiu primitor, cald, care adună mulți oameni, iar albastrul este asociat cu ideea de liniște, calm, seninătate, protecție, așa că se potrivește perfect în această încăpere. Un studiu a demonstrat faptul că există 111 nuanțe de albastru, așa că ai de unde să alegi. Și, din fericire, această culoare are valențe atât feminine cât și masculine, așa că este o culoare ce poate fi folosită pentru pereții din sufragerie.

  • Living albastru cu galben 

Vrei modele de culori pentru living și mai îndrăznețe? Atunci combinația albastru cu galben este perfectă pentru tine. Galbenul evocă energia solară, fiind asociat cu fericirea şi optimismul, iar sufrageria zugrăvită în galben stimulează energia şi dorinţa de inovare. Dacă sufrageria ta nu se bucură de ferestre prea mari, galbenul va veni în ajutorul tău cu un plus de lumină. Însă, dacă optezi pentru tonuri mult prea aprinse, nu te vei alege decât cu dureri de cap, deoarece acestea sunt foarte obositoare pentru privirea ta. Iar dacă te sperie această combinație pentru pereții din sufragerie, poți crea o pereche mult mai prietenoasă și blândă bucurându-te de un living gri cu galben.

Culori sufragerie: elemente decorative în camera de zi și accente de culoare

decoratiuni living

Accentele de culoare sunt esențiale, deoarece un living într-o singură culoare poate fi monoton și lipsit de personalitate. Cu ajutorul perdelelor, draperiilor, covorului și pieselor de mobilier poți transforma sufrageria ta într-un spațiu cu adevărat unic. Iar pentru a introduce în locuința ta și câteva culori pentru living din 2021, cum ar fi Ultimate Gray (nuanță neutră de gri) și Illuminating (galben luminos sau lămâie), dar și culoarea anului 2022, Very Peri, alege elemente decorative din această paletă.

Decorațiuni pentru pereți

Cea mai simplă modalitate de a aduce un plus de culoare în sufrageria ta este să apelezi la decorațiuni pentru pereți, iar cele mai populare sunt tablourile canvas. Din fericire, există o gamă variată de modele din care poți alege în funcție de preferințele tale. Spre exemplu, într-o sufragerie zugrăvită într-o singură culoare neutră, îți recomandăm să alegi tablouri canvas abstracte. Acestea conțin o adevărată explozie de nuanțe și poți obține astfel o combinație de culori pentru living în trend. Regăsești mai jos câteva modele de astfel de tablouri: 

tablou abstract
tablou abstract
tablou abstract


Dacă arta abstractă este prea mult pentru tine și nu simți că ți se potrivește, poți apela la tablouri canvas pentru living. Iar dacă vrei să ai în sufrageria ta o imagine dragă ție sau poate chiar o fotografie cu familia, optează pentru un tablou canvas personalizat.

tablou living
tablou sufragerie
tablou living

Piese de mobilier

După ce ai stabilit culoarea pereților din sufragerie, misiunea de a integra piesele de mobilier va fi mult mai ușoară. Însă, acestea trebuie integrate ținând cont de mai multe detalii, respectiv dimensiunea camerei, numărul ferestrelor și cantitatea de lumină naturală, deoarece în prezența acesteia culorile pot căpăta nuanțe diferite. Pentru sufrageria cu multă lumină naturală este recomandat să integrezi mobilier în culori pământii cu mici accente îndrăznețe de verde și albastru. De asemenea, culoarea piersicii în living creează o atmosferă caldă și prietenoasă, așa că o măsuță de cafea sau două fotolii cu accente portocalii sunt potrivite. Folosește-te de piesele de mobilier pentru a aduce un plus de creativitate, astfel dacă îndrăgești culorile puternice, acum este momentul perfect să adaugi câteva accente și să creezi cele mai minunate combinații de culori în living. Aruncă o privire peste ideile de culori pentru mobila din sufragerie pentru mai multă inspirație: 

mobila living
mobila living

Materiale textile

Materialele textile sunt elementul cheie în livingul tău ce nu trebuie omise. Poți scoate din banal orice sufragerie folosindu-te de câteva perne decorative sau pături pe care le poți așeza pe canapea sau pe fotolii. Însă dacă nu știi ce culori se potrivesc în living? Iată câteva sfaturi: 

  • Pentru un living cu pereții în nuanțe neutre, alege textile colorate, care să creeze contrast. 
  • Pentru sufrageria zugrăvită în culori închise, nuanța textilelor trebuie sa fie una de mijloc, încât să nu încarce în toată combinația cromatică
  • Optează pentru materiale textile în culori închise pentru un plus de eleganță și rafinament
  • Într-o sufragerie mare, alege culori precum maro închis, negru, violet sau gri
decoratiuni sufragerie
perne decorative
materiale textile

La acest capitol dă-ți voie să-ți pui amprenta și ghidează-te după propriul gust. Reguli pentru alegerea culorilor în sufragerii sunt numeroase, însă totul este relativ, pune pe primul loc starea ta de bine și alege culori și nuanțe care crezi că te vor ajuta să te relaxezi. 

Pe scurt, cromatica din living este foarte importantă, deoarece are o influență foarte mare asupra stării tale emoționale. Și pentru că sufrageria este cea mai importantă cameră din locuință, în care îți petreci timpul cu cât mai mulți oameni dragi, ține cont de sfaturile și ideile prezentate de noi anterior și nu vei da greș. 

Sursa foto: Freepik.com, Pepanza.ro, Pinterest.com