Culoarea anului 2022 – Pantone dezvăluie culoarea care NU trebuie să-ți lipsească din decorul interior anul acesta

Anul 2022 abia început, iar pe buzele tuturor a apărut întrebarea: „Care este culoarea anului 2022?”. Ca în fiecare an, răspunsul vine de la specialiștii Pantone care ne prezintă care sunt nuanțele ce vor fi în trend. Din anul 2000, până în prezent, Pantone Color Institute declară „culoarea anului” în urma întâlnirilor reprezentanților grupurilor de standarde de culoare ale diferitelor națiuni. Spre exemplu, culorile Pantone ale anului 2021 au fost PANTONE 17-5104 Ultimate Gray și PANTONE 13-0647 Illuminating, un mix ce transmite energie și speranța de a visa la un viitor luminos. 

În rândurile următoare, îți vom prezenta pe larg cu ce se ocupă Pantone Color Institute și îți vom dezvălui care este culoarea anului 2022, ce te va inspira și care nu trebuie să lipsească din decorul interior al casei tale. 

Pantone Color Institute – cu ce se ocupă?

Pantone Color Institute este unitatea de afaceri din cadrul Pantone care evidențiază culorile de top sezoniere ale pieței, prezintă publicului culoarea Pantone a anului, prestabilește tendințele globale de culoare și sfătuiește companiile cu privire la culoare pentru produs și identitatea vizuală a mărcii. Prin prognozele de tendințe sezoniere, psihologia și consultanța culorilor, Pantone Color Institute colaborează cu mărci globale pentru a valorifica în mod eficient puterea, psihologia și emoția culorii în strategia lor de design.

De peste 20 de ani, culoarea anului desemnată de Pantone a influențat dezvoltarea produselor și deciziile de cumpărare în mai multe industrii, inclusiv modă, mobilier pentru casă și design industrial, precum și ambalarea produselor și designul grafic. 

Procesul de selecție Pantone a culorii anului necesită o analiză atentă a tendințelor. Experții în culori de la Pantone Color Institute privesc în amănunt trendurile actuale pentru a descoperi noi influențe de nuanțe. Atenția specialiștilor este țintită asupra industriei de divertisment și filme, colecții de artă, noi artiști, modă, toate domeniile designului, destinații populare de călătorie, precum și noi stiluri de viață și condiții socio-economice. Influențele pot proveni și din noile tehnologii, materiale, texturi și efecte care au impact asupra culorilor, platformelor relevante de rețele sociale și chiar evenimentelor sportive viitoare care captează atenția la nivel mondial.

Care sunt culorile anului 2022?

Dacă te afli în plin proces de amenajare și nu ești hotărât în ceea ce privește culorile pentru dormitor sau culorile potrivite pentru bucătărie, acum poți lua în calcul nuanțele Pantone în tendințe ce-ți vor transforma locuința într-un spațiu de vis. Pantone Color Institute nu a întârziat cu anunțarea culorii anului 2022, iar câștigătoare a fost PANTONE 17-3938 Very Peri. Conform specialiștilor, culoarea Very Peri este inspirată din designul digital ce ne ajută să extindem limitele realității, deschizând ușa către o lume virtuală dinamică în care putem explora și crea noi posibilități de culoare. Cu tendințele din gaming, expansiunea metaverse-ului și comunitatea artistică în creștere în spațiul digital, PANTONE 17-3938 Very Peri ilustrează fuziunea vieții moderne și modul în care tendințele de culoare din lumea digitală se manifestă în lumea fizică și invers.

Pentru că este foarte important să fii și tu în tendințe anul acesta, am făcut o selecție de tablouri canvas în care predomină nuanța Very Peri, potrivite pentru bucătărie, dormitor și living: 

tablou culoarea anului 2022
tablou culoarea anului 2022
tablou culoarea anului 2022
tablou culoarea anului 2022
tablou culoarea anului 2022
tablou culoarea anului 2022
tablou culoarea anului 2022
tablou culoarea anului 2022
tablou culoarea anului 2022

Alte culori Pantone în tendințe în 2022 sunt: 

  • Albastru, cum ar fi PANTONE 17-4540 Hawaiian Ocean
  • Portocaliu, respectiv PANTONE 15-1264 Turmeric
  • Roz, spre exemplu PANTONE 16-1640 Sugar Coral
  • Verde, cum ar fi PANTONE 14-0340 Acid Lime

Sperăm că acest articol te-a inspirat și te va ajuta să alegi culorile astfel încât să se încadreze în noile trenduri. Noi suntem extrem de curioși să aflăm care va fi culoarea Pantone 2023 și, cu siguranță, vom împărtăși și cu voi!

Sursa foto: freepik.com; pepanza.ro