Culorile pereților din bucătărie – Cum să decorezi bucătăria cu stil?

Atunci când vine vorba de amenajarea bucătăriei sunt mai multe aspecte de care trebuie să ții cont. Fie că este vorba despre alegerea mobilierului, a decorațiunilor sau a culorilor, nu trebuie să te grăbești. Gândește-te că este o încăpere în care îți poți petrece destul de mult timp, mai ales dacă ești o persoană căreia îi place să gătească. În plus, masa alături de familia ta trebuie să se desfășoare într-un loc cald și primitor. Alegerea culorilor atât pentru pereți, cât și pentru mobilier este foarte importantă. Dacă vrei să descoperi mai multe despre acest subiect, citește în continuare acest articol.

Ce culori poate avea lavabila din bucătărie în funcție de designul ales?

Înainte de a alege câteva nuanțe potrivite pentru pereții din bucătărie, trebuie să te gândești la ce stil ți-ai dori să abordezi în încăperea respectivă. Acest aspect influențează foarte mult orientarea ta spre unele culori benefice acestui spațiu. Iată câteva stiluri care te-ar putea ajuta să iei o decizie:

Modern

În cazul în care îți dorești să optezi pentru un stil modern în bucătăria ta, află că sunt o mulțime de culori din care poți alege. Bineînțeles, un aspect foarte important de care trebuie să ții cont este culoare mobilierului. În cazul în care vrei să experimentezi mai mult pe partea de culori, poți opta pentru o culoare mai simplă, nu foarte extravagantă pentru mobilier și o culoare mai aprinsă și vioaie pentru pereți. De exemplu, poți opta pentru mobilă albă, crem sau neagră, iar la pereți poți jongla cu albastru, portocaliu, roșu, verde și galben. Dacă nu te împaci prea bine cu culorile, mergi pe culori închise, precum maro, verde, gri sau non-culori –  negru și alb. Vor arăta minunat combinate!

modern
modern
modern
modern

Rustic

Dacă ești o persoană care iubește stilul rustic, trebuie să știi că există câteva culori specifice pentru pereții din bucătărie. De exemplu, totul se învârte în jurul culorilor maro, crem, bej și a altor nuanțe asemănătoare. Se pune foarte mult aspect pe lemn și pe culoare acestuia, așadar, încearcă să nu te îndepărtezi prea mult de ideea principală. Stilul rustic este unul foarte primitor, dar știi ce l-ar face și mai primitor de atât? Câteva tablouri personalizate, care să completeze pereții liberi. Alege fotografiile tale preferate și speciale de familie și găsește-le un loc sub formă de tablou în bucătărie. Cinele de familie vor fi și mai speciale cu astfel de decorațiuni.

rustic
rustic
rustic
rustic
rustic

Vintage

Un iubitor al mobilierului de pe vremuri va opta, cu siguranță, pentru un stil vintage în bucătărie. Așadar, culorile potrivite pentru o bucătărie în acest stil sunt gri, verde smarald, vișiniu, maro închis, albastru, dar și non-culoarea alb. Contează foarte mult ce fel de atmosferă dorești să creezi. Dacă vrei să-i oferi bucătăriei un aer mai cozy, poți adăuga pe pereți câteva tablouri cu flori, pentru o pată de culoare.

vintage
vintage
vintage

Idei de culori pentru bucătărie și exemple de decorațiuni potrivite

idei de cadouri si decoratiuni

Alegerea culorilor este foarte importantă, mai ales dacă este vorba despre un spațiu nu foarte mare. De exemplu, cele mai potrivite culori pentru niște bucătării mici sunt cele calde. Culorile pale oferă iluzia unui spațiu mai mare, mai deschis. Totuși, dacă ai o bucătărie suficient de mare, poți opta pentru o gamă mai largă de culori. Nu ezita să alegi și ceva mai îndrăzneț, de exemplu roz, mov, verde, corai sau alte culori asemănătoare.

În ceea ce privește decorațiunile potrivite, câteva tablouri agățate pe pereți nu vor da niciodată greș. Nu îți ocupă spațiu mult și sunt și o variantă excelentă cu ajutorul căreia îți poți pune amprenta asupra locului respectiv. Poți alege tablouri abstracte, tablouri cu peisaje sau tablouri minimaliste în funcție de stilul pe care îl are bucătăria ta. Adaugă și câteva plante pentru decor sau chiar flori. Poți avea chiar o mini grădină, unde să plantezi plante aromatice. Bineînțeles, orice alte obiecte specifice unei bucătării sunt bine-venite. Bucătăria este spațiul în care petreci destul de mult timp, de aceea, este necesar să beneficieze de puțin mai multă atenție atunci când vine vorba de mobilare și decorare. 

idei de cadouri si decoratiuni
idei de cadouri si decoratiuni
idei de cadouri si decoratiuni
idei de cadouri si decoratiuni

Așadar, culorile sunt foarte importante, pentru că îți pot influența starea de spirit. Alege doar culori potrivite pentru bucătărie și pentru starea ta de spirit. De asemenea, nu uita de obiectele decorative. Tablourile și plantele sunt importante pentru orice spațiu, nu doar pentru bucătăria ta.

Sursa foto: unsplash.com, pepanza.ro, shutterstock.com