Ce înseamnă un tablou canvas?

Un tablou canvas reprezintă, de fapt, o imagine imprimată pe un material care poate fi pânză, material sintetic sau bumbac. Apoi, acel material este tăiat cu grijă și întins pe un cadru de lemn.

În funcție de imprimanta folosită, cerneala, materialul pentru imprimare și lemnul șasiului, tabloul poate fi cât mai reușit. Dacă toate materialele folosite sunt de calitate, rezultatul poate fi de-a dreptul uimitor pentru cumpărător.

Practic, dacă printul este calitativ, iar montajul la fel, un tablou canvas poate fi o adevărată operă de artă modernă. Cel mai important avantaj este că prețul său este accesibil pentru orice buzunar.

Imaginile folosite pentru imprimare pot fi atât imagini stoc, de pe site-uri de specialitate, cât și fotografii personale. Tablourile canvas pot fi personalizate în multe feluri, în funcție de preferințele clienților.

Tablouri canvas, multicanvas sau colaje

Tablourile canvas sunt de mai multe feluri:

  • tablouri canvas simple, adică o singură imagine, imprimată pe material și montată pe cadrul de lemn, la o anumită dimensiune
  • tablouri multi-canvas, adică o imagine care este împărțită în 2 sau 3 părți, dar pot fi chiar și mai multe. Aceste părți sunt imprimate separat și montate pe cadre de lemn, împreună formând imaginea inițială. Acest tip de tablou se potrivește cel mai bine imaginilor mari, de tip panoramă.
  • colaje pe canvas: atunci când clientul are mai multe imagini preferate, putem genera un colaj din fotografiile clientului, prelucrat cu atenție, imprimat și montat pe un șasiu de lemn.

De asemenea, putem spune că tablourile canvas se mai împart în două categorii mari: tablouri predefinite și tablouri personalizate.

Tablourile canvas predefinite

Tablourile canvas predefinite sunt cele pe care le avem deja în stoc. Acestea sunt cu imagini frumoase, fie ale unor artiști sau fotografi celebri, fie imagini de pe site-uri de specialitate.

Aceste tipuri de tablouri pot fi decorul perfect pentru spațiul de la birou sau de acasă. De asemenea, pot fi folosite în spații publice (cafenele, restaurante etc), ale căror proprietari și-au dorit să aducă o notă deosebită și o pată de culoare.

Tablourile canvas personalizate

Tablourile canvas personalizate sunt cel mai des folosite de persoanele care doresc să facă un cadou special unei persoane dragi. Astfel, prin alegerea unei fotografii cu semnificație, din arhiva personală, clienții reușesc să dăruiască familiei și prietenilor cadouri pe care aceștia le vor aprecia ani la rând.


Dimensiunile și prețurile

Dimensiunile și prețurile unui tablou pot varia foarte mult, însă cea mai importantă rămâne imprimarea și montarea în sine. Tocmai de aceea, în atelierul nostru alegem să lucrăm cu cerneală de calitate înaltă, imprimăm numai pe pânză, iar cadrele de lemn sunt fabricate manual, de către personalul nostru, astfel încât să ne asigurăm de calitatea și execuția fină a acestora. Comandă chiar acum un tablou și convinge-te!