Cele mai bune idei de cadouri de Crăciun pentru cei dragi – sfaturi, idei și +40 poze sugestive

Sărbătorile se apropie cu pași repezi și, de aceea, trebuie să te pregătești din timp cu cadouri pentru persoanele dragi, astfel încât să nu asaltezi magazinele pe ultima sută de metri și să cumperi impulsiv ce a mai rămas, doar ca să nu pleci cu mâna goală. Dacă nu ai inspirație, articolul de față cuprinde cele mai bune variante de cadouri pentru orice persoană din viața ta, așadar, nimerit unde trebuia! Mai întâi, e nevoie să îți faci o listă cu toate persoanele cărora plănuiești să le oferi cadouri de Crăciun, iar apoi, poți bifa câte ceva pentru fiecare în parte, citind opțiunile pe care le ai mai jos

Cele mai populare tipuri de cadouri pentru Crăciun

Dacă vrei să le oferi celor dragi un cadou cu adevărat special Crăciunul acesta, nu trebuie să petreci zile întregi în magazine, consumându-ți întreaga energie și nici să ai 10 tab-uri deschise cu diverse magazine din care nu poți alege niciunul. Ia lucrurile treptat și fă-ți o listă cu persoanele cărora plănuiești să le dăruiești, iar apoi, în funcție de preferințele pe care știi că le au, începe căutarea! Ca să ai un start mai ușor, ai în vedere faptul că cele mai populare cadouri de Crăciun sunt cele simbolice personalizate, materiale, handmade, haioase, de tip experiențe și cele practice.

cadouri Crăciun
cadou Crăciun

Cadouri de Crăciun simbolic

Cadourile de Crăciun simbolice sunt încă în topul preferințelor publicului, mai ales dacă cei cărora le oferi sunt persoane apropiate, la care contribuie și însemnătatea acestei sărbători. Dacă vrei să oferi cadourile simbolice perfecte, poți încerca șosetele lungi și groase cu diverse modele, perfecte pentru iarna geroasă care stă să vină. De asemenea, tot în această categorie se înscriu cu succes și cănile cu mesaje sau fotografii cu tine și persoanele ce le vor primi. Mănușile și fesurile cu motive de Crăciun ocupă și ele un loc important în inima oamenilor în perioada sărbătorilor de iarnă, prin urmare, nu neglija un astfel de cadou!

cadouri de Crăciun simbolice
cadou simbolic de Craciun

Cadouri de Crăciun personalizate

Atunci când vine vorba de cadourile de Crăciun personalizate, cele mai inspirate alegeri sunt tablourile personalizate cu familia sau prietenii cu ajutorul cărora poți imortaliza cele mai frumoase amintiri și îmbrăca pereții casei cu acele tablouri. La acestea se adaugă puloverele sau hanoracele cu mesaje drăguțe sau amuzante și o imagine aleasă de tine, conform preferințelor lor. De asemenea, dacă sunt pasionați de muzică, le poți face un playlist personalizat unde să incluzi toate melodiile pe care aceștia obișnuiesc să le asculte, sub forma unei casete sau puse pe un stick. Nu în ultimul rând, o lampă led personalizată, poate fi cadoul perfect pentru oricine sau orice fel de lucru ce poate fi personalizat și oferit în dar de Crăciun.

cadouri de Crăciun
cadou pentru Crăciun

Cadouri de Crăciun materiale

La capitolul cadouri de Crăciun materiale, cele mai bune opțiuni pot fi city break-urile sau vacanțele all inclusive în alte țări, orice tip de gadgeturi, cum ar fi telefoanele smart sau laptopurile, căștile și boxele performante, iar în cazul băieților Play Station. Nu în ultimul rând, pentru femei, darurile cele mai îndrăgite sunt parfumurile, gențile sau chiar pantofii de lux, așadar, ține cont de acest lucru atunci când începi căutarea. Dacă ai noroc și frecventezi locurile potrivite la momentul potrivit, ai putea chiar să prinzi niște oferte super avantajoase de Crăciun pentru aceste cadouri!

cadouri dăruite de Crăciun
brad si cadouri de Crăciun

Cadouri de Crăciun ieftine

Dacă ai un buget mai restrâns de alocat pentru cadourile de Crăciun și trebuie să-l împarți între cadourile pentru toți apropiații, astfel încât să nu excluzi pe nimeni. Dar nu este cazul să-ți faci griji, pentru că un cadou, oricât de mic, poate face o persoană foarte fericită, mai ales dacă este inspirat ales. Prin urmare, dacă vrei să pui zâmbetul pe buze unei persoane dragi, oferindu-i un cadou ieftin, poți să optezi pentru varianta de coșuleț cu bunătăți, care conține de la tot felul de dulciuri, până la produse sărate sau chiar băuturi alcoolice fine. De asemenea, cărțile, halatele pufoase sau chiar jocurile de societate, pot fi oferite aproape oricui!

cadouri și conuri de Crăciun
ursuleț de plus și cadou de Crăciun

Cadouri de Crăciun handmade

Dacă ești o persoană mai îndemânatică și te pricepi să construiești lucruri frumoase, care să-i impresioneze pe cei din jurul tău, atunci nu ezita și fă-ți niște timp pentru a face câteva astfel de cadouri! La rândul lor, sunt niște tipuri de cadouri foarte apreciate în rândul oamenilor, deoarece ți-ai lăsat amprenta asupra lor și ți-ai dedicat timp pentru a lucra cu drag la ele. Câteva astfel de cadouri ar fi vazele, piese de vestimentație croșetate, bijuteriile, accesoriile pentru telefon sau picturile ori desenele, prin urmare, dacă ai talent în oricare dintre aceste direcții, pune-le în practică! 

cadouri împachetat de Crăciun
despachetare cadou Crăciun

Cadouri de Crăciun haioase

Un alt tip de cadou popular de Crăciun sunt cadourile haioase, fiind apreciate de orice persoană cu simțul umorului. Câteva idei inspirate de astfel de cadouri ar fi hârtia igienică cu model de bancnote euro imprimate, șorțurile de bucătărie cu imagini și mesaje amuzante, pixurile în forme haioase, coșul de baschet pentru rufe, care va transforma această activitate într-una mult mai plăcută sau chiar jucăriile antistres în forme inedite și amuzante. Dacă ai alte idei pentru un cadou haios, pune-le în aplicare, pentru că vor fi extrem de apreciate, cu siguranță!

cuplu de Crăciun
femeie fericită cu cadou de Crăciun

Cadouri de Crăciun – experiențe

Dacă vrei să le oferi celor dragi în dar de Crăciun experiențe și nu cadouri, propriu-zise, atunci află că e o alegere foarte bună! Experiențele sunt mult mai prețuite și dăinuie în timp, spre deosebire de cadourile clasice. Câteva astfel de cadouri pot fi cursurile de ski, o vacanță la munte, o programare plătită la salon, o săritură cu parașuta, o zi la spa, intrări la muzee sau orice știi că le-ar plăcea celor dragi să viziteze.

cadouri pentru Crăciun de tip experiență

Cadouri de Crăciun practice

Dacă, în schimb, vrei să le oferi celor dragi cadouri practice, ceea ce , din nou, este o variantă ideală, ai o listă lungă din care poți alege! Spre exemplu, poți oferi în dar veioze pentru citit, seturi de tacâmuri, un electrocasnic performant pentru bucătărie, scule pentru reparații în jurul casei, un aspirator inteligent sau chiar o mașină de spălat vasele, ce le va reduce semnificativ munca în bucătărie.

cadouri de Crăciun practic

Idei de cadouri pentru persoanele dragi

Acum că ai văzut care sunt cele mai populare tipuri de cadouri pentru Crăciun, e vremea să afli ce cadouri să oferi, mai exact, în funcție de persoanele cărora urmează să le oferi. Mai jos, vei putea vedea cele mai bune variante de daruri pentru părinți, bunici, nași/fini, prieteni, parteneri, profesori, colegi de muncă etc. Dacă ai nevoie de ceva inspirație, aruncă o privire asupra acestor categorii și nu ai cum să nu te decizi asupra unui cadou pentru fiecare dintre ei!

mama si fiica cu cadou
pulover cu model de craciun

Idei de cadouri pentru iubit/ă

Când se apropie Crăciunul, toată lumea știe că trebuie să ai pregătit din timp cadoul pentru iubita/iubitul tău, așadar, nu încerca să-l lași pentru ultima sută de metri, pentru că lucrurile nu vor ieși foarte bine! Dacă nu vrei să riști să oferi un cadou cumpărat pe grabă, de care nu o să se bucure, ține cont de următoarele sugestii! Spre exemplu, iubitei tale ai putea să-i cumperi o placă de păr, o perie rotativă, un set de machiaje sau chiar o bijuterie drăguță, iar pentru iubiți, cele mai bune cadouri sunt jocurile video, parfumurile, ceasurile sau adidașii de firmă.

cuplu cu cadouri de Crăciun
cuplu fericit de Crăciun

Idei de cadouri pentru soț/soție

Când vine vorba de cadoul pentru soție, lucrurile sunt și mai serioase, iar aici chiar trebuie să-ți dai interesul și să te ocupi din timp de el. De exemplu, pentru o soție, cele mai bune cadouri sunt acelea care țin de sfera casnică, fie de beauty. Astfel, îi poți dărui un espressor cu ajutorul căruia să-și prepare cele mai delicioase cafele, un fier de călcat performant, un multicooker sau un set de produse de baie ori diverse produse de skin care. Pentru soți, cele mai populare cadouri sunt cămășile, accesorii pentru mașină, ustensile pentru pescuit sau chiar aparatele de ras.

familie cu cadouri la masa de Crăciun
caine cu cadouri de Crăciun
fată cu cadouri de Crăciun
prieteni râzând de Crăciun

Idei de cadouri pentru frate/soră

Pe de altă parte, cadourile pentru frați sau surori pot fi destul de diverse. Aici poți include jocurile, hainele, dulciurile, cadouri personalizate, cum ar fi tricourile, șosetele sau tablourile cu mesaje amuzante sau orice crezi că ar avea nevoie sau i-ar plăcea. Probabil că aici va fi cel mai ușor să te hotărăști asupra unui lucru, deoarece îl cunoști bine, așadar, știi cam ce și-ar dori să primească în dar de Crăciun!

fetită cu cadou de Crăciun
copil cu cadouri de Crăciun

Idei de cadouri pentru părinți/bunici

Cadourile pentru părinți sunt și ele destul de clasice, deși pot varia în funcție de caz și nevoie. De exemplu, pentru tați, cel mai bine merg seturile complete pentru a face un gratar pe cinste, sau un kit de gradinarit, iar pentru mame un robot de bucătărie sau o rochie și prăjitura sa preferată, alături de un buchet de flori și o scrisoare scrisă din suflet.

Cadourile pentru bunici sunt, din nou, destul de ușor de ales, din două motive. În primul rând, pentru că te iubesc enorm, aceștia s-ar bucura la orice cadou, oricât de mic, primit de la tine, iar al doilea motiv este că au crescut apreciind lucrurile simple, așadar, nu vor avea pretenții enorme. Cele mai bune cadouri pentru bunicii tăi sunt colajele personalizate cu poze cu familia. De asemenea, ceasurile de perete și plantele naturale sunt perfecte pentru o asemenea ocazie. 

barbat cu cadou de Crăciun
mama si fiu de Crăciun

Idei de cadouri pentru socri

La cadoul pentru socri, trebuie să fii destul de atent, mai ales dacă vrei să faci o impresie bună și să te placă. Dacă nu vrei să riști absolut deloc, mergi pe idei de cadouri sigure, cum ar fi fotoliile cu funcție de masaj, elemente decorative pentru casă sau chiar un corset care ajută la durerile de spate. De asemenea, nu uita să introduci și un buchet de flori pentru soacră, alături de o sticlă de Whisky fin pentru socrul tău.  

bunic și nepoată de Crăciun
cadouri de Crăciun sub brad
fata în ninsoare cu cadouri Crăciun

Idei de cadouri pentru nași/fini

Dacă vrei să-ți surprinzi plăcut chiar și finii sau nașii de Crăciun, atunci, cele mai bune variante sunt portretele personalizate Kings, cu ajutorul cărora îți vei putea demonstra aprecierea și mulțumirea față de ei și îi vei face să se simtă ca niște adevărați regi. De asemenea, cadouri precum electrocasnicele au un randament foarte bun în rândul finilor sau nașilor, deci nu ezita să apelezi și la astfel de opțiuni!

brad de Crăciun cu cadouri
brad și moș Crăciun

Idei de cadouri pentru prieteni

La cadourile pentru prieteni, poți apela la aproape orice tip de cadou pe care l-ai regăsit mai sus, de la cadouri handmade și simbolice, până la cadouri de tip experiență, materiale sau chiar ieftine, haioase și personalizate. Prietenei tale îi poți face un tablou personalizat cu voi, sau îi poți oferi o brățară de aur/argint, ori un tricou cu un mesaj amuzant sau o programare la salon. De asemenea, îi poți oferi ciocolata și florile ei preferate sau un parfum ori un city break în care puteți merge împreună, creând noi amintiri. 

În cazul băieților, cele mai bune idei de cadouri pot fi accesoriile pentru PC sau mașină, un tablou cu personajul lui preferat din filme sau șoferul favorit de la formula 1, o intrare la o sală de jocuri, cum ar fi bowling, biliard sau paintball.  Nu în ultimul rând, haine pentru sală sau sportul pe care îl practică, iar lista poate continua la nesfârșit.

fete care împachetează cadouri de Crăciun
brad mare de Crăciun cu cadouri

Idei de cadouri pentru colegi/șefi

Dacă organizezi Secret Santa la muncă și îți pică un coleg cu care nu ești chiar atât de apropiat, așadar, nu îi cunoști foarte bine gusturile, îi poți cumpăra diverse vouchere pe care le poate folosi, ulterior, după bunul plac. În felul acesta, nu ai cum să dai greș și nu petreci mult timp căutând cadoul potrivit. Vouchere la magazine de haine, jocuri, produse de skincare, machiaje, parfumuri sau orice produse care crezi că i-ar atrage atenția și i-ar fi de folos. Poți opta, de asemenea, și pentru șosete, mănuși sau căciuli pufoase, pentru că nu ai cum să o dai în bară.

colegi de Crăciun

prietene zâmbind cu cadouri de Crăciun

Idei de cadouri pentru educatoare/învățătoare/profesoare

Dacă dorești să le oferi o mică atenție de Crăciun și educatoarei/învățătoarei sau profesoarei copilului tău, în semn de recunoștință pentru efortul depus în educația celui mic, trebuie să fie ceva mic și simbolic. Aici intră buchetele de flori sau chiar ghivecele cu flori, cutiile cu bomboane delicioase și, cel mult, o geantă sau un parfum. Cu siguranță nu se va aștepta și va fi extrem de bucuroasă că munca ei este apreciată.

fată care împachetează un cadou
cadouri de Crăciun și globuri

Idei de cadouri pentru copii

Nu în ultimul rând, copiii, cei care se bucură cel mai mult atunci când primesc un cadou, se vor bucura enorm dacă au parte sub brad de creioare, cărți de colorat, jocuri cu mașini și păpuși, piese LEGO, puzzle-uri sau orice implică ideea de joc. Sigur l-ai auzit pe cel mic repetând în continuu cât de mult își dorește o anumită jucărie, așadar încearcă să ții minte și vei vedea cât de bucuros va fi!

fetita cu papusa cadou
copil cu bebelus de jucărie cadou

În concluzie, de la mic, la mare, toată lumea se bucură atunci când primește ceva, iar cel mai bine este să te pregătești din timp cu cadourile pentru persoanele dragi, astfel încât să nu ratezi pe cineva din grabă.

Sursă foto: Pexels, Freepik