Cadouri tati – cum să-i aduci zâmbetul pe buze tatălui tău cu un dar unic

Părinții sunt cele mai importante persoane din viața noastră, cei care ne sunt alături toată viața, ne ghidează, ne iubesc necondiționat și ne ajută cu cele mai bune sfaturi în orice ocazie. Încă din primele zile de viață ei ne acaparează cu toată atenția lor și se bucură să ne vadă crescând și evoluând cât mai frumos. Odată ajunși la maturitate, este important să conștientizăm că trebuie să-i răsplătim cu gesturi tandre și cu mici cadouri sincere și emoționante. Uneori poate fi dificil să te decizi asupra celor mai potrivite daruri pentru mama și tata, dar nu imposibil. 


Dacă alegerea cadourilor pentru mama ți se pare o misiune mai simplă, având în vedere că e femeie și poți opta pentru bijuterii, flori, haine, când vine vorba de tatăl tău, lucrurile se pot complica. Dacă se apropie ziua de naștere a tatălui tău, vine Crăciunul și nu știi cu ce să-l surprinzi sau doar vrei să-i faci un mic dar de mulțumire, citește rândurile următoare și inspiră-te din lista noastră de idei de cadouri pentru tata la care poți apela cu încredere. 

Cadou pentru tata în funcție de ocazie

Un cadou reușit trebuie să se potrivească ocaziei pentru care este oferit. Nu aștepta până în ultima clipă, gândește-te din timp ce cadou ai putea să-i oferi tatălui tău. Cu cât ești mai organizat, cu atât ai mai mult timp să oferi un dar special, nu unul ales pe grabă, lipsit de inspirație și de creativitate. Tata este o persoană importantă ce merită un dar potrivit pentru orice eveniment.

Cum să alegi cadourile de Crăciun pentru tați?  

cadou tati craciun

Crăciunul este sărbătoarea familiei, momentul când abia aștepți să-ți revezi părinții, să stați la povești și să mănânci cele mai delicioase feluri de mâncare gătite de mama. Iar pentru că această sărbătoare este despre cadouri și despre bucuria de a dărui, este nevoie să-ți faci o listă cu idei de cadouri pe care le poți oferi mamei și tatălui. 

Idei de cadouri de Crăciun pentru tata sunt numeroase, trebuie doar să le alegi pe cele mai potrivite pentru gusturile și nevoile acestuia. Îi poți achiziționa un cadou simbolic, cum ar fi șosete, pulover sau un tablou de Crăciun. Totuși, poți alege și cadouri handmade pentru tatăl tău de Crăciun, acestea sunt mult mai potrivite pentru persoanele dragi și apropiate. Poți opta pentru lumânări parfumate, diverse obiecte decorative din lut sau ceramică, semn de carte sau un papion creativ. 

Ce cadou este potrivit pentru tata de ziua lui?

cadou tati de ziua lui

Ziua de naștere este un mare motiv de fericire atât pentru sărbătorit cât și pentru cei apropiați ce vor să-l surprindă pe tatăl tău cu diverse cadouri originale. Cu trecerea timpului, este posibil ca acesta să simtă nostalgie, mai ales dacă semnele de îmbătrânire încep să-și facă apariția pe chipul lui.

Te întrebi care sunt cele mai bune cadouri pentru tătici de ziua lor? Din păcate, nu există cadoul perfect pe care oricine să-l îndrăgească, de aceea va trebui să analizezi foarte bine darul pentru care optezi. În primul rând, ia în calcul vârsta pe care tatăl tău urmează să o împlinească. Spre exemplu, cele mai potrivite cadouri pentru tați de 50 de ani sunt: 

tablou masini
tablou masini
tablou masini

Dar dacă cel mai special bărbat din viața ta împlinește o vârstă și mai înaintată, te poți gândi să alegi un cadou pentru tați de 60 de ani. La această vârstă darurile cu încărcătură emoțională cântăresc mai mult decât orice altceva. Așa că un tablou personalizat cu o imagine ce te surprinde într-un moment special din copilărie poate fi cel mai frumos cadou pentru orice tătic. Alte idei de cadou pentru tați ce împlinesc această vârstă ar mai fi: 

  • Set de șah 
  • Portofel din piele 
  • Aparat de ras 

Care sunt cele mai bune cadouri pentru Ziua Tatălui? 

cadouri ziua tatalui

Pentru mulți, Ziua Tatălui nu este un eveniment atât de important și ajunge de foarte multe ori să fie neglijată. Ziua Mamei a fost sărbătorită încă de când erai la grădiniță și îi recitai acesteia cele mai simpatice versuri, însă puțini își aduc aminte să fi marcat vreodată Ziua Tatălui într-un fel anume. 

Anul acesta fă o schimbare și alege cele mai frumoase cadouri pentru Ziua Tatălui care să-i aducă un mare zâmbet pe buze. Amintește-i tatălui tău cât de mult înseamnă pentru tine și cât de mult îl iubești cu un mic dar simbolic și o îmbrățișare caldă. Cu această ocazie, potrivite sunt cadourile pentru tătici personalizate, având o mare încărcătură emoțională. Orice obiect poate fi personalizat, fie că vrei să optezi pentru o cană, un tricou, un ceas de perete sau chiar o diplomă pentru cel mai bun tătic din lume. 

O altă modalitate de a-l surprinde pe tatăl tău este să-i achiziționezi un dar potrivit pentru pasiunile sale. Este pasionat de călătorii sau poate iubește arta? Arată-i tatălui tău cât de bine îl cunoști cu un cadou care să-l reprezinte.

Idei de cadouri unice pentru un viitor tătic   

cadouri viitor tatic

Nimic nu se compară cu sentimentul de a fi tătic, de a te bucura de copil, de a-l strânge în brațe pe micuțul tău. Deși pe toată perioada sarcinii atenția este asupra ei, nici viitorul tătic nu trebuie neglijat. Așa că, dacă ai un prieten care urmează să aibă un bebe, îi poți face o surpriză plăcută cu ajutorul unor mici daruri.

Cele mai potrivite cadouri pentru viitorii tătici sunt cele practice, pe care le poate folosi atunci când cel mic va veni pe lume. Deși este foarte posibil ca deja să aibă majoritatea lucrurilor necesare achiziționate, există probabilitatea să-i fi scăpat câteva, cum ar fi un scaun auto pentru copii, landou sau marsupiu. Aceste daruri îl vor ajuta pe viitorul tată să petreacă momente speciale cu bebelușul. 

Pe lista cadourilor pentru un viitor tătic se numără și decorațiunile de interior pentru camera bebelușului. Un tablou canvas fantasy poate fi integrat în dormitorul celui mic, dar și jucăriile, ornamentele handmade pot fi daruri potrivite. Iar pentru că prietenul tău urmează să aibă multe seri nedormite și să resimtă mult stres, îi poți achiziționa un cadou haios, o minge antistres.  

Alegerea unui cadou special pentru o persoană atât de importantă cum este tatăl tău poate fi o misiune extrem de dificilă, dar în egală măsură frumoasă. Bucură-te de procesul de descoperire a darului perfect, oferă-l cu drag și adaugă lângă acesta un zâmbet și o îmbrățișare caldă. 

Sursa foto: Freepik.com; Pepanza.ro