Cadouri pentru mami – ce poți să-i oferi în dar unei mămici pentru a-i aduce zâmbetul pe buze

Mama, cea care te-a purtat nouă luni în pântec, ani întregi în brațe și care te va purta toată viața în inimă, este, fără îndoială, cea mai importantă femeie din viața oricăruia. Majoritatea covârșitoare a oamenilor sunt puși în dificultate atunci când vine vorba de alegerea metodei perfecte de a-și exprima dragostea și recunoștința față de această minunată ființă. Dornici de a-i aduce în suflet măcar o frântură din toată bucuria pe care le-a oferit-o celor dragi zilnic, copiii de toate vârstele nu își găsesc ușor inspirația în materie de cadouri pentru mamele lor. 

Urmează ziua de naștere sau de nume a mamei tale? Se apropie 8 martie și vrei să-i aduci zâmbetul pe buze de ziua ei și a tuturor celor care au binecuvântat Pământul cu un copil, doi sau trei? Dorești, poate, pur și simplu, să-i oferi ceva în dar, în semn de apreciere. Indiferent de motivul care te îndeamnă să fii în căutarea unui cadou pentru mama ta, este absolut justificat să te preocupe din timp această chestiune.

Care sunt cele mai inspirate cadouri pentru fiecare ocazie în parte? Ce îi poți oferi unei viitoare sau actuale mămici, pentru a-i fi de folos și pentru a o bucura? Ce daruri ar trebui evitate atunci când vine vorba de mame, fie că este vorba de propria mamă ori despre o persoană apropiată care are acest rol? Găsește inspirație și răspunsuri în cele ce urmează.

Cadouri inspirate pentru mama ta, în funcție de ocazie

Un cadou ales pentru cea care ți-a dat viață va fi, cu siguranță, unul gândit, care a necesitat depunerea unei doze considerabile de efort. În funcție de ocazia cu care vrei să-i dăruiești mamei tale misterioasa cutie cu fundă roșie, alături de un buchet mare de flori, obiectul ce se ascunde în spatele ambalajului colorat poate varia. 

Ce să-i dăruiești mamei de ziua ei?

Ziua de naștere este un eveniment important pe care fiecare îl anticipează cu bucurie. Chiar dacă trecerea anilor este un motiv de nostalgie pentru unii dintre oameni, în special pentru femeile care observă semnele îmbătrânirii, în general cadourile și petrecerile fac pe oricine să uite de micile necazuri. 

De ziua ei, dăruiește-i mamei tale un cadou care să-i arate acesteia că te-ai gândit mult la ea și că ai ales cu toată inima darul pe care i-l oferi. Înainte de a porni în călătorie și de a te declara înfrânt de agitația din marile magazine și de multitudinea de variante disponibile, încearcă să întocmești o listă clară cu obiective. Amintește-ți care sunt pasiunile mamei tale. Poate este o persoană pasionată de călătorii sau poate, din contră, preferă să-și petreacă timpul liber acasă, fiind însă o fire extrem de întreprinzătoare. Iubește, poate, grădinăritul, gătitul sau artele plastice. Încearcă să legi obiectul pe care îl achiziționezi pentru mama ta de cât mai multe trăsături de personalitate ale acesteia.

Care sunt cadourile potrivite pentru 8 martie?

cadou ziua mamei

Cu ocazia zilei de 8 martie, mamelor le place să primească în dar fel de fel de flori colorate și parfumate, prăjituri ușoare și fructate și, în general, obiecte care să le amintească de primăvară și de minunata perioadă în care puiul ei se întorcea de la școală fredonând ,,De ziua ta, mămico..”. 

Primăvara aceasta, fă-i mamei tale un cadou care să o emoționeze pe deplin. Alege să-i amintești că oricât de mare ai crește, tu tot copilul ei vei rămâne. Cum poți face acest lucru? Cel mai ușor mod de a-i transmite acest mesaj constă în oferirea în dar a unei poze vechi frumos înrămate, a unui album foto alcătuit de tine ori a unui tablou personalizat care să te surprindă în frageda copilărie. Nu uita și de clasicul și nelipsitul buchet de ghiocei ori lalele și de dulciurile ei preferate. 

Ce cadou să-i faci mamei tale cu ocazia sărbătorilor de iarnă?

Perioada sărbătorilor de iarnă solicită, în general, în foarte mare măsură mamele de pretutindeni. Ocupate cu gătitul, curățenia și cu alegerea cadourilor pentru întreaga familie, de multe ori se neglijează pentru a se asigura că au casa și masa bine puse la punct. În acest context, cadoul ideal pentru orice mamă este, fără îndoială, unul care să-i amintească de cât de mult contează să aibă grijă de ea și de nevoile ei. 

Oferă-i o trusă de îngrijire personală, o zi la spa sau la salon sau un set compus dintr-o carte bună, o pătură pufoasă și multă ciocolată. În această perioadă din an, răsfaț-o pe cea care te-a răsfățat cu orice ocazie!

Idei de cadouri pentru viitoare sau proaspete mămici

Când vine vorba despre viitoare sau proaspete mămici, trebuie să te aștepți ca acestea să primească o mulțime pestriță de cadouri de care nu apucă să se bucure din cauza atenției pe care o acordă constant celui mic. Cum poți transforma un dar obișnuit într-unul util, care chiar îi va fi de folos celei căruia alegi să i-l oferi?

Cadouri utile pentru proaspetele mămici – apreciate de fiecare dată

cadou proaspete mamici

Cadourile practice nu fac parte neapărat din categoria celor pe care oamenii le apreciază în general, însă, în cazul proaspeților părinți, lucrurile stau cu totul și cu totul diferit. Copleșiți de apariția micuțului în sânul familiei, ambii părinți sunt prinși într-un vârtej din care nu mai știu să iasă prea curând.

Pentru a îi oferi o mână de ajutor unei persoane apropiate care urmează să nască sau care tocmai a trecut prin experiența nașterii, caută ca alegerea ta în materie de cadouri să fie una ghidată de criteriul practicității. Hainele asortate mama-bebe, seturile de îngrijire personală și aparatele de gătit rapid și sănătos vor cuceri fără îndoială orice femeie din categoria proaspetelor și viitoarelor mămici.

Cadouri speciale pentru viitoarele mame

Orice femeie care așteaptă un copil este extrem de preocupată de pregătirea casei și a familiei pentru bebelușul care urmează să vină. Alegerea unui cadou care s-o impresioneze cu adevărat este una extrem de dificilă. Pentru a ști sigur că vei aduce zâmbetul pe chipul luminos al viitoarei mămici, este bine să nu te abați foarte mult de la clasicele idei de daruri pentru femei tinere. Un buchet mare cu flori,  un accesoriu smart pentru mămici moderne sau chiar un set de lucru manual de tip DIY, care să facă așteptarea bebelușului mai ușoară, vor fi, fără doar și poate, apreciate.

Daruri pentru bebeluși și mamele acestora

Variantele de cadouri adresate simultan și mamei, dar și bebelușului, sunt o alegere excelentă și cu siguranță cea mai utilă cu putință. În această materie, seturile de îmbrăcăminte asortată de tip mama și copilul sunt întotdeauna o variantă chic și plină de culoare. O altă posibilitate este achiziționarea de accesorii care să-l bucure și să-l liniștească pe cel mic, făcându-i misiunea mamei mult mai ușoară. Un aparat foto cu film poate fi, de asemenea, un cadou extrem de inspirat pentru mămicile cărora le place să-și colecționeze amintirile în albume foto și să înșire fotografiile cu familia și prietenii în întreaga casă. 

Ce cadou să NU îi faci mamei tale

Chiar dacă mama te va înțelege mereu și va căuta frumosul în orice acțiune întreprinsă de tine, este important să nu comiți o greșeală de proporții atunci când alegi un dar pentru cea care te-a crescut. Ce cadouri sunt de evitat?

Cadourile-clișeu pe care nicio mamă nu dorește să le primească

Oricât de la îndemână ar fi, cadourile destinate din fabrică mamelor nu se numără printre preferatele acestora. Arată-i mamei tale că ai depus un efort considerabil pentru a alege cadoul pentru dânsa. Obiectele de tipul cănilor inscripționate cu mesajul ,,Cea mai bună mamă” sunt ușor de găsit și par a fi o alegere rapidă și comodă. 

tablou abstract

Înlocuiește aceste adevărate clișee cu un cadou definit de subtilități care să-ți bucure cu adevărat mama. Un tablou abstract însoțit de o scrisoare în care descrii însemnătatea acestuia pentru tine și îți justifici alegerea va avea, fără îndoială, un efect de mii de ori mai puternic decât orice cadou predestinat mamelor din lumea întreagă. 

Darurile lipsite de personalitate pe care să le eviți cu orice preț

O altă variantă nefericită de cadou este cea a cadourilor fade, lipsite de însemnătate atât pentru tine, cât și pentru mama ta. Un set de pictură oferit în dar unei persoane care nu are nicio legătură cu arta va fi la fel de apreciat ca o bormașină primită de ziua îndrăgostiților de către o tânără balerină. Adu-ți constant aminte de liniile directoare pe care trebuie să le urmeze cadoul pentru cea care te-a purtat 9 luni în pântec. Nu uita, de asemenea, că acest dar i se adresează dumneaei, iar nu ție, și, drept urmare, dânsa este cel care trebuie să-l aprecieze cel mai tare.

Alegerea unui cadou special pentru o persoană la fel de specială este o misiune extrem de dificilă, dar în egală măsură frumoasă. Bucură-te de procesul de descoperire a darului perfect și oferă-l cu drag odată ce l-ai identificat.

Surse foto: unsplash.com; shutterstock.com; pepanza.ro.