Procesul de amenajare a camerei bebelușului este unul foarte important și trebuie luat în serios. Pune pe primul loc nevoile celui mic și ia în calcul că o cameră de bebeluș trebuie să fie în primul rând bine ventilată, asta însemnând că are nevoie de cel puțin o fereastră către exterior, bine încălzită (temperatura constantă de 20 de grade Celsius) și cu un pat confortabil, dotat cu o saltea potrivită. Însă, te poți lovi de diferite dileme legate de culorile potrivite, piesele de mobilier, decorațiunile alese, mai ales că primul instinct este amenajezi o cameră în care copilul să-și petreacă cât mai mult timp. Totuși, cel mai important sfat atunci când te ocupi de amenajarea dormitorului celui mic este să te gândești la nevoile sale actuale pentru că, în timp, acestea se vor modifica considerabil. În rândurile următoare îți vom prezenta câteva idei și informații utile de care să ții cont când amenajezi camera bebelușului.
Alegerea mobilierului pentru camera bebelusului
Alegerea pieselor de mobilier potrivite pentru amenajarea dormitorului bebelușului tău este foarte importantă, deoarece ai nevoie de piese practice, sigure și cu un aspect cât mai plăcut. Ia în calcul că dormitorul noului născut trebuie să fie potrivit pentru momentele de odihnă și relaxare.
- Pat din lemn
Pătuțul bebelușului este cea mai importantă piesă de mobilier din încăperea acestuia. Pe lângă aspectul cât mai plăcut, pătuțul trebuie să fie fabricat din lemn de calitate. Cele mai ieftine și des întâlnite sunt cele fabricate din pin masiv. Acesta este un material destul de moale și, în consecință, nu este durabil. Când bebelușului îi apar primii dinți, există riscul să înceapă să muște laturile patutului și să desprindă bucăți din el. De aceea, alege un pătuț confecționat din lemn dur, cum ar fi stejar, arțar, arin, mesteacăn sau fag.
- Masă pentru înfășat
Mobilierul din camera bebelușului nu ar fi complet fără masa pentru înfășat, acolo unde îl vei schimba pe cel mic. De asemenea, este important să nu iei în calcul doar aspectul mobilierului, pune accent pe calitate și durabilitate, astfel încât noul născut să fie în siguranță.
- Dulap de haine
Asigură-te că spațiul de depozitare este suficient pentru toate hăinuțele pe care i le-ai cumpărat bebelușului. Așadar, ai nevoie de un dulap spațios, acolo unde să-i așezi lucrurile celui mic, de la haine, căciulițe sau chiar pături.
- Cutii pentru depozitarea jucăriilor
Odată cu venirea bebelușului în locuință, vei vedea cum ușor-ușor se vor aduna foarte multe jucării pe care va trebui să le organizezi. Așa că vei avea nevoie de cutii spațioase și colorate pentru depozitarea acestora.
Iată câteva idei de amenajare pentru camera bebelușului:
Idei decorare camera bebelusi
Camera bebelușului trebuie să transmită căldură, să fie colorată și mai ales să se potrivească genului acestuia. Ține minte că nu trebuie să încarci spațiul cu decorațiuni, iar paleta de culori este necesar să fie una potrivită, predominante să fie cele pastelate. Însă, cel mai potrivit criteriu de care trebuie să ții cont atunci când decorezi camera celui mic este genul acestuia. Iată cum să alegi elementele decorative pentru camera unui bebeluș fată și a unui bebeluș băiat:
- Tapet
Un mod unic de a decora pereții din dormitorul bebelușului este tapetul. Avantajele acestuia sunt rezistența, faptul că se poate lipi ușor, ai o mulțime de modele din care poți alege și creează un impact inedit. Îți vom arăta câteva exemple de cum poți integra tapetul în camera unei fetițe și a unui băiețel:




- Tablouri fantasy
Decorațiunile pentru perete din camera noului născut nu trebuie să lipsească, iar cele mai potrivite sunt tablourile. Poți opta pentru tablouri personalizate, cu imagini din cele mai importante momente din primele luni de viață ale bebelușului. Acestea vor fi niște amintiri unice de care vă veți bucura următorii ani. Însă, tablourile fantasy sunt niște accesorii pentru camera bebelușului care vor aduce un plus de culoare și creativitate. Totuși, ia în calcul faptul că atunci când apelezi la tablouri pentru a decora pereții, este necesar să ții cont de prinderea acestora, iar mai multe informații utile găsești aici. Iată câteva fotografii cu tablouri potrivite pentru dormitorul bebelușului tău:




- Decorațiuni handmade
Pentru amenajarea camerei noului născut, decorațiunile handmade sunt printre cele mai potrivite. Acestea conferă spațiului o căldură aparte și pot fi niște amintiri minunate pentru copilul tău atunci când va mai crește. Fie că le faci tu sau apelezi la specialiști, decorațiunile handmade personalizate sunt unice și poți apela la ele indiferent dacă bebelușul tău este fată sau băiat. Ți-am pregătit câteva exemple ce te vor inspira:




Concluzionând, pentru un bebeluș în primul an de viață alege un decor simplu și odihnitor, în care cel mic să se simtă în siguranță. Nu uita că, pentru un nou-nascut, fiecare nuanță sau formă reprezintă o informație unică despre lumea înconjurătoare, iar prea mulți stimuli l-ar putea agita sau obosi.
Sursa foto: freepik.com; pepanza.ro, pinterest.com