Cadouri de Paște – ce daruri să alegi pentru cele mai speciale persoane din viața ta

cadouri paste

Paștele este o sărbătoare reprezentată de momente speciale petrecute alături de cei dragi. Dacă de Crăciun pregătim o listă lungă cu idei de cadouri pentru toți apropiații, Paștele este total diferit. Accentul este pus pe clipe petrecute în familie și mai puțin pe obiectele materiale. Cu toate acestea, pentru că de Paște mergem în vizită, ne gândim la cei apropiați, ajungem în sânul familiei și luăm parte la o masă copioasă, cadourile nu ar trebui să lipsească din planurile noastre. De aceea, venim în ajutorul tău și îți prezentăm în rândurile următoare care sunt cele mai potrivite idei de cadouri de Paște pentru persoanele apropiate.

Cadouri de Paște – cum alegi darul potrivit

Nu există o regulă a cadourilor oferite de Paște, depinde foarte mult de persoana căreia îi este adresat cadoul, de vârsta și pasiunile acesteia. Un cadou de Paște nu trebuie să fie foarte costisitor, ci mai degrabă să aibă o mare valoare sentimentală și să fie cât mai util și estetic. Însă există și câteva daruri favorite pentru această sărbătoare la care poți apela și tu, printre care se numără decorațiunile de interior, florile, dulciurile pentru cei mici, coșurile cadou, o sticlă de vin, obiecte cu tematică. 

Există și câteva cadouri de Paște pe care trebuie să le eviți cu orice preț, cum ar fi banii în plic, cadouri amuzante și cele tabu. Asta pentru că Paștele este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor și riști să creezi anumite polemici ce vor strica atmosfera generală.

Idei de cadouri de Paște pentru cei dragi 

Cu siguranță îți dorești să-i surprinzi plăcut pe toți cei apropiați cu cadouri de Paște care să-i bucure cu adevărat. Ți-am pregătit un scurt ghid cu idei de cadouri de Paște pentru persoanele dragi, ce nu vor da greș. 

Cadouri de Paște pentru copii

cadou copii Pasti

Poate cei mai fericiți de venirea Paștelui sunt copiii, pentru că abia așteaptă să ia parte la vopsirea ouălor, să se joace în aer liber și să mănânce cele mai delicioase bunătăți făcute în casă. Iar dacă mergi în vizită și vrei să le aduci celor mici o bucurie, ia în calcul următoarele cadouri pentru copii de Paște: 

 • Dulciuri 

Dulciurile sunt cea mai potrivită idee de cadou de iepuraș pentru cei mici, care abia așteaptă să savureze ouă din ciocolată. Pentru a face această sărbătoare și mai interesantă pentru ei, poți organiza chiar o vânătoare de ouă, iar cine găsește cele mai multe, câștigă. 

 • Jucării 

Ai nevoie de idei de cadouri de Paști pentru copii? Jucăriile trebuie să fie pe primul loc pe lista de cumpărături. Cei mici abia așteaptă să primească noi animăluțe de pluș, mașini sau păpuși pentru a se juca. Și pentru a oferi un cadou de Paște care să respecte tematica, un iepuraș simpatic va fi cadoul perfect pentru orice copil. 

 • Articole vestimentare 

Există o tradiție conform căreia de Paște trebuie să ne înnoim, tradiție ce se aplică și pentru cei mici. Așa că de pe lista cadourilor de Paște pentru copii nu trebuie să lipsească piesele vestimentare de primăvară, cât mai comode și colorate. 

Cadou de Paște pentru iubit/ iubită

Cu siguranță Paștele nu poate fi comparat cu Ziua Îndrăgostiților, dar asta nu înseamnă că persoana iubită nu trebuie să primească un cadou care să marcheze această sărbătoare. Dacă ești în pană de idei, citește în rândurile următoare ce cadou de Paște să-i cumperi iubitei și iubitului: 

 • Cadouri de Paște handmade

Obiectele handmade au o mare valoare sentimentală și sunt mult mai îndrăgite de oricine decât obiectele cumpărate direct din magazin. Așa că un cadou de Paște pentru iubita ta poate fi un set de lumânări parfumate făcute chiar de tine. Simplu și rapid, vei crea un cadou de Paște pentru iubită unic și special. 

Un cadou de iepuraș pentru iubitul tău pot fi decorațiunile pentru interior. Dacă persoana dragă apreciază natura, munții, marea sau visează de foarte mult timp să ajungă într-un anume loc sau oraș, un canvas de acest fel va fi o surpriză foarte frumoasă. Ai o mulțime de imagini din care poți alege, iată câteva modele:

Cadouri de Paște pentru nași

cadou nasi Paste

Nașii sunt printre cele mai importante persoane, atât din viața unui copil, cât și din cea a unui cuplu. Pentru că ei au fost întotdeauna alături de familia ta, cu siguranță simți nevoia să le răsplătești bunătatea, și cum poți face acest lucru mai bine decât printr-un cadou de mulțumire? Iată cele mai bune idei de cadouri pentru nași de care aceștia vor fi impresionați: 

Florile sunt potrivite pentru orice ocazie, inclusiv pentru această sărbătoare. Le poți oferi nașilor un buchet impresionant de flori sau poți fi mult mai original, optând pentru un tablou cu flori. Acesta este un cadou pentru nași de Paște special, pentru că se vor bucura de culorile superbe ale primăverii în fiecare zi. 

 • Coș cadou 

Alte idei de cadouri de Paști pentru nași sunt coșurile cadou, ce conțin diferite alimente și băuturi specifice sărbătorii. Nașii tăi se vor bucura de un pahar de vin sau de o felie de cozonac alături de tine și de ceilalți invitați. 

Cadouri de Paște pentru părinți 

cadou parinti Paste

Părinții tăi sunt persoanele cele mai importante din viața ta pe care trebuie să le surprinzi cu daruri simbolice și emoționante cadouri de Paște. Deși în timpul anului poate vă vedeți mai rar și nu mai ai atât de mult timp liber de petrecut cu ei, de Paște trebuie să ajungi să-i vizitezi. Și pentru că nu poți merge cu mâna goală, iată câteva idei de cadouri potrivite pentru părinții tăi: 

 • Set de veselă 

Printre cele mai potrivite cadouri de Paște pentru mama se numără seturile de veselă din porțelan sau pahare din cristal. Dacă ai nevoie de mai multă inspirație de daruri pe care mama ta le-ar îndrăgi, găsești aici. Este deosebit de important ca darurile pe care le alegi să fie practice și utile, mai ales când vine vorba de părinții tăi. În plus, poți adăuga lângă acestea cadouri pentru bărbați de Paște, de care să se bucure și tatăl tău, cum ar fi un set de ustensile pentru grătar. 

Cadourile personalizate de Paște sunt perfecte pentru părinții tăi, reușind să le trezească o mare emoție. Și ce dar poate fi mai sensibil decât un tablou personalizat? Poți alege orice imagini îți dorești și să le așezi în așa fel încât să creeze un colaj perfect. Pentru că trebuie să fie o surpriză, nu le cere părinților poze. O idee mult mai bună este să cauți prin albumele foto și să alegi câteva dintre cele mai speciale amintiri. 

Dacă aceste două propuneri nu te-au convins, mai avem pentru tine alte câteva idei de cadouri de Paște pentru părinți pe care le poți lua în calcul. Când vine vorba de aceștia, cadourile simbolice de Paște sunt cele mai potrivite și apreciate, pentru că le arată cât de mult ții la ei, așa că renunță la darurile de tip clișeu. 

 • Plante de interior 
 • Decorațiuni pentru grădină 
 • Purificator de aer 
 • Album foto cu familia 
 • Ouă de Paște tradiționale 

Sperăm că am reușit să te ajutăm cu toate aceste idei de cadouri de Paște pe care le poți oferi persoanelor importante din viața ta. Pentru că această sărbătoare e mai aproape decât crezi, nu mai sta pe gânduri și cumpără cadoul de iepuraș ce-i va bucura pe aceștia. 

Sursa foto: Freepik.com; Pepanza.ro