Sport acasă – cum să amenajezi o sală de fitness în propria locuință

Cu siguranță ai auzit de foarte multe ori că trebuie să faci sport pentru că are numeroase beneficii. Cercetările ultimilor ani au demonstrat că este foarte util să încerci o combinație între activități aerobice și unele de întărire a mușchilor. Participarea la aceste tipuri de activități de trei până la cinci ori pe săptămână, timp de cel puțin 30 de minute, poate oferi nenumărate beneficii pentru sănătatea ta mintală. Însă, ce te faci dacă în contextul pandemiei nu mai poți merge la sală? Faci exerciții fizice acasă. 

Orice locuință poate fi transformată într-o mini sală de fitness, în care să ai câteva elemente necesare, poate niște gantere, o saltea și câteva benzi elastice. Dacă îți e teamă de aspectul inestetic pe care toate aceste elemente îl vor crea în casa ta, îți prezentăm cum să-ți organizezi lucrurile și aparatele de fitness pentru a te bucura de un decor echilibrat. 

Care sunt avantajele de a face sport acasă? 

sport acasa

Având în vedere contextul pandemiei ce ne-a schimbat viețile, a trebuit să găsim noi modalități de a ne distra și de a ne petrece timpul cu cei dragi pentru a fi în siguranță. Și activitățile sportivie în sălile de fitness au devenit o provocare, mai ales dacă nu vrei să iei contact cu prea mulți oameni. De aceea, sportul acasă a devenit cea mai la îndemână soluție la care majoritatea oamenilor am apelat. Chiar dacă nu ai echipament de sală acasă, poți improviza folosindu-te de piesele de mobilier sau poți face exerciții cu greutatea corpului. Iar dacă iei în calcul avantajele de a face sport din propria locuință, îți vei dori cât mai rapid să amenajezi o mică sală de sport. 

Primul avantaj de a face exerciții acasă este că nu mai intri în contact cu zecile de persoane care uneori se înghesuie și-ți pot crea un disconfort. În plus, gândește-te câți bani vei economisi pe abonamentul lunar, vei putea să faci sport la orice oră fără să ții cont de programul sălii și te vei simți cu adevărat liber. 

5 modalități de a integra echipamentele de fitness acasă

sport acasa
  1. Apelează la corpuri de mobilier făcute la comandă

Nu ar trebui să-ți fie teamă să plasezi echipamentele sportive acasă din cauza aspectului inestetic pe care-l va avea locuința ta deoarece poți apela la diverse trucuri pentru a le ascunde. Cele mai potrivite sunt corpurile de mobilier făcute la comandă, compartimentate, astfel încât să poți avea într-un singur loc ganterele, salteaua și alte accesorii sportive. Acestea pot fi integrate chiar și într-un spațiu de mici dimensiuni pentru că nu vor aglomera încăperea. Deși specialiștii confirmă faptul că echipamentul sportiv lăsat la vedere crește doza de motivație de a te apuca de exerciții, nu este tocmai estetic să le lași împrăștiate peste tot prin casă. 

  1. Folosește-te de balcon 

Dacă locuiești la bloc sau la casă și vrei să amenajezi balconul cât mai practic, află că îl poți folosi pentru a plasa acolo câteva din echipamentele de fitness pentru acasă. Acest spațiu este potrivit pentru piesele mari, cum ar fi o bandă de alergat sau o bicicletă. Tot în acest spațiu poți poziționa și corpurile de mobilier făcute la comandă menționate anterior. 

  1. Amenajează o mini sală de fitness într-o cameră goală 

Dacă te bucuri de o locuință spațioasă, poți lua în calcul varianta de a face sport acasă și să-ți amenajezi o sală de fitness într-o cameră liberă. Asigură-te că ai tot echipamentul de fitness complet pentru a simți imboldul de a face câteva exerciții zilnic. În lipsa unui spațiu de sine stătător, încearcă să fii creativ și să găsești o altă soluție, cum ar fi să te folosești de spații precum un colț dintr-o mansardă, teresa, biroul sau chiar garajul. Orice variantă ai alege, nu uita să expui un tablou canvas motivațional ce te va ajuta să fii perseverent și să-ți duci exercițiile la bun sfârșit.

tablou motivational
tablou motivational
tablou motivational
  1. Decorează zona de fitness cât mai plăcut 

Te întrebi cum să faci o sală acasă și să arate și cât mai plăcut? Este momentul să fii cât mai creativ și să te folosești de elemente decorative pentru a crea un spațiu armonios și primitor. Poți integra câteva plante ce-ți vor aduce starea de bine, o oglindă pentru a te privi în timp ce-ți fac exercițiile și cel puțin un tablou feng shui ce te va ajuta să-ți găsești zenul și motivația. 

tablou feng shui
tablou feng shui
tablou feng shui

5. Încearcă să maschezi aparatele de fitness

 Ce te faci însă dacă nu ai un balcon sau o altă cameră în să amenajezi o sală acasă? Poți apela la diverse trucuri de a masca aparatele de fitness, cum ar fi folosirea unui panou decorativ care să ascundă aparatele mari poziționate în living sau dormitor. 

Pe scurt, lipsa unui spațiu generos nu ar trebui să te împiedice să faci sport acasă pentru că există multe variante inventive de a integra echipamentul de fitness în orice locuință. Nu uita că exercițiile fizice făcute chiar și acasă au foarte multe beneficii pentru sănătatea ta și pentru starea de spirit.

Sursa foto: Freepik.com; Pepanza.ro