Amenajare spații mici – Trucuri utile de pus în practică

Chiar dacă locuiești într-o garsonieră sau un apartament de mici dimensiuni, nu înseamnă că nu poți decora într-un stil modern, actual și atrăgător din punct de vedere vizual. Este foarte important să folosești la maxim spațiul pe care îl ai la dispoziție, să alegi decorațiunile potrivite și să apelezi la câteva trucuri ce vor crea impresia de spațiu mai mare. Descoperă, în continuare, câteva sfaturi utile care te vor ajuta să pui ușor în practică mai multe idei de amenajare și optimizare a spațiilor mici!

Trucuri practice de amenajare pentru spații mici

  • Alege culorile potrivite

Nuanțele și culorile alese sunt un aspect important atunci când decorezi un spațiu de mici dimensiuni. Sfatul specialiștilor este să folosești culori deschise pentru a crea impresia de spațiu mai mare. Crem, albastru deschis, alb, sunt doar câteva sugestii pentru a face o cameră să pară mai spațioasă. Nu combina mai mult de trei culori. De asemenea, atunci când faci amenajări în spații mici de locuit este recomandat să alegi mobilier în nuanțe, culori deschise.

Culori spatii mici
decor spatii mici
decor spatii mici alb
amenajare camere mici
amenajare dormitor copii
decor living mic
  • Folosește mobilier multifuncțional pentru un spațiu organizat

Nu ai nevoie de multe dulapuri și comode pentru a depozita lucrurile. Folosește mobilier multifuncțional ce te va ajuta să depozitezi inteligent și totodată să ai un spațiu organizat. Dacă nu știi cum să integrezi acest tip de mobilier, apelează la sfaturile unor specialiști și alege mobilierul pe comandă. Ei te vor ajuta să ajungi la designul mult dorit.

Pentru a-ți face o idee despre cum poți organiza singur cât mai bine locuința, iată câteva fotografii pentru inspirație:

design spatii mici
decor birou
organizare camere mici
decor camera feta
decor bucatarie
organizare camere mici

Decorațiunile potrivite pentru spații mici

  • Decorează pereții cu tablouri canvas

Probabil te gândești că nu poți decora cu prea multe elemente având o locuință de mici dimensiuni. Într-adevăr, este recomandat să nu aglomerezi casa, mai ales dacă nu ai foarte mult loc disponibil, însă poți opta pentru tablouri de mici dimensiuni. 

Dacă decorezi în stil minimalist, cu puțin mobilier și nuanțe deschise, un tablou canvas este artificiul perfect pentru un design deosebit. Poți alege dintr-o varietate de modele, în funcție de preferințele tale. Poți opta pentru imagini abstracte, peisaje din natură, citate motivaționale, o imagine elegantă black & gold, sau un tablou personalizat cu imaginea preferată. 

decoratiuni pentru spatii mici
decoratiuni pentru spatii mici (2)
decoratiuni tablouri
decor tablou abstract
Tablou canvas Gold Myth
Tablou canvas abstract
Tablou canvas Crestele muntilor
  • Integrează oglinzi pentru a crea iluzia de spațiu mai mare

Oglinzile sunt perfecte pentru a crea iluzia optică dorită, mai ales când vine vorba de spații mici. Le poți așeza acolo unde se reflectă lumina naturală. Acestea se armonizează cel mai bine cu restul pieselor din locuință și oferă o eleganță aparte spațiului decorat.

Poți alege oglinzile clasice sau poți opta pentru oglinzi atașate pe ușile dulapurilor.

oglida decor
iluzie optica oglida
decor cu oglinzi mari

Sperăm că aceste idei de amenajare pentru spații mici de locuit îți vor fi de folos și te vor inspira pentru a face cele mai potrivite alegeri atunci când decorezi. Rămâi alături de noi pentru a afla mai multe informații utile.

Surse foto: Pepanza.ro, Pinterest.com.