Dormitor în stil baroc – elementele care îl fac un design elegant

dormitor baroc

Stilul baroc este acel stil ce poate satisface chiar și cea mai pretențioasă persoană, surprinzând prin eleganța lui. Acesta este definit de piese de mobilier impunătoare ce oferă impresia de opulenţă şi grandoare, acompaniate de piese decorative ce se deosebesc printr-un dramatism aparte. Decorarea casei în stil baroc nu este o sarcină ușoară deoarece dincolo de mobilierul excentric, s-ar putea să riști să exagerezi. Noi venim în ajutorul tău pentru a reuși să-ți transformi locuința într-o încăpere rafinată. 

Trebuie să ții minte că în designul interior baroc, accentul este pus asupra detaliilor, ceea ce conduce la crearea unui ambient regal şi primitor. Elementele de mobilier prezente în acest cadru unic aduc un plus de eleganţă atât prin culori, cât și prin strălucirea decorațiunilor. Descoperă rafinamentul specific amenajărilor interioare în stil baroc, aruncă o privire asupra rândurilor de mai jos.

Stilul baroc – caracteristici generale de care trebuie să ții cont

Apărut în Italia secolului al XVII-lea, barocul este un stil decorativ caracterizat prin curbe mari, neregulate, spirale complexe, țesături luxoase și podele din lemn. Predomină culoarea auriu, paleta deroșu intens, care oferă aspectul „regal”. După cum am menționat în articolul anterior, caracteristicile arhitecturii baroc sunt grandioase, monumentale, iar accentul este pus asupra dorinței de a impresiona.

Ți-am pregătit sfaturi de decorare pentru o casă similară unui palat. Iată care sunt elementele generale care nu lipsesc dintr-un dormitor baroc:

–        Decorarea pereților și tavanului

–        Lenjeriile de pat din materiale de lux

–        Prezența sculpturilor și statuilor

–        Mobilierul decorat, din aur sau alte materiale valoroase

–        Mobila cu picioare din lemn, sculptate în stil floral

–       Oglinzi și alte elemente din sticlă

Dacă dorești să oferi o impresie strălucitoare și grandioasă dormitorului tău, atunci trebuie neapărat să-l decorezi în stil baroc. Dacă totuși ești în impas, îți sugerăm să te inspiri din sfaturile și ideile de mai jos:

Dormitor în stil baroc: elementele pe care trebuie să le integrezi 

  • Mobila baroc: mobila opulentă & colosală este obligatorie

Atunci când alegi mobilierul, cel mai bine este să selectezi mobilă cu aspect regal, nu neglija dimensiunile. Înainte de a face acest pas, asigură-te că ai la dispoziție suficient spațiu în dormitor. Dacă alegi un pat modern, elegant, dar într-o dimensiune mică, te asigurăm că nu se va ridica la măsura așteptărilor, așa că rezervă spațiu pentru pat!

O altă idee când vine vorba de mobila potrivită pentru un dormitor decorat în stil baroc este ca aceasta să conțină nuanțe de auriu și alb. Spre exemplu, poți folosi chiar și galben în locul auriului, iar camera va căpăta un aspect luxos. Nu uita de culoarea untului, deoarece este foarte populară când vine vorba de stilul baroc în design interior! În plus, camera ar fi incompletă fără o noptieră sau o măsuță de toaletă în stil baroc, inspiră-te de aici:

  • Vedeta dormitorului: pat mare în culoarea untului

Patul în stil baroc reprezintă un accent important care nu trebuie să lipsească din dormitorul tău. În acest design totul este la superlativ, așa că și patul trebuie să exprime o invitație la momente de relaxare și plăcere!

Este important ca patul să fie situat în partea centrală a încăperii, să fie decorat cu o mulțime de perne și pături ornamentate, realizate din țesături de lux, precum satin sau catifea. Iar ca plus de efect, poți opta pentru patul tip baldachin, cu tăblie căptușită, din material a cărei culoare se potrivește cu restul decorului. Noi recomandăm culoarea untului!

  • Poți opta pentru materiale și design-uri florale

Un alt aspect important pentru amenajarea în stil baroc de care trebuie să ții cont: materialele și texturile. Spre exemplu, materialul tip damasc și bumbacul egiptean sunt cele pe care le poți folosi când vine vorba de lenjerii de pat. În esență, materialele trebuie să aibă o calitate bună și să ofere impresia de lux. În mod normal, printurile floral și damasc sunt utilizate în stilul baroc.

Similar, poți opta și pentru tapet baroc, cu ornamente și culori specifice, te poți inspira de aici:

  • Elementele din sticlă și cristal sunt o idee bună

Prin elemente din sticlă și cristal ne referim la oglinzi de mari dimensiuni, decorațiuni din sticlă: oglinzi mari, candelabre din cristal. Toate acestea sunt decorațiuni minunate care cu siguranță te vor ajuta să evidențiezi frumusețea dormitorului tău decorat în stil baroc. Te asigurăm că odată ce oamenii vor păși în interior  se vor simți de parcă au fost transportați într-un palat luxuriant.

  • Include și tablouri potrivite stilului baroc

Dacă îți dorești picturi în stil baroc, dar nu vrei să cheltuiești o avere, poți opta pentru tablourile personalizate de la pepanza.ro. Tot ce trebuie să faci este să-ți alegi tabloul preferat reprezentativ stilului baroc, iar ulterior să încarci imaginea și să alegi dimensiunea potrivită. Îți recomandăm o dimensiune medie spre mare, astfel dormitorul tău va căpăta un aer extravagant! 

Iar dacă nu ai inspirație în legătură cu ce tip de tablouri ar fi cele mai potrivite, o altă idee ar fi tablourile canvas gold and black, care vor aduce acel strop de strălucire în dormitorul tău: 

Cu ajutorul acestor sfaturi vei experimenta stilul baroc oferind o personalitate bine definită casei tale! Amintește-ți că pentru un dormitor în stil baroc perfect în trebuie să asortezi mobilierul excentric cu obiectele moderne. Nu uita, totul trebuie să inducă senzația de eleganță în toată locuința ta, folosește elemente de decor percepute drept elegante și impresionante.

Bucură-te de un dormitor extrem de atractiv, impresionant și sofisticat, caracteristic designului baroc. Te asigurăm că te vei simți ca la palat!