Cum să oferi cele mai bune cadouri pentru fiica ta: Idei, sfaturi de așa NU și 35 de imagini potrivite

Copiii sunt cel mai important lucru din viața unui om, iar dacă ești părinte, cu siguranță poți să rezonezi cu această afirmație. Probabil ai vrea să le oferi întotdeauna cele mai frumoase cadouri pentru a-i face cât se poate de fericiți, însă nu întotdeauna ai cele mai inspirate idei, iar uneori se întâmplă să o mai dai în bară. Nu-ți face griji! Acest articol îți va oferi cele mai bune sugestii de cadouri pentru fiica ta în funcție de vârsta acesteia și tipurile de cadou la care vrei să apelezi. Urmărește-l până la final și află despre ce e vorba!

Cum îi poți oferi fiicei tale cele mai bune cadouri

Dacă te regăsești în situația de a-i oferi fiicei tale un cadou și vrei să fie ceva cu totul special, trebuie să ții cont de ceea ce știi că îi place și și-ar dori. Cu siguranță ai auzit-o de multe ori spunând cât de mult își dorește un lucru anume, iar acum este ocazia perfectă pentru a i-l oferi, indiferent de prețul acestuia, bineînțeles, în limita posibilităților. Nu te gândi la ce ți-ar plăcea ție să îi oferi, ci la ce și-ar dori EA cu adevărat. În cazul în care nu ai deloc inspirație, ai putea să-i întrebi prietenii, iar ei îți vor putea oferi, cu siguranță, diverse variante potrivite.

cadou pentru soră
cadou soră

Cele mai potrivite cadouri pentru fiica ta

Pentru a reuși să-i oferi cele mai potrivite cadouri fiicei tale, este indicat să ții cont de două criterii importante, și anume tipul cadoului pentru care optezi, astfel încât să se potrivească cu gusturile ei și vârsta acesteia, pentru a-i oferi un cadou util, frumos, potrivit intereselor ei. Mai jos vei putea regăsi diverse tipuri de cadouri, precum și cele mai practice idei în funcție de vârsta fetei.

Cele mai potrivite cadouri pentru fiica ta
 cadouri potrivite pentru fiica

Cadouri personalizate pentru fiica ta

Primul tip de cadou la care poți să apelezi fără probleme atunci când vine vorba de fiica ta sunt cele personalizate. Adesea, când oamenii oferă cadouri personalizate, apelează cel mai des la tablouri personalizate, căni, notebooks sau piese vestimentare. Fie că alegi să imprimi o poză cu ea/voi, fie că optezi pentru un text sugestiv, oricare dintre aceste variante va reuși să-i pună un zâmbet pe buze, dacă ai puțină inspirație. De exemplu, dacă fiica ta este adolescentă poți opta pentru un tablou abstract, iar dacă are peste 20 de ani, cu siguranță va prefera un tablou minimalist.

Cadouri personalizate pentru fiică

Cadouri haioase pentru fiica ta

În cazul cadourilor haioase, aici se înscriu cu succes jucăriile amuzante și piesele vestimentare în formă de animăluțe de pluș, în cazul fetițelor mai mici. În continuare, cadourile haioase pentru adolescente sau fetele cu vârsta peste 20 de ani constau în obiectele cu mesaje amuzante, având vârsta necesară pentru a înțelege glumele. Aici poți alege lucruri precum șorțuri de gătit, căni, brelocuri, genți sau orice obiect îl poți transforma în ceva amuzant, care ar avea potențial să o facă să râdă, atât pe ea, cât și pe prietenii, amintindu-și cu drag de el.

Cadouri haioase pentru fiica
Cadouri haioase fiica

Cadouri vestimentare pentru fiica ta 

În general, cadourile vestimentare pentru fete constau în tot felul de rochii, indiferent de vârstă, ce trebuie să aibă culoarea și modelul în funcție de preferințele și forma corpului lor. Însă asta nu înseamnă că trebuie să te limitezi doar la rochii, pentru că e destul de probabil ca fiicei tale să-i displacă ideea, în cazul în care nu este genul de fată care obișnuiește să poarte rochii sau și-ar fi dorit, mai degrabă, altceva. De exemplu, ai putea să-i cumperi o pereche de sneakers, o geantă sau chiar diferite accesorii pe care știi cu siguranță că le-ar purta, cum ar fi o brățară de argint sau chiar un set. 

Cadouri vestimentare pentru fiica
Cadouri vestimentare fiica

Cadouri de suflet pentru fiica ta 

Pe de altă parte, la capitolul cadouri de suflet pentru fiica ta, ai putea încerca să-i faci un album întreg cu fotografii cu ea de când era mică, până în prezent, alături de un mesaj în care să-i spui cât de mândru/ă ești de ea. De asemenea, jucăriile pe care le avea atunci când era mică și de care a uitat complet, vor reuși să-i trezească emoții puternice, mai ales dacă a devenit și ea mamă la rândul ei, așadar, dacă ai câteva la îndemână, nu ezita să i leoferi, pentru a le înmâna copiilor săi. Pentru oricare dintre aceste două tipuri de cadou ai opta, nu uita să incluzi și un buchet de flori, pentru că acest gest o va face și mai fericită.

Cadouri de suflet pentru fiica
Cadouri de suflet fiica

Cadouri pentru fiica ta în funcție de vârsta ei

Un alt criteriu important de luat în calcul, atunci când oferi un cadou fiicei tale, în afară de tipul cadoului pentru care dorești să optezi, este vârsta acesteia. Având în vedere faptul că gusturile și interesele unei persoane diferă în totalitate, de la o perioadă a vieții la alta, trebuie să alegi cadoul perfect în conformitate cu vârsta fetei tale. Mai jos, vei putea regăsi numeroase idei de daruri la care poți apela în funcție de vârsta fiicei tale, începând de la vârsta de 2 ani, până la cea de 30. 

Cadouri pentru fiica în funcție de vârsta

Cadouri pentru fiica de 2-5 ani 

Deși te-ai fi așteptat ca atunci când îi cumperi un cadou fiicei tale cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani, totul să fie extrem de simplu și rapid, lucrurile nu stau chiar așa. Chiar și copiii mici au propriile gusturi și, după cum bine știi, dacă nu iei decizia corectă în privința jucăriei pe care i-o cumperi, situația nu va fi foarte roz. Așadar, deși nu e necesar să investești sume mari pentru cadoul unui copil mic, tot ai nevoie de inspirație în alegere lui. Pentru a fi sigur/ă că nu dai greș, cele mai practice daruri pentru fetițe de 2-5 ani sunt cuburile lego, păpușile cu prințesele ei favorite, cărți de colorat, alături de creioane ceramice și acuarele, clasica tabletă de desenat pentru copii, plastilina sau o bicicletă cu roți ajutătoare. Oricare dintre acestea o vor bucura extrem de mult și o vor ține ocupată multă vreme, în timp ce tu îți poți termina fără griji treburile casnice.

Cadouri pentru fiica de 2-5 ani 
Cadouri fiica între  2-5 ani 
Cadouri fiica de 2-5 ani 
idee cadou pentru fiica de 2-5 ani 

Cadouri pentru fiica de 6-9 ani

Deja lucrurile încep să se schimbe atunci când fetițele ating vârsta de 6-9 ani, iar tu trebuie să ții pasul cu brio nevoilor și intereselor fiicei tale care a atins acest prag. Astfel, câteva idei inspirate de cadouri pentru o fetiță cu vârsta cuprinsă între 6-9 ani sunt rolele sau patinele, puzzle-urile ușoare, seturile de mărgele, cu ajutorul cărora poate confecționa diferite modele de brățări și lănțișoare sau un ghiozdan cu personajul ei preferat, ori chiar un tricou sau hanorac imprimat cu o imagine care îi place. Nu în ultimul rând, îi poți cumpăra o agendă cu un model atrăgător, pe care îl poate transforma în propriul jurnal în care să-și noteze diferite gânduri.

idei cadouri pentru fiica de 6-9 ani
idei cadou fiica de 6-9 ani
cadou fiică 6-9 ani
sugestii cadou fiică 6-9 ani
cadouri fiică de 6-9 ani

Cadouri pentru fiica de 10-14 ani 

În continuare, în categoria darurilor potrivite pentru fete ce au o vârstă între 10-14 ani se înscriu, în general, lucruri precum gadgeturile de orice tip, animalele de companie, cărțile, jocurile de societate, de care se poate bucura alături de prieteni sau de tine și ceilalți membri ai familiei, și, nu în ultimul rând, produsele de make-up, cum ar fi rimel, creion și luciu de buze, gel de sprâncene ori iluminator, concealer sau blush.  

Cadou fiica de 10-14 ani 
Cadouri fiica de 10-14 ani 

Cadouri pentru fiica de 15-17 ani 

În cazul fiicelor de 15-17 ani, aflate în perioada adolescenței, unde aspectul lor fizic este pe primul loc și caută prin orice mijloace să arate mereu cât mai bine, cadourile aflate în topul preferințelor acestora sunt căștile wireless, parfumurile fine, bijuteriile de aur sau argint, ceasurile inteligente, voucherele cadou în magazinul lor de beauty preferat sau chiar o programare la un salon profesional pentru a-și putea face o schimbare la păr. Oricare dintre aceste opțiuni sunt ideale pentru o adolescentă și, cu siguranță, vei reuși să o faci fericită.

Cadouri pentru fiica de 15-17 ani 
Cadou fiica de 15-17 ani 

Cadouri pentru fiica de 18-22 ani 

La vârsta cuprinsă între 18-22 ani, după ce a trecut de perioada adolescenței, iar acum pe primul loc în preocupările sale nu se mai află doar aspectul fizic, fiica ta ar aprecia un alt tip de cadouri. Aici se află cadouri precum o mașină, deoarece acum poate lua permisul de conducere, o vacanță într-o destinație deosebită, în care să meargă alături de tine, prietena sau iubitul său ori chiar bilete la concertul unuia dintre artiștii săi preferați. De asemenea, îi poți plăti un curs de make-up, gene false, unghii, canto, teatru, hairstyling sau orice știi că o atrage. 

Cadouri fiica 18-22 ani 
Cadou fiica de 18-22 ani 

Cadouri pentru fiica de 23-30 ani 

Nu în ultimul rând, dacă ai o fiică cu vârsta cuprinsă între 23-30 ani, cel mai probabil, aceasta se va maturiza extrem de mult în această perioadă, este posibil să-și întemeieze propria familie, iar interesele ei să se schimbe major. De obicei, femeile aflate în această perioadă a vieții vor pune pe primul lor cadourile de suflet, cele practice, care îi pot ușura treburile în jurul casei sau îngrijirea copilului ori cadourile vestimentare. Astfel, îi poți oferi tablouri sau colaje personalizate ce cuprind poze cu familia voastră în tot felul de ipostaze, ceea ce o va emoționa extrem de mult și îi vor aduce fericire maximă. În continuare, o mașină modernă de spălat vasele sau un air fryer, ori un aspirator inteligent. Nici gecile sau gențile nu sunt o idee deloc rea când vine vorba de cadoul pentru fiica de 23-30 ani.

Cadouri pentru fiica de 23-30 ani 
idei cadouri fiica de 23-30 ani 

Ce tipuri de cadouri să NU îi oferi niciodată fiicei tale

Pentru că ai văzut ce tipuri de cadouri îi poți cumpăra fiicei tale, iată la ce tipuri de cadouri să NU apelezi niciodată. Nu-i lua niciodată fiicei tale piese vestimentare în funcție de propriile tale gusturi, ci ține cont, întotdeauna, de preferințele ei și de lucrurile pe care obișnuiește să le poarte, de obicei, chiar dacă ție poate nu-ți plac. În caz contrar, vei risca să ai parte de o reacție nu tocmai plăcută din partea ei sau chiar să nu poarte ceea ce i-ai luat niciodată, așadar banii vor fi irosiți.

cadouri de evitat fiica
cadouri nepotrivite fiică
cadouri greșite fiică
tipuri de cadouri de evitat pentru fiică

În concluzie, atunci când urmează să-i oferi un cadou fiicei tale, este indicat să stabilești dinainte tipul de cadou pe care îl vei alege și să-l adaptezi în funcție de vârsta fiicei tale. Ține cont de interesele și preferințele ei, nu de ale tale, iar în acest fel nu ai cum să dai greș, mai ales dacă te inspiri din sfaturile regăsite de-a lungul acestui articol!

Sursă foto: Pexels.com, Freepik.com