Amenajare bibliotecă: sfaturi și idei utile de care TREBUIE să ții cont pentru casa ta

Biblioteca este poate cea mai importantă și de efect piesă de mobilier din locuința ta deoarece poate schimba radical aspectul încăperii în care aceasta este poziționată. Deși, în esență, biblioteca este folosită pentru a expune cărți, aceasta este potrivită și pentru alte elemente decorative cum ar fi rame foto, plante, suveniruri din vacanțe speciale, diplome sau premii. Există multe moduri în care poți amenaja biblioteca în casa ta, pe care ți le vom prezenta în rândurile următoare. 

Cele mai bune locuri în care să poziționezi biblioteca

Dacă te-ai convins și tu că biblioteca nu poate lipsi din locuința ta, trebuie să te gândești unde va fi amplasată. Cele mai potrivite încăperi pentru a plasa această piesă de mobilier sunt dormitorul și livingul. De obicei, specialiștii recomandă ca biblioteca să fie amplasată în fața unui perete, pentru a oferi stabilitate, dar și pentru a păstra locul cât mai aerisit și minimalist. Pe lângă acestea, mai sunt câteva sfaturi pe care ar trebui să le iei în calcul atunci când amenajezi biblioteca acasă:

  • Pentru confortul tău, plasează biblioteca cât mai aproape de pat sau canapea. Asta te va ajuta să ajungi rapid la cărțile pe care vrei să le citești fără să te ridici. 
  • Cumpără o bibliotecă cu rafturi înalte și încăpătoare
  • Biblioteca poate fi amplasată în colțul camerei în care nu reușești să poziționezi alte decorațiuni. 
  • Nu este indicat să poziționezi biblioteca în fața ferestrei deoarece vei pierde din lumina naturală, iar, în timp, vântul, ploaia și soarele vor deteriora cărțile și decorațiunile de pe rafturi 

Dacă te-ai decis să amenajezi biblioteca în living, poți adăuga câteva decorațiuni unice care să completeze perfect decorul, iar cele mai potrivite sunt tablourile canvas pentru living. Am făcut o selecție de câteva tablouri perfecte pentru sufrageria ta:

tablou living
tablou living
tablou living
tablou living
tablou living

Idei de amenajare a bibliotecii acasă ce te vor inspira

Poate te-ai gândit că biblioteca este un element ce se potrivește doar stilului rustic sau vintage, însă nu este așa. Din fericire, nu există limite atunci când vine vorba de amenajarea bibliotecii în living sau dormitor, materialele din care acestea sunt confecționate sunt numeroase și pot fi integrate în orice stil decorativ. Iată câteva idei inedite de a amenaja biblioteca în locuința ta:

idei amenajare biblioteca
idei amenajare biblioteca
idei amenajare biblioteca
idei amenajare biblioteca
idei amenajare biblioteca
idei amenajare biblioteca
idei amenajare biblioteca
idei amenajare biblioteca

În concluzie, nu este deloc greu să amenajezi biblioteca acasă la tine. În doar câțiva simpli și cu multă imaginație, vei obține un rezultat minunat. 

Sursa foto: freepik.com; pepanza.ro; pinterest.com