Sfaturi utile și practice pentru amenajarea casei în stil minimalist

Dormitor stil minimalist

Stilul minimalist capătă tot mai multă popularitate și încurajează oamenii să se bazeze pe neutralitate și echilibru. Astfel, minimalismul nu este doar un stil de amenajări interioare, ci și un stil de viață. Minimalismul încurajează oamenii să elimine tot ce este în plus în viața lor și să păstreze doar lucruri necesare, cu valoare reală. De asemenea, stilul minimalist în design interior se diferențiază prin culori și mobilier specific, fiind caracterizat de simplitate și totodată modernitate. Descoperă în continuare caracteristicile specifice ale acestui stil și o parte din regulile minimalismului pe care le poți integra în locuința ta!

Culorile în stilul minimalist

Din punct de vedere cromatic, minimalismul se diferențiază ușor de alte stiluri de design interior, prin culori neutre și prin accente albe, negre sau gri. Combinația dintre alb și negru oferă eleganță locuinței, transformă casa într-un spațiu modern și este cea mai pură expresie a stilului minimalist.

Culori living stil minimalist

Deși combinația alb-negru este specifică stilului minimalist, poți opta și pentru alte variante. Spre exemplu, poți vopsi pereții în nuanțe de bej sau alb și să adaugi o piesă de mobilier sau un element decorativ de o culoare diferită. În continuare, ai câteva exemple de decorare în stil minimalist, unde au fost adăugate și alte culori mai îndrăznețe în combinație cu nuanțele neutre:

Culori stil minimalist
Living stil minimalist

Amenajare living minimalist

Pardoseala potrivită în stilul minimalist

Materialele ideale pentru o pardoseală în stil minimalist sunt lemnul și piatra, în nuanțe neutre. Poți alege un gen diferit de podea, în funcție de cameră, însă este indicat să optezi pentru pardoseală fără model sau cu un model discret pentru a nu încărca spațiul decorat. De asemenea, plăcile de granit, de mari dimensiuni, sunt potrivite pentru amenajarea în stil minimalist, iar dacă ai mochete și covoare, renunță la ele, pentru a avea un spațiu cât mai simplu și aerisit.

Pardoseală stil minimalist

Parchet stil minimalist

Amenajare casa minimalista

Mobilier specific stilului minimalist

Mobila minimalistă este cea multifuncțională, rezistentă și practică.  Fie că este vorba de living sau dormitor, poți opta pentru diferite piese cu forme geometrice și design simplu, un model compact de măsuță de cafea/comodă sau un birou bine compartimentat.

Mobilier birou minimalist
Dormitor minimalist

Birou stil minimalist

Sufragerie minimalista

De asemenea, și în bucătărie poți integra foarte ușor regulile stilului minimalist, alegând mobilă multifuncțională, cu un design simplu, în nuanțe cât mai neutre. Descoperă, în continuare, câteva exemple de mobilier perfect pentru bucătării minimaliste:

Bucatarie minimalista
Bucatarie in stil minimalist

Decorațiunile perfecte pentru stilul minimalist

Chiar dacă stilul minimalist se bazează pe simplitate și un design ce nu implică prea multe elemente, asta nu înseamnă că nu poți decora spațiul tău cu câteva ornamente potrivite. Poți alege diverse elemente decorative, precum tablouri canvas abstracte, decorațiuni inspirate din natură, oglinzi ce oferă mai multă lumină, sau rafturi ce ajută la depozitare și totodată completează perfect camera. Ține cont însă că acesta este un stil prin care se subliniază ideea de a avea cât mai puțin și nu exagera cu elementele decorative.

Așadar, dacă te-ai decis să aplici regulile minimalismului în viața ta și cauți inspirație pentru a avea o casă în stil minimalist, urmează sfaturile noastre și bucură-te de un design inedit. Alege decorațiuni simple, dar elegante, pune accentul pe mobilier minimalist multifuncțional și vopsește pereții în nuanțe neutre. În cele din urmă, nu uita că întotdeauna “less is more”! 

Sursă foto: Pinterest, pepanza.ro