9 idei de dormitoare boho chic care te vor convinge că acesta este stilul potrivit pentru locuința ta

dormitor boho chic

Ești o fire nonconformistă care dorește să iasă din tipare și să locuiască într-un spațiu care să te inspire zi de zi? Ei bine, stilul boho-chic ar putea fi alegerea ideală pentru tine, deoarece poți fi liber, creativ și poți obține un decor de vis. 

Modalitatea boemă de amenajare, cunoscută și sub numele de stilul boho chic, exprimă sensibilitatea modernă și îmbrățișează atmosfera relaxată, lipsită de griji a unei locuințe în care confortul primează. Deși nu există reguli precise pentru amenajarea unui dormitor boho, estetica acestui design include tonurile calde, pământii, dând dovadă fler prin arta de a combina modele și texturi eclectice, obiecte de colecție.

Ți-am pregătit opțiuni inspiraționale pentru a face din dormitorul  tău oază de relaxare, alături de plante și alte accesorii chic.

Cum poți obține un decor boho chic de vis în dormitorul tău – caracteristici generale

Pentru început, să ne amintim ce este stilul boho chic! Cum am vorbit într-un articol anterior despre rădăcinile stilului boho chic, acesta dispune de o varietate extraordinară când vine vorba de reinterpretare.

La începutul anilor 2000 stilul boho-chic s-a remarcat și ca stil de amenajare interioară, fiind unul dintre cele mai permisive stiluri de design interior, perfect pentru persoanele nonconformiste care optează pentru combinații îndrăznețe. 


Unul dintre motivele pentru care oamenii se îndrăgostesc de acest stil este datorat confortului și posibilității de a alege, de a nu se încadra în tipare. Este stilul ce emană acea vibrație cool,  iar când vine vorba de dormitoare, comparativ cu sufrageriile boho chic, acesta tinde să fie mai puțin ocupat și se prezintă ca o încarnare mai redusă a stilului.

Există ceva mai minunat decât să te relaxezi în pat la sfârșitul unei zile dificile? Noi credem că nu. Dormitorul tău este mai mult decât locul în care dormi, este acea încăpere în care te poți retrage, acel sanctuar de liniște unde îți încarci bateriile. Ei bine, după cum bine știi, în decorarea boho chic relaxarea și confortul primează!

9 idei de decorare pentru dormitoarele boho-chic, ideale pentru nonconformiști

Adaugă accente calde în schema de culori a dormitorului

O schemă de culori precum alb combinat cu nuanțele neutre, naturale, calde ale accentelor din lemn ale mobilierului, reprezintă un simbol al stilului boho chic. De la culoarea pereților, până la finisajul din lemn de la rama patului, acestea sunt singurele elemente de care ai nevoie pentru a crea aspectul la care aspiri.

Adaugă plante pentru o simbioză perfectă

Dacă există o caracteristică de care fiecare încăpere boho chic are nevoie pentru a crea simbioza perfectă, aceasta este reprezentată de plante. Varietatea plantelor de diferite forme, dimensiuni și înălțimi reprezintă un must-have în dormitor. Verdele acționează ca parte integrată a schemei de culori, făcând minuni în curățarea aerului, ceea ce înseamnă ce te poate ajuta să dormi mai bine și să respiri un aer mai curat.

Astfel, pentru o infuzie de verde și pentru a îmbrățișa cu adevărat stilul boho chic, îți recomandăm să introduci cel puțin o plantă în dormitor. Plasează plantele în coșuri țesute, pentru un plus boem.

Nuanțele neutre nu ar trebui ignorate

Schema de culori boho chic se bazează, în mare măsură, pe nuanțele des întâlnite în natură. Astfel, gândește-te la culori neutre, precum muștar intens, maro, bej și multe altele. Ai oportunitatea de a obține paleta de culori visată, inspiră-te din culorile următoarelor dormitoare:

Introdu cât de multe texturi diferite dorești pentru un decor autentic

Dacă ai de gând să optezi pentru design boem autentic, atunci, stratificarea textilelor este o parte care nu poate fi negociată în procesul de decorare. Spre exemplu, cu siguranță vei adora confortul pe care două covoare l-ar putea oferi încăperii. În plus, poți completa decorul cu ajutorul păturilor și pernelor cu ciucuri.

  • covoare boho chic
  • pături cu ciucuri în stil boho chic
  • perne cu ciucuri în stil boho chic

Ce trebuie să știi este că țesăturile și tapiseriile din macrame sunt elemente texturate care se găsesc în mod tradițional în interioarele boho, care pot emana senzația de ultra chic. Poți include și coșuri împletite, ghirlande și ilustrații înrămate:

Lasă lumina naturală să pătrundă

Stilul boem se pretează nuanțelor însorite, prin urmare iluminarea naturală este la fel de importantă. Nu obstrucționa sursa de lumină naturală cu perdele groase, grele, întunecate și opace!

În schimb, poți decora ferestrele cu perdele din material moale la atingere, albe, aproape transparente, pentru a lăsa lumina să pătrundă. Vei fi surprins de efectele unei surse de lumină naturală pentru senzația generală a dormitorului tău.

Nu îți fie teamă să adopți un stil simplu

În timp ce majoritatea încăperilor boeme stimulează din punct de vedere vizual, de la tapet până la covoare colorate și obiecte de colecție, pentru dormitor poți crea în continuare un stil confortabil, cu o notă minimalistă!

Elemente precum textilele naturale, plantele, lumina naturală a soarelui, lemnul în nuanțe calde și în general multă textură, creează exact estetică pe care care ți-o dorești, în timp ce menții dormitorul curat și simplu!

Și nu în ultimul rând, încorporează piese de artă!

Să nu uităm de tablouri. Aceasta este una dintre cele facile moduri în care poți aduce flerul boho în spațiul tău, cu ajutorul operelor de artă moderne. Tablourile minimaliste de la pepanza.ro au capacitatea de a oferi decorului tău acel farmec aparte, inspiră-te de aici:

3 tipuri de mobilier potrivite unui dormitor boho-chic

Mobilierul boem într-un dormitor poate ajuta în a obține o atmosferă confortabilă, relaxată, păstrând în același timp sentimentul de coeziune. Chiar dacă acest stil nu respectă un ghid specific, ține cont de următoarele caracteristici atunci când alegi mobilierul potrivit stilului boem:

Echilibrează diferite stiluri de mobilier în mod corect

Atunci când dorești să echilibrezi stilul boho în dormitor, este important să iei cu atenție în considerare mobilierul. Spre exemplu, pielea, lemnul de culoare deschisă și țesăturile în tonuri aurii au tendința de a înclina mai mult spre boho, în timp ce liniile fine, lemnul închis la culoare și țesăturile tradiționale precum inul sau bumbacul, vor induce ideea de modern. Astfel, combină piesele pentru a atinge echilibrul potrivit, astfel:

Introdu în decor materiale naturale

Încorporarea elementelor naturale și durabile în spațiul tău, atât în privința ​​mobilierului, cât și când vine vorba de decorațiuni, vor aduce un plus din acea atmosferă boho instantaneu. Ratanul, trestia și bambusul sunt materiale durabile care vor da un aspect plăcut în cameră, în timp ce decorul țesut sau din lemn va adăuga acea notă extra naturală. Privește mai jos:

Fotoliile din ratan tip Peacock

Acesta este un simbol emblematic al mobilierului în stil boho, surprinzând prin forma atrăgătoare, care este la fel de uimitoare precum pasărea care îi poartă numele: păunul.

Acesta se diferențiază print-un spătar înalt, sferic, care este oarecum disproporționat față de baza sa compactă și îngustă:

De-a lungul timpului, mobilierul din răchită a fost privit ca o componentă exotică, decorativă și esențială a casei în epoca victoriană. Mai târziu, acesta a crescut în popularitate prin anii 60, fiind folosit ca recuzită fotografică în revistele de modă. 

Datorită spătarului arcuit al fotoliului Peacock, acesta putea crea fundalul potrivit, cu aspect regal, oricui se așeza pe el! Dacă vrei să te simți ca o persoană de viță nobilă, introdu în dormitorul tău un astfel de scaun, ideal pentru serile în care vrei să te relaxezi citind o carte.

Alte piese de mobilier din ratan

Indiferent dacă sunteți în căutarea unei noi noptiere, tablie de pat sau bibliotecă, ratanul este un material fantastic de ales atunci când vine vorba de mobilier în stil boho. 

Ratanul arată frumos și se imbina bine cu decorul existent, deoarece este adesea într-o nuanță de bej neutru.    

Privește alte piese din ratan potrivite dormitorului tău boho confortabil și primitor:

Și, desigur, un pat

Mobilierul din lemn nu este negociabil când te gândești la stil boho chic, iar patul tău este o oportunitate grozavă prin care poți introduce materialele esențiale. 

Tabliile din frânghie și ratan se potrivesc perfect într-un dormitor boho luxuriant. Indiferent dacă alegi un pat cu o formă clasică sau ceva grandios, depinde de tine.

Aceasta este frumusețea boemă, pentru nopți plăcute, inspiră-te din următoarele idei de paturi boho chic:

Așadar, dacă ești o fire nonconformista care dorește să iasă profite la maximum de confortul dormitorului și să locuiască într-un spațiu care să te inspire zi de zi, stilul boho-chic este alegerea ideală pentru tine. Dă frâu liber creativității și vei obține un decor de vis!

Surse foto: Freepik, Pinterest