Rame tablouri – idei unice de a integra tablourile cu rame în funcție de stilul locuinței tale

Tablourile personalizate transmit stări de nostalgie și te pot trimite în momentul în care fotografia a fost făcută. De aceea, este important să ai grijă de momentele speciale din viața ta și să folosești rame pentru tablouri. Ramele exterioare pot fi folosite, însă, pentru orice tip de tablou, nu doar pentru cele personalizate. Dacă ești adeptul tablourilor cu texte motivaționale, este important să folosești ramele exterioare pentru a scoate în evidență mesajul sau poate ai chiar o pictură creată de tine și ai vrea să o înrămezi, pentru a-i da, astfel, un plus de valoare. 

Ramele pentru tablouri trebuie integrate în locuința ta în funcție de stilul designului interior utilizat. Cel mai des întâlnite rame pentru tablourile canvas sunt ramele exterioare fabricate din lemn, cele negre și metalice. Este important, însă, ca ramele exterioare să completeze decorul și să aducă un plus de creativitate. Iată cum să integrezi tablourile cu ramă în locuința ta în funcție de stilul de interior.

Rame tablouri – ce tip de ramă să alegi pentru o locuință rustică

Interiorul rustic este caracterizat prin simplitate și căldură. Este un stil îmbrățișat de cei care vor să redecoreze datorită elementelor specifice – mobilier, grinzi, dușumele. Totul este uniform, nu există piese principale care să iasă în evidență printre elementele de decor. Într-un astfel de interior, prezența lemnului este esențială. De aceea, cel mai potrivit tip de ramă pentru tablou este cea din lemn, pentru a completa perfect cadrul rustic. 

Fiind un material natural, lemnul oferă o senzație caldă și primitoare. De la culoare deschisă la întunecată, în funcție de finisajul folosit, ramele exterioare din lemn îți oferă o mulțime de opțiuni pentru a-ți completa și contrasta imaginile. Fotografiile cu tonuri mai calde, cum ar fi roșu, maro și portocaliu, arată cel mai bine cu rame mai închise din lemn. Tonurile mai reci dintr-un tablou canvas abstract, cum ar fi albastru, verde și mov, se potrivesc mai bine cu rame din lemn mai deschis. 

Rame tablouri
Rame tablouri
Rame tablouri

Însă, nu doar tablourile abstracte sunt cele mai potrivite pentru a folosi ramă din lemn. Acest tip de ramă este ideală și pentru tablourile minimaliste care vor scoate orice cameră din anonimat.

Rame tablouri
Rame tablouri
Rame tablouri
Rame tablouri
Rame tablouri
Rame tablouri

Rame tablouri –  ce tip de ramă se potrivește stilului minimalist

Din punct de vedere cromatic, stilul minimalist se diferențiază ușor de alte stiluri de design interior, prin culori neutre și prin accente albe, negre sau gri. Combinația dintre alb și negru oferă eleganță locuinței, transformă casa într-un spațiu modern și este cea mai pură expresie a stilului minimalist. Negrul și albul sunt nonculori ce denotă eleganță și pot fi ușor integrate în locuința ta. 

  • Tablouri cu rama neagră

Tablourile cu ramă neagră sunt foarte bine puse în evidență. O ramă neagră va scoate în în prim plan detaliile mai întunecate ale fotografiei tale și va acționa ca un contrast cu cele mai deschise. De aceea, cel mai bine este să folosești o ramă neagră pentru un tablou ce conține atât tonuri deschise, cât și întunecate, pentru a crea un aspect echilibrat. Pentru un efect inedit, un astfel de tablou cu rama neagră poate fi așezat pe un perete în nuanțe deschise. 

  • Tablouri cu rama albă

Tablourile cu ramă albă sunt o decizie foarte bună, mai ales dacă acestea sunt expuse pe un perete cu o culoare mai închisă. Contrastul va fi unul perfect, iar efectul vizual va fi foarte plăcut. Iată și câteva exemple mai jos:

Rame tablouri
Rame tablouri
Rame tablouri
Rame tablouri
Rame tablouri
Rame tablouri
Rame tablouri

Rame tablouri – cel mai potrivit tip de ramă pentru stilul clasic

Designul interior clasic poate fi numit și atemporal sau tradițional. Aspectul este structurat și echilibrat, bogat în elemente de decor, texturi și finisaje. Interiorul clasic respectă reguli simple pe care le poți adapta în funcție de propriul stil. În amenajări interioare clasice predomină culorile calde și materialele naturale, iar cel mai bine se potrivesc acestui stil ramele de tablouri vintage, metalice. 

Ramele metalice, ca și ramele negre, conferă o notă modernă și elegantă locuinței. Acest tip de rame scot în evidență culoarea unui tablou, făcând-o mai vibrantă și mai profundă. Datorită aspectului său clasic, ramele metalice funcționează bine pentru portrete de familie, tablouri cu peisaje uimitoare și fotografii de nuntă. 

Rame tablouri
Rame tablouri
Rame tablouri
Rame tablouri
Rame tablouri

Indiferent de stilul casei tale, tablourile cu rame exterioare pot fi integrate cu mare ușurință. Ce este important atunci când alegi o ramă exterioară pentru un tablou, este să se potrivească atât cu fotografia, cât și cu stilul locuinței tale. În plus, ramele exterioare oferă avantaje pentru tabloul canvas:

  • Tabloul capătă personalitate în momentul în care ai adăugat rama potrivită. 
  • Protecție. Rolul ramei exterioare este de a oferi protecție tabloului împotriva prafului și zgârieturilor exterioare.
  • Diversitate vizuală. Materialul și culoarea ramei pot da viață unui tablou.

Așa că dacă dorești să aduci locuinței tale un plus de creativitate, tablourile cu rame sunt o idee pe care nu trebuie să o eviți. 

Sursa foto: Pinterest.com

pepanza.ro 

freepik.com