Idei de cadouri pentru nunta de aur – Cele mai bune sugestii care te vor ajuta

Se apropie nunta de aur a bunicilor tăi și vrei să le faci o surpriză, celebrând cum se cuvine și oferindu-le cele mai deosebite cadouri pentru a marca acest eveniment deosebit? Ai mai multe variante de daruri, însă nu știi la care să apelezi? Ții la bunicii tăi atât de mult încât ai vrea să le oferi toate cadourile de pământ? Atunci articolul prezent sare în ajutorul tău cu cele mai potrivite idei de cadouri pe care le poți oferi cu ocazia nunții de aur a cuiva. Citește-l până la sfârșit, dacă vrei să găsești cele mai inspirate și speciale idei!

Când se sărbătorește nunta de aur

Nunta de aur se sărbătorește cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsătorie și simbolizează optimism, prosperitate, înțelepciune și iubire sinceră, fiind celebrată încă din timpul Imperiul Roman, pe vremea când soțul oferea o coroniță de aur soției. Acum, cuplurile care celebrează acest eveniment, primesc cadouri și de la cei dragi, nu doar unul de la celălalt, iar dacă nu știi ce să le oferi părinților sau bunicilor tăi, mai jos ai cele mai bune idei în acest sens la care poți apela! Cele mai multe cupluri organizează o ceremonie specială în cadrul căreia aceștia își reînnoiesc jurămintele și fac schimbul de verighete. De asemenea, denumirea nunții „de aur” este în strânsă legătură cu însemnătatea și proprietățile aurului, metal prețios și rezistent. 

cuplu in varsta
cuplu batran
un cuplu batran

Idei de cadouri pentru nunta de aur

În continuare, de la marele eveniment ce urmează să aibă loc,  nu trebuie să lipsească darurile extrem de deosebite, care să marcheze cu succes această ocazie specială. Există mai multe tipuri de cadouri la care poți apela pentru a le face o bucurie enormă sărbătoriților, iar dacă nu ai inspirație în această direcție, mai jos ai cele mai bune variante, cu care vei face senzație! Printre acestea se numără cele personalizate, de suflet, de tip experiență, dar și practice, iar în funcție de gusturile lor, poți opta pentru cele potrivite!

verighete nunta
inele de nunta
verighete

Cadouri personalizate pentru nunta de aur

Primul tip de cadou pe care l-ai putea oferi la o nuntă de aur, fie că e vorba de părinți, fie că e vorba de bunici, sunt cele personalizate. Acestea fac parte din categoria cadourilor de suflet sau le poți transforma chiar în cadouri haioase, în funcție de personalitatea bunicilor/părinților tăi. Astfel, un tablou personalizat cu cei doi surprinși într-un moment special ai relației speciale dintre ei sau chiar un colaj, care să înglobeze mai multe ar fi ideal. Cu siguranță s-ar bucura enorm, așadar, nu ezita să apelezi la acest cadou și alege o dimensiune cât mai mare! În continuare, un ceas de perete cu o fotografie de la nunta lor, ar fi un cadou extrem de deosebit, dar și practic, în același timp! În continuare, poți apela chiar și la două scaune balansoar gravate cu numele lor pentru a se relaxa și bucura de o carte sau un film bun în confortul propriei case.  

cadou
cadou nunta de aur
cadou nunta aur

Cadouri materiale pentru nunta de aur

Pe lista cadourilor materiale ce le-ai putea oferi la o nuntă de aur fără probleme ar fi o pereche de cercei prețioși pentru bunica sau mama ta, iar pentru tată sau bunic o sticlă fină de băutură, care crezi că l-ar da pe spate. De asemenea, un parfum calitativ pentru fiecare dintre aceștia potrivit pentru gustul fiecăruia, i-ar face foarte fericiți, fără doar și poate! De asemenea, un buchet imens compus din florile preferate ale bunicii tale și un ceas de firmă pentru bunicul tău, sunt două variante excelente! Totodată, dacă știi că aceștia au nevoie și ar folosi-o, ai putea să le faci cadou o mașină pentru a le ușura viața, fiindu-le extrem de utile pentru drumurile la piață sau supermarket. Nu în ultimul rând, ai mai putea să-i oferi bunicii tale un slow cooker, iar bunicului tău un portofel de firmă original.

nunta aur
cadou de nunta aur

Cadouri de tip experiență pentru nunta de aur

Un alt gen de cadou, adesea oferit în cadrul nunții de aur sunt cele de tip experiență. Aici ai putea apela fie la o vacanță la Băile Felix sau Herculane, fie la Techirghiol, de care cei doi s-ar bucura până la extaz, având șansa de a se recrea împreună, lăsând pentru câteva zile grijile și problemele cotidiene în spate. De asemenea, le poți oferi o programare plătită la cel mai bun SPA din orașul lor, în care pot beneficia de diverse masaje și tratamente ce îi vor face să se simtă cu cel puțin 5 ani mai tineri.

cadouri frumoase pentru nunta de aur
cadouri deosebite pentru nunta de aur
flori cadou pentru nunta de aur
idei de cadou nunta de aur
cadou pentru nuntă de aur
cuplu in varsta
idei practice cadouri nunta de aur
nunta de aur idei cadou
idei de cadou pentru nunta de aur

Cadouri practice pentru nunta de aur

La capitolul cadouri practice lista este lungă, însă tu le poți alege pe acelea de care știi că bunicii sau părinții tăi au nevoie sau le-ar plăcea enorm de mult. Primul exemplu ar fi un aspirator performant, mobil și ușor de utilizat, care să le reducă munca la curățenie, ori chiar unul robot, care se plimbă singur prin casă și identifică mizeria, curățând-o ca la carte. Un alt electrocasnic foarte util pentru părinții sau bunicii tăi ar putea fi o mașină de spălat vasele, care să le salveze foarte mult timp în care pot face activități recreative. Nu în ultimul rând, tot la cadouri practice, un aparat de cafea nou și calitativ, cu siguranță le-ar prinde bine în diminețile liniștite pe care le petrec întotdeauna împreună savurându-și cafeaua, prin urmare, îndreaptă-ți privirea către unul.  

idei de cadouri practice pentru nunta de aur
idei pentru cadouri cu ocazia nuntii de aur
tipuri de cadouri practice nunta de aur
două verighete pentru nuntă aur
nunta de aur cadouri

Ce cadouri să NU faci pentru o nuntă de aur

Dacă până acum ai citit ce cadouri e indicat să oferi cu ocazia nunții de aur a bunicilor sau părinților, a sosit momentul să vezi și ce să NU oferi. Primul lucru pe care să nu-l oferi drept cadou în cadrul unei nunți de aur sunt gadgeturile, pentru că, cel mai probabil, bunicii sau părinții tăi nu vor fi foarte impresionați. De asemenea, concertele sau vacanțele în alte țări nu sunt niște variante ideale, pentru că aceștia apreciază cel mai mult liniștea și confortul, fără se aventureze sau să aibă parte de foarte multă agitație, deci ține cont de asta dacă nu vrei să dai greș la acest capitol!

ce cadouri sa nu oferi la nunta de aur
cadouri de evitat la nunta de aur
exemple de asa nu pentru cadou nunta de aur
idei gresite de cadouri pentru nunta de aur
cadou gresit nunta de aur
cadou la nunta de aur

În concluzie, dacă vrei să-ți surprinzi bunicii, oferindu-le cele mai frumoase cadouri cu ocazia nunții lor de aur, atunci apelează cu încredere la oricare dintre sugestiile pe care le-ai regăsit anterior!

Sursă foto: Freepik.com, Pixabay.com, Pexels.com