Decorațiuni camere băieți: cum alegi decorul pentru a se potrivi vârstei și personalității copilului tău?


Colorată, creativă și primitoare – o cameră cu design plăcut joacă un rol important în viața de zi cu zi a copilului tău. Este atât un dormitor, o cameră de joacă, cât și un loc de retragere. Pentru băieții mai mari este, de asemenea, un loc liniștit unde să citească, să picteze sau să-și facă temele. Siguranța este, desigur, prioritatea la configurare și decorare.

Deținerea unei camere care susține și promovează în mod semnificativ fazele de dezvoltare este o necesitate râvnită de băieții mari și mici. Mulți părinți se întreabă adesea care dintre facilitățile din camera copiilor este cea potrivită pentru copilul lor. Alții, pe de altă parte, se îndreaptă spre ideile încercate și testate sau acordă o importanță mai mică întregului. 

În continuare vei afla o mulțime de aspecte și sfaturi interesante despre proiectarea camerei pentru băieți, pe care le poți pune în aplicare oricând.

Ce faci când un decor pentru cameră de băiat nu se mai potrivește vârstei acestuia?

La fel ca dezvoltarea copiilor, o cameră optimă pentru băieți trece, de asemenea, prin mai multe faze. De aceea, este important să amenajezi camera băiatului mai degrabă în funcție de vârstă decât de sex.

Bineînțeles, un adolescent are cu totul alte nevoi și sentimente decât un copil mic sau un copil de școală și ar trebui să ții cont de ele în ideile de design interior. Diferențele în momentul atingerii pragului de vârstă al adolescenței sunt și mai pronunțate. Interesele se schimbă acum adesea foarte puternic, iar băiatul începe din ce în ce mai mult să-și urmeze propriul drum. 

Astfel, dacă pentru un bebeluș poți decora pereții cu tablouri canvas personalizate cu propriile lui fotografii, după o vârstă sau după ce copilul tău va deveni pasionat de tehnologie și console video, acesta va dori să le schimbe cu tablouri cu jocuri, în care să își poată admira super eroii preferați.

Lista de verificare – ce este important în materie de decorațiuni la camerele pentru băieți?

A sosit timpul! Camera băiatului, castelul cavalerului sau propriul regat vor fi proiectate și adaptate dorințelor viitorului adolescent. Ceea ce este important în privința decorului sau a amenajării, vei descoperi aici.

Important pentru camera de tineret:

 • Pat cu o saltea potrivită, sănătoasă pentru spate (important: gândește-te și la perna potrivită)
 • Lampă lângă pat, pe noptieră, sau altă sursă de lumină în apropiere
 • Dulap pentru haine, echipament sportiv, lenjerie de pat etc.
 • Spațiu de depozitare și rafturi pentru cărți, jocuri, rechizite școlare, suveniruri
 • Birou cu un scaun asortat și suficientă lumină
 • Separarea zonelor de lucru și de agrement
 • Concept de decorare adecvat

 Extra-uri creative în materie de decor cameră băieți

 • Tehnologia nu trebuie neapărat exclusă: difuzoarele Bluetooth, sistemele, laptopurile, consolele de jocuri sau altele asemenea își pot găsi cu siguranță locul. În loc să excluzi tehnologia, este mai important să se predea utilizarea corectă și sensibilă a acesteia
 • Iluminare: lămpile pentru efecte de iluminare reci sau într-un design elegant aduc lumină atmosferică în cameră
 • Mobilier: mobilier creativ, colțuri confortabile, pat mansardat, rafturi handmade, spațiu neobișnuit de depozitare … toate acestea asigură individualitatea în camera băieților
 • Decorare: tablouri canvas, tatuaje de perete, obiecte decorative, țesături, figuri, șepci, skateboard-uri sau chitare pe perete. Toate acestea pot adăuga o valoare suplimentară camerei pentru băieți. Ai grijă ca aspectul general să nu pară supraîncărcat, de aceea este important să iei o decizie cu privire la un design special.
 • Culoare: Nu trebuie să fie întotdeauna alb. Camerele pentru tineri și băieți pot fi cu siguranță proiectate în culori luminoase. Alege fie să vopsești pereții colorați, fie să folosești decorațiuni pentru a aduce accente de culoare în cameră.
 • Hobby: Pentru o cameră deosebit de individuală, hobby-ul personal al băiatului tău poate fi integrat în design. Fie ca este o cameră pentru un fan al filmelor, fotografiei, fotbalului, muzicii, baschetului sau al jocurilor video, există un decor creativ pentru toate domeniile.

Cine decide ce e potrivit în materie de decor cameră băieți?

Chiar dacă îți place, ca părinte, să se țină cont de părerea ta, este recomandat să faci următorul lucru: controlează-te și nu vorbi prea mult despre designul și decorul pentru camera băiatului tău. Desigur, decorarea este, în cele din urmă, întotdeauna o chestiune de bani. Dacă dorințele lui sunt prea scumpe, poți, desigur, să sugerezi alternative.

Totuși, ceea ce nu ar trebui să faci este judeci modul de a-și decora camera, considerând-o de prost gust. S-ar putea ca tu însuți să ai o altă idee, căci este evident că ai gusturi diferite față de un adolescent. În cele din urmă, însă, acest decor este despre copilul tău, personalitatea și pasiunile sale!

Ca și concluzie, băieții care simt că sunt luați în serios și li se permite să ia propriile decizii legate de decor, se simt mai confortabili în propria cameră decât într-una proiectată de părinți. Pur și simplu, stabiliți împreună ce modele de decorațiuni cameră băieți va alege, faceți schimb de idei, pune întrebări și fii deschis mereu la dorințele pe care le prezintă tinerii. 

Sursa foto: Pepanza.ro, Shutterstock.com, Pexels.com