Decor pentru camera de fete: de la prințese iubitoare de roz până la adolescente îndrăgostite de frumos

Îți dorești de mult timp să faci o schimbare în camera fetelor sau poate chiar în camera ta? Te lupți să găsești idei elegante, care să fie și la modă și practice în același timp? Descoperă mai jos câteva sugestii minunate, care mulțumesc atât pe copii, cât și pe cei mari în egală măsură!

Decorul camerei de fete: regula de bază pentru o cameră de fete elegantă

Camera unei fete este sanctuarul ei, este lumea în care se retrage ori de câte ori are nevoie de intimitate. Aici se formează ca adolescentă și ca om.

Cheia pentru o cameră intimă, practică și care să fie mereu în tendințe este să introduci corpuri de depozitare flexibile și accesibile, accente colorate și unul sau două elemente surprinzătoare, care pot evolua pe măsură ce fetița crește sau își schimbă obiceiurile și gusturile.

Aruncă mai jos o privire la cele mai bune idei de decor pentru camera unei fete.

Idei pentru decorarea unei camere de fete: ce decorațiuni poți folosi?

Dormitorul unei fete trebuie să fie un spațiu flexibil, care să răspundă nevoilor în continuă schimbare, din copilărie până la adolescență. Prin urmare, este firesc să te asiguri că piesele mari de mobilier, cum sunt paturile, dulapurile și comodele, vor rezista testului timpului.

Tendințele ultimilor ani arată că cel mai bine răspunde acestor cerințe mobilierul natur sau în culori deschise, pornind de la alb, lucios sau nu, până la nuanțele deschise de gri sau bej.

Adaugă acestora accente de culoare, atingerile magice ale tipului preferat de țesătură, lucrări de artă și decorațiuni care să te definească și ai creat și recreat o lume magnifică pentru fetița ta! Iată alte câteva idei: 

  • Folosește o schemă de culori monocromă

O cameră în culori monocrome este perfectă dacă fiica ta nu este genul tipic de fată care visează să fie prințesă. Este o modalitate simplă de a crea o cameră neutră, fără a folosi stereotipul de dormitor alb sau roz.

Păstrează doar unul dintre pereți într-o culoare mai închisă, astfel încât să nu aglomereze vizual camera. Câteva accesorii inteligente, cum ar fi corpul de iluminat realizat din materiale naturale și scaunul tip puf, vor ajuta acest spațiu să se dezvolte împreună cu fiica ta. Pe măsură ce crește și devine o adolescentă îndrăgostită de muzică și filme, pur și simplu înlocuiește păpușa cu o plantă de casă și un set de tablouri multicanvas cu 4 piese.

  • Personalizează cu o galerie de tablouri cu amintiri din viața familiei, cu animalele sau personajele îndrăgite

Indiferent de vârsta copilului, poți adăuga personalitate camerei prin aranjarea unuia dintre pereți în stil galerie de artă. Pentru tinerele fete, înrămarea personajelor fictive preferate, din filme sau cărți sau a posterelor cu artiști la modă le va face să fie mai atașate emoțional de acest spațiu. La fel se întâmplă și în cazul creării unui colțișor cu amintiri de familie sau cu ipostaze fericite din viața animalului de companie preferat. Toate aceste lucruri vor reflecta personalitatea în curs de dezvoltare a fetiței.

  • Transformă unul dintre pereți într-un punct de atracție

Acesta este genul de artificiu care aduce schimbarea odată cu fiica ta. Pe măsură ce se va transforma într-o tânără femeie, imaginile cu Albă-ca-Zăpada și cei 7 pitici vor fi înlocuite cu unele mai sofisticate, cum ar fi cele cu tablouri faimoase sau cu citate motivaționale.

  • Surprinde cu o culoare feminină aplicată doar pe unul dintre pereți

Fără îndoială, există mari șanse ca fiica ta să nu dorească altceva decât un dormitor roz strălucitor, așa cum a văzut în desenele animate. Alege o nuanță vibrantă de corai sau dust-rose care îi va satisface pofta de roz, dar care i se va potrivi până în adolescență. 

Când fetița este mai mică, poți „condimenta” peretele cu autocolante de diverse forme și mărimi, pe care le poți schimba ori de câte ori nu se mai încadrează în nevoile vârstei sale.

  • Construiește un loc pentru citit sau ascultat povești înainte de culcare

În decorarea camerei pentru fete poți lua în considerare crearea de spații dedicate fiecărei activități mai importante: dormit, lectură, joacă, artă. Pereții în culori deschise pot fi cu ușurință înveseliți cu accesorii foarte colorate, iar pentru momentele de relaxare, un baldachin suspendat poate fi regele neîncoronat al acestui spațiu. De asemenea, poți adăuga pur și simplu, într-un colț, un covor persan și perne pufoase, care să o facă să se simtă precum în clasica poveste 1001 de nopți.

  • Transformă o comodă într-o operă de artă

Pentru fetița înclinată spre artă, primul pas către o carieră artistică poate fi personalizarea propriului mobilier. Alege pentru început o comodă simplă, cu lemnul netratat. Apoi, lasă-ți fetița să vopsească cu mâna liberă ce își dorește ea sau, pentru o impresie ordonată, creează un șablon cu forme geometrice simple, pe care să le colorați împreună în maxim 4-5 nuanțe. Dacă ai fotografii preferate, spre exemplu cu cireși în floare sau casa de la țară, poți printa imaginile favorite pe canvas, realizând un tablou personalizat și apoi să le lipești pe fața comodei din dreptul patului.

  • Creează spații de depozitare inteligente pentru haine, jucării și celelalte lucruri

Fetele, spre deosebire de băieți, adună o mulțime de lucruri, așa că este esențial să creezi cât mai mult spațiu de depozitare. Mobilierul modular este o opțiune excelentă pentru a păstra orice: îmbrăcăminte, jucării, accesorii de machiaj, pături și lenjerii etc. De asemenea, poți construi un mini dressing cu rafturi și uși glisante care să ascundă toate cele de mai sus, dar și cărțile care se vor aduna cu timpul, pe măsură ce fata crește.

Dacă este timpul pentru un pat nou, cumpără un divan cu sertare de depozitare sub el. Îi vei crea astfel și locuri prielnice în care să-și ascundă jurnalul sau alte obiecte intime și de preț.

În ultimă instanță, dacă te-ai hotărât să faci un „update” dormitorului de fete, nu uita că, în materie de design, „mai puțin înseamnă mai mult”. O cameră și un decor mai puțin încărcate sunt mai elegante, iar folosirea culorilor cât mai deschise, asigură nota de lux pe care ți-o dorești. Dacă îți plac culorile tari, folosește maxim 2 pasteluri care se potrivesc perfect și asortează-le cu nuanțe foarte deschise de alb, galben sau bej. Acestea măresc vizual camera și ajută la echilibrarea cromatică a încăperii. Mult succes la redecorat!

Surse foto: Unsplash.com, Pixabay.com, Pepanza.ro.