Culoarea anului 2023 – cum să o folosești corect în designul interior și vestimentar + 45 de imagini sugestive

Vrei să fii mereu la curent cu tot ce se întâmplă nou, să ții pasul cu moda și să-i surprinzi pe cei din jur? Ești pasionat de culori și ții mereu cont de cum trebuie să le asortezi și să le introduci atât în outfituri, cât și în designul interior al casei tale? Crezi că cel mai important lucru ce ține de designul unui produs stă în culorile utilizate? Ei bine, atunci acest articol, cu siguranță, prezintă interes pentru tine! Citește-l până la final și află mai multe despre Viva Magenta – culoarea anului 2023!

Ce este Pantone?

Pantone LLC este o companie ce are sediul în New Jersey, Statele Unite și este recunoscută, în special, pentru spațiul de culoare patentat, Pantone Matching System, care este folosit în diverse industrii precum design-ul grafic și vestimentar, design-ul, imprimarea și fabricația produselor. Acesta gestionează culoarea de la procesul de proiectare, până la cel de producție, atât în formate digitale, cât și în cele fizice.

Începând din anul 2000, acest institut denumește anual „culoarea anului”, găzduind de două ori pe an o întâlnire în diferite capitale europene la care participă reprezentanți ai grupurilor de standarde ale culorilor ce fac parte din diverse țări.

În cursul a două zile de dezbateri și prezentări în cadrul ședinței, aceștia se hotărăsc asupra unei culori ce va deveni culoarea în vogă a anului următor, iar rezultatele sunt afișate în Pantone View, care este achiziționată de companii, florării și designeri de modă în vederea planificării produselor și proiectelor ce urmează.

culoarea anului 2023
magenta culoarea anului 2023
culoarea anului 2023 magenta
floare culoarea anului 2023
floare, culoarea anului 2023 magenta
buze culoarea anului 2023 magenta
gandac culoarea anului 2023 magenta
trandafiri culoarea anului 2023 magenta
floare cu fundal culoarea anului 2023 magenta

Viva Magenta – culoarea anului 2023

Această culoare, a cărei denumiri precise este Pantone 18-1750 Viva Magenta își are originea chiar din natură, de la insecta cunoscută sub numele de Cochinilla, ce produce unul din cei mai strălucitori și deosebiți coloranți naturali.

De asemenea, este descrisă a fi o nuanță vibrantă de roșu purpuriu, îndrăzneț, ce se află la granița dintre culoarea prunei și fucsia și conține atât tonuri reci, cât și calde, semnificând echilibru.

viva magenta - culoarea anului 2023
ținută viva magenta - culoarea anului 2023
decor viva magenta - culoarea anului 2023
haine viva magenta - culoarea anului 2023
canapea viva magenta - culoarea anului 2023
fata imbracata in viva magenta - culoarea anului 2023
decor viva magenta - culoarea anului 2023
sacou viva magenta - culoarea anului 2023
pereți viva magenta - culoarea anului 2023
pantaloni viva magenta - culoarea anului 2023

Viva Magenta în designul interior

O altă arie unde poți introduce Viva Magenta fără probleme, obținând un rezultat deosebit este în designul locuinței tale. Poți, spre exemplu, să vopsești pereții în această culoare, iar apoi să-i decorezi cu ajutorul unor tablouri alb negru, care să balanseze întregul contrast, exact așa cum observi în imaginile de mai jos. Dacă nu vrei să lași această nuanță să acapareze atât de tare întregul peisaj, poți să introduci tablouri care să conțină acea culoare și care vor da încăperii un aer deosebit. În continuare, poți introduce chiar și covoare, canapele, fotolii sau draperii, precum și diverse elemente decorative sub această nuanță, care vor schimba atmosfera livingului tău dintr-una monotonă, într-un absolut vibrantă. Pentru mai multă inspirație, poți arunca o privire asupra imaginilor de mai jos!

draperii viva magenta în designul interior
scaun viva magenta în designul interior
canapea și masuta viva magenta în designul interior
perele si masa viva magenta în designul interior
viva magenta în designul interior
canapea, draperii viva magenta
canapea, pereți viva magenta
bujori culoarea viva magenta
viva magenta în living
perete vopsit viva magenta
living viva magenta în designul interior
perete viva magenta și tablou alb negru
scaun și vază viva magenta în designul interior
canapea, perne și lustră viva magenta
mobilă și perete viva magenta
pernuta viva magenta
perete si scaun viva magenta în designul interior
covor viva magenta
tapet viva magenta

Viva Magenta în designul vestimentar

În cadrul culturii populare, sunt utilizate diferite nuanțe de magenta, la care celebritățile de pe tot globul apelează, transformându-și ținutele în adevărate opere de artă. Cu toate că aceasta poate fi dificil de încadrat într-un outfit de succes, după cum afirmă anumiți critici vestimentari, dar dacă reușești să o faci, poți transmite o energie și un mesaj extrem de puternic. Viva Magenta este o nuanță care i se potrivește oricui, așadar, nu-ți fie teamă să îndrăznești să apelezi la ea dacă vrei să ieși din cotidian și vei vedea câtă încredere în tine vei căpăta! Mai jos, ai câteva fotografii cu outfituri bazate pe această culoare din care te poți inspira.

outfi viva magenta
haină viva magenta
cizme viva magenta
trench viva magenta
viva magenta în designul vestimentar
cardigan viva magenta

În concluzie, dacă simți că Viva Magenta te reprezintă și ar arăta bine atât în interiorul casei tale, cât și în vestimentația ta, nu ezita și pune-l în cea mai bună lumină! Cu siguranță vei în evidență și toată lumea te va admira, fiind o culoare atât de deosebită, ce poate fi, uneori, destul de complicat de asortat.

Sursă foto: Pinterest.com