Ce este un print pe pânză?

Un print pe pânză este, de fapt, o imagine scoasă printr-o imprimantă specială, la diferite dimensiuni. Această imagine, montată apoi pe un cadru de lemn, reprezintă un tablou canvas. Tablourile canvas sunt printre cele mai răspândite decorațiuni pentru interior, fiind o variantă accesibilă a tablourilor clasice. În ultimii ani, cafenelele și alte localuri publice au ales să își decoreze spațiile din interior cu tablouri canvas. Aceste tablouri pot reproduce opere de artă celebre, prin imprimarea pe pânză a imaginii respective.

Cum este produs un tablou canvas dintr-un print pe pânză?

Totul începe cu găsirea fotografiei sau imaginii potrivite. De fapt, realizarea tabloului se rezumă la câțiva pași, pe care îi vom detalia mai jos:

  1. Alegerea fotografiei
  2. Prelucrarea fotografiei, dacă este cazul
  3. Imprimarea pe pânză
  4. Montarea acesteia pe un cadru de lemn

Clientul poate alege o fotografie personală (făcută cu aparatul foto ori telefonul), sau poate achiziționa o imagine online. Imaginile pot fi descărcate doar de pe site-uri de specialitate, uneori gratuit, cu drepturi de autor, ori cumpărate. Odată găsită imaginea potrivită, aceasta se încarcă online, pe platforma furnizorului de tablouri canvas, apoi prelucrată și imprimată. Pentru print pe pânză, se folosesc numai imprimante profesionale, cu diferite cerneluri speciale, care pot face imaginea să arate cât mai bine.

Foarte importantă este calitatea imaginii alese. Aceasta trebuie să fie la rezoluție cât mai mare și să aibă dimensiunile potrivite pentru tabloul ales. Tocmai de aceea, noi sfătuim clienții să ne trimită imaginile direct de la sursă, nu descărcate de pe Facebook sau alte rețele sociale. Motivul este că pe aceste rețele, imaginile sunt redimensionate și, astfel, calitatea printului pe pânză poate avea de suferit.

Apoi, contează foarte mult calitatea materialelor folosite. Cu cât cerneala este mai calitativă, materialul imprimat, precum și imprimanta folosită, cu atât tabloul va fi mai reușit. De asemenea, chiar și cadrul de lemn pe care este printul pe pânză întins contează mult. Toate aceste elemente, îmbinate cu munca dedicată a angajaților noștri, ne ajută întotdeauna să oferim cele mai frumoase tablouri canvas.

Tablouri personalizate sau predefinite

Tablourile canvas pot fi atât tablouri personalizate, cu imaginile pe care clienții le aleg și ni le trimit personal, cât și tablouri predefinite, pe care le puteți găsi în magazinul nostru online.

Un print pe pânză cu imaginea celor dragi este un cadou de neuitat pentru orice ocazie. Tablourile canvas personalizate pot fi oferite pentru zile de naștere, cadouri de nuntă, aniversări, cadouri pentru nași sau pur și simplu pentru a arăta cuiva apropiat că este iubit și apreciat. Acestea se potrivesc perfect pe pereții din camera preferată sau chiar la birou.

Tablouri canvas, multicanvas sau colaje

În funcție de fotografiile alese de clienți, printul pe pânză se poate transforma în tablou canvas simplu, multicanvas sau colaj pe canvas. Diferența constă în montarea tabloului în sine.

  • Tablourile canvas sunt formate dintr-un singur print pe pânză, care poate avea diferite dimensiuni și formă pătrată sau dreptunghiulară.
  • Tablourile multi-canvas sunt formate din mai multe canvasuri (printuri pe pânză) care alcătuiesc, împreună, imaginea finală.
  • Colajul este format din mai multe fotografii îmbinate în același canvas. Pentru exemple, vă puteți inspira de pe site-ul nostru.

Așadar, dacă vreți să vă decorați casa sau să dăruiți un cadou special unei persoane dragi, comandați chiar acum un tablou canvas și bucurați-vă de o mică operă de artă!

Lasă un răspuns

Postat pe 28 martie 2019 de