Ce decor poți pune pe perete în hol? Idei și sfaturi originale

Orice spațiu are nevoie de decorațiuni care să-i dea o notă deosebită. Fie că este vorba despre living sau dormitor, fie că este vorba despre bucătărie, baie sau hol, acest detaliu nu trebuie ignorat, fiindcă poate schimba cu totul atmosfera din încăpere. Holul este un loc de trecere, pe care îl traversezi deseori, indiferent de camera către care te îndrepți. Deși el este, în general, lăsat pe planul doi în ceea ce privește decorul, de fapt, lucrurile ar trebui să stea invers. Tocmai pentru că intri în contact cu acest spațiu foarte des, merită să investești timp și efort în a-l amenaja în așa fel încât să-ți ofere o stare de bine atunci când îl privești. 

Ce decorațiuni să pui pe perete în hol?

Chiar dacă, în primă fază, holul poate părea un spațiu în care nu se potrivesc multe tipuri de decorațiuni, este bine să știi că este de preferat, din punct de vedere estetic, să optezi pentru variate genuri de detalii stilistice. Gândește-te că holul este cel în care pășesc, mai întâi, toți musafirii tăi – însă, dincolo de acest aspect, este important faptul că el este, în general, un punct comun, pe care îl străbați frecvent. De aceea, este esențial să găsești decorațiuni care să fie pe placul tău, în toate privințele. Poate că preferi obiectele colorate sau poate că îți place să optezi pentru cele monocrome – indiferent de gusturile tale, este obligatoriu să ții cont de ele, deoarece o decorare potrivită îți poate modifica starea în bine. Fie că ai mai multe holuri mici în casă, fie că ai un singur hol la intrare, optează pentru un decor care să se integreze perfect în stilul pe care l-ai abordat în casă sau în apartament. Armonia este un detaliu pe care trebuie să-l ai în vedere în permanență, pentru a crea un design deosebit, original, personalizat, care să iasă în evidență în orice moment.

Tablourile sunt variante excelente, care pot fi adaptate oricărui tip de spațiu. Acestea pot aduce o pată de culoare în holul tău și pot deveni chiar piese de rezistență. Dacă te orientezi către tablouri canvas, avantajul este că poți selecta ce model dorești tu. Există o mulțime de designuri pentru care poți opta – în cazul în care nu-ți dorești o imagine anume sau un tablou personalizat, îți poți îndrepta atenția, de exemplu, către tablouri abstracte, care să se potrivească oricărui tip de cadru. De asemenea, dacă spațiul îți permite, poți alege tablouri multicanvas, care pot avea în componență 2, 3, 4 sau chiar și 5 piese minunate, care se îmbină într-o manieră inedită și aparte.

1.-Ce-decoratiuni-sa-pui-pe-perete-in-hol-7
1. Ce decorațiuni să pui pe perete în hol (8)
1. Ce decorațiuni să pui pe perete în hol (9)
1. Ce decorațiuni să pui pe perete în hol (10)
1. Ce decorațiuni să pui pe perete în hol (11)
1. Ce decorațiuni să pui pe perete în hol (12)
1. Ce decorațiuni să pui pe perete în hol (13)
1. Ce decorațiuni să pui pe perete în hol (14)
1. Ce decorațiuni să pui pe perete în hol (15)
1. Ce decorațiuni să pui pe perete în hol (16)
1. Ce decorațiuni să pui pe perete în hol (17)
1. Ce decorațiuni să pui pe perete în hol (18)
1. Ce decorațiuni să pui pe perete în hol (19)
1. Ce decorațiuni să pui pe perete în hol (20)
1. Ce decorațiuni să pui pe perete în hol (21)
1. Ce decorațiuni să pui pe perete în hol (1)
1. Ce decorațiuni să pui pe perete în hol (2)
1. Ce decorațiuni să pui pe perete în hol (3)
1.-Ce-decoratiuni-sa-pui-pe-perete-in-hol-4
1. Ce decorațiuni să pui pe perete în hol (5)
1. Ce decorațiuni să pui pe perete în hol (6)

Cum să creezi cel mai bun decor pentru hol?

Pentru a crea un decor special, este bine să ai în vedere câteva criterii pe care să te poți baza atunci când vrei să alegi decorațiunile ideale. Dat fiind că opțiunile sunt extrem de numeroase, este util să-ți stabilești, încă de la început, o serie de factori pe care să te poți sprijini în căutările tale. Iată câteva lucruri pe care este recomandat să le iei în considerare atunci când selectezi astfel de elemente decorative:

  • Culorile

Culorile sunt esențiale, întrucât ele sunt cele care definesc, la prima vedere, întregul ansamblu estetic. Alege nuanțe care să se asorteze cu finisajele din casa sau apartamentul tău, dar și cu celelalte obiecte care se remarcă în spațiul respectiv. Nu te limita la culori basic, ci experimentează, testând game cromatice extravagante și unice – precum tablouri gold & black, sau alte opțiuni moderne.

  • Imaginea

Ia în calcul faptul că vei vedea respectivul tablou foarte des – de aceea, orientează-te către un model care să-ți placă și a cărui imagine să reprezinte ceva plăcut pentru tine. Astfel, ori de câte ori vei vedea imaginea cu pricina, te vei bucura și te vei simți mult mai bine. 

  • Dimensiunea

Dimensiunile trebuie raportate, în permanență, la caracteristicile perimetrului pe care îl ai la dispoziție. Nu uita să iei toate măsurătorile necesare și să te asiguri că decorațiunile sunt perfecte pentru holul tău. 

În concluzie, tablourile canvas sunt ideale pentru decorarea oricărui hol. Nu ezita și cercetează cu atenție variantele pe care le ai la dispoziție – este imposibil să nu descoperi ceva care să fie pe placul tău! Abordează totul cu imaginație și creativitate – nu opta doar pentru soluții clasice, ci experimentează în voie, testând noi orizonturi estetice!

2. Cum să creezi cel mai bun decor pentru hol (2)
2. Cum să creezi cel mai bun decor pentru hol (3)
2. Cum să creezi cel mai bun decor pentru hol (4)
2. Cum să creezi cel mai bun decor pentru hol (5)
2. Cum să creezi cel mai bun decor pentru hol (6)
2. Cum să creezi cel mai bun decor pentru hol (7)
2. Cum să creezi cel mai bun decor pentru hol (8)
2. Cum să creezi cel mai bun decor pentru hol (9)
2. Cum să creezi cel mai bun decor pentru hol (10)
2. Cum să creezi cel mai bun decor pentru hol (11)
2. Cum să creezi cel mai bun decor pentru hol (1)

În concluzie, tablourile canvas sunt ideale pentru decorarea oricărui hol. Nu ezita și cercetează cu atenție variantele pe care le ai la dispoziție – este imposibil să nu descoperi ceva care să fie pe placul tău! Abordează totul cu imaginație și creativitate – nu opta doar pentru soluții clasice, ci experimentează în voie, testând noi orizonturi estetice!

Sursă foto: Pixabay.com, Shutterstock.com