Ce cadouri să le oferi prietenilor tăi – Cele mai inspirate idei + sfaturi

cadouri prieteni

Vrei să le dăruiești cele mai frumoase și inspirate cadouri prietenilor tăi, indiferent de ocazie, pentru a le putea pune zâmbetul pe buze? Ești genul de persoană care preferă mai mult să dăruiască decât să primească și stai ore în șir pentru a găsi cadoul potrivit pentru toți prietenii tăi, în funcție de gusturile fiecăruia?

Ai rămas fără inspirație și ai nevoie de noi idei la care poți apela într-un timp scurt? Atunci acest articol s-ar putea să fie exact ceea ce căutai, deoarece de-a lungul său vei putea regăsi numeroase sugestii de cadouri pentru prietenii tăi cu ajutorul cărora îi vei da pe spate, cu siguranță, așadar, citește-l până la capăt!

Cum să le faci cadouri frumoase prietenilor

Dacă vrei să le faci cadouri speciale prietenilor tăi, trebuie să ții cont de câteva criterii în ceea ce privește alegerea cadoului. Acestea ar fi ocazia pentru care le oferi cadoul respectiv, relația dintre voi și propriile lor gusturi, iar mai jos ai câteva informații relevante în acest sens.

cadouri prieteni

Cele mai potrivite cadouri pentru prieteni

Cadourile destinate prietenilor trebuie să fie speciale și să aibă o însemnătate aparte. În niciun caz nu e obligatoriu să le oferi cele mai scumpe cadouri pentru a-i face fericiți, deoarece prietenii adevărații nu vor fi interesați de asta din partea ta. Dacă urmează să faci un cadou unei persoane cu care ești prieten/ă, dar nu atât de apropiată, poți merge la sigur, apelând la o programare la salon, o zi la spa, două bilete la teatru/film, în cazul fetelor, sau jocul video preferat, ori o sticlă de băutură fină, în cazul băieților. 

Cele mai des întâlnite tipuri de cadouri pe care le poți dărui prietenilor tăi sunt cele de ziua de naștere, aniversări, personalizate, cadourile de nuntă sau cele de casă nouă, iar în continuare ai cele mai bune variante de cadou pentru oricare dintre aceste tipuri de daruri, care te vor ajuta, fără doar și poate, să le faci ziua mai bună!

cadou pentru prieten
idei cadouri prieteni

Cadouri personalizate

Cadourile personalizate implică, automat, o oarecare apropiere față de persoana căreia plănuiești să i le dăruiești, așadar sunt cele mai indicate atunci când vrei să le oferi prietenilor tăi. De la căni, brelocuri sau albume foto personalizate, până la tablouri, tricouri, șepci ai o mulțime de variante pentru care poți opta pentru a-ți surprinde plăcut tovarășii, incluzând detalii specifice preferințelor sale sau prieteniei voastre.

Fii cât mai inventiv și alege cadouri cât mai haioase sau emoționante! De menționat este faptul că dacă oferi cadoul unei prietene, atunci cele cu tentă emoțională au un succes mai mare, în timp ce dacă i-l oferi unui prieten, va prefera, cu siguranță, mai mult un cadou amuzant.

cadouri personalizate prieteni
cadou personalizat breloc pentru prieteni

Cadouri de casă nouă

În continuare, cele mai potrivite cadouri de casă nouă pentru prietenii tăi sunt fie obiectele decorative, care le-ar putea completa esteticul locuinței sau aparatele electrocasnice, care să le ușureze munca din jurul casei. Dacă un prieten ar prefera, mai degrabă, un joc video sau o pereche de boxe, prietena ta va vrea, fără doar și poate, elemente decorative cu care să-și poată amenaja locuința. Fii atent la ce au nevoie și fă-le un cadou practic sau cu valoare sentimentală, iar treaba va merge conform planului!

cadouri casa noua prieteni
cadou de casa noua pentru prietenii tăi

Cadouri de nuntă

Și la capitolul cadouri de nuntă pentru prieteni lucrurile stau diferit, deoarece prietena ta și-ar dori cu totul altceva față de prietenul tău. Spre exemplu, dacă ea ar fi foarte încântată la primirea unei mașini de spălat vasele sau un coș cadou cu tot felul de bunătăți, cel mai probabil, prietenul tău și-ar dori, în sinea lui, o consolă de jocuri video sau scaunul ăla de gaming la care tânjește de multă vreme, dar pe care nu a îndrăznit să dea atâția bani.
 De aceea, este bine să alegi ceva care i-ar mulțumi pe amândoi, în cazul în care nu îți permiți din punct de vedere financiar să le faci două cadouri. Cele mai sigure cadouri în această situație sunt cele simbolice, care marchează iubirea dintre cei doi, cum ar fi tablourile personalizate cu ei 2 ori chiar o vacanță în orașul dragostei, Paris.

cadou nunta prieteni
idei cadouri nunta prieteni
cadouri pentru nunta prietenilor tăi

Cadouri aniversare

Prin cadourile aniversare, celebrezi prietenia voastră și îți arăți recunoștința față de prietenul respectiv, așadar, nu trebuie să fie ceva extrem de costisitor, neapărat, ci, mai mult, ceva simbolic. Aici poți să apelezi la orice îți trece prin minte, deoarece nu există reguli prestabilite. În funcție de cât de bine îl cunoști, oferă-i ceva care să facă trimitere la un moment cheie al prieteniei voastre și care ar reuși să-l emoționeze și să simtă aprecierea ta față de el/ea.

cadouri aniversare prieteni
idee de cadou aniversar pentru prieteni

Cadouri pentru prieteni de ziua lor 

Pentru ziua de naștere a prietenilor tăi, cel mai indicat este să le oferi un cadou care să-i implice, exclusiv, pe ei, ceva ce știi că au nevoie sau și-l doresc de mult timp, iar aici poate intra absolut orice lucru. 

De la șosete cu motive, până la telefoane sau excursii la munte, le poți oferi orice, conform gusturilor fiecăruia. De exemplu, dacă prietenei tale îi place să aibă grijă de tenul ei sau să gătească, îi poți oferi fie produsele sale preferate de skin care, fie un kit drăguț cu ustensile pentru gătit, iar dacă prietenul tău este un înrăit al Formulei 1, cumpără-i un volan cu ajutorul căruia se poate juca și simți ca și cum ar lua parte la o cursă.

cadou prieteni de ziua lor
cadouri de ziua prietenilor
cadouri aniversare pentru prieteni

Idei de cadouri pentru prieteni apropiați

În cazul în care prietenii cărora le oferi cadourile sunt extrem de apropiați, vă cunoașteți de multă vreme și vă permiteți tot felul de glume, cadourile amuzante vor fi întotdeauna în topul preferințelor. Fii cât se poate de creativ, oferă-le ceva care se potrivește cu simțul lor al umorului și nu ai cum s-o dai în bară! Poți apela la tot felul de obiecte cu texte și imagini amuzante, ceva ce știi că le-ar plăcea. Imaginile de mai jos sunt variantele ideale pentru care poți opta. Tablourile, ecusoanele, șepcile sau orice lucru care poate fi transformat dintr-un obiect obișnuit, într-un cadou haios sunt cele pe care trebuie să le ai în vedere.

cadou amuzant prieteni apropiati
cadou prieteni apropiati
idee cadou amuzant prieteni

Cadouri pentru prietenii din străinătate

Dacă soarta a făcut în așa fel încât ca tu și prietenul/prietena ta să locuiți la distanță unul de celălalt, nu-i nicio problemă! Încă le poți face cadouri frumoase, care să le facă ziua mai bună și de care să-și amintească cu plăcere toată viața, trimițându-le direct la adresa lor, ceea ce va fi și mai special. Din fericire, le poți oferi aproape orice, așa că go wild! Trimite-le o fotografie cu voi alături de un mesaj simpatic, un tablou personalizat cu voi, dulciurile ei/lui preferate sau chiar lucruri mărunte, dar care să facă trimitere la prietenia voastră, cum ar fi prima voastră aniversare sau orice crezi că l-ar putea emoționa și i-ar face ziua mai frumoasă.

cadouri de oferit prietenilor din străinătate
idei cadouri prieteni strainatate

Ce cadouri să NU faci prietenilor

Într-un final, ca să fii sigur că n-o dai în bară, ai grijă să nu le oferi niciodată prietenilor tăi cadouri care crezi că i-ar plictisi, supăra, jigni sau l-ar putea considera inutil. Scopul cadoului este să le pună zâmbetul pe buze și să-i facă să se simtă speciali. Fii atent întotdeauna la preferințele lor și lucrurile care le displac, iar în felul acesta, vei evita orice scenariu mai puțin plăcut!

ce cadouri să nu le iei prietenilor
idei cadouri de evitat prieteni

În concluzie, atunci când oferi un cadou prietenilor, care vrei să le intre la suflet, ghidează-te, în primul rând, pe tipul relației tale cu aceștia, ocazia pentru care le oferi cadoul și tipul cadoului potrivit pentru fiecare în parte, conform preferințelor fiecăruia. În felul acesta, nu ai cum să dai greș, iar totul va merge exact așa cum te-ai așteptat sau poate chiar mai bine!

Sursă foto: Pexels.com, Pinterest.com