Cadouri pentru aniversarea casatoriei – 20 de idei inedite si utile

Cadoul de aniversare a căsătoriei e modalitatea perfectă prin care să-ți manifești dragostea și aprecierea pentru partenerul de viață. Pentru că e vorba de o persoană pe care o cunoști extrem de bine, poți să alegi idei inedite, amuzante sau emoționante, care să te ajute să exprimi mai ușor ceea ce simți pentru celălalt. 

Chiar dacă este aniversarea primului an sau a nenumărați ani de când ați decis să faceți pasul cel mare, ai la dispoziție o mulțime de variante din care să alegi. Poți să fii creativ și în ceea ce privește ideile de cadou pentru aniversarea căsătoriei părinților sau a altor persoane dragi. Cel mai important este să fie ceva care poate privit și peste ani cu plăcere și emoție.

Idei de cadou pentru aniversarea căsătoriei în funcție de perioadă

În continuare, iată la ce variante de cadouri poți apela cu încredere atunci când vine vorba de cadoul pentru aniversarea căsătoriei: 

Buchete de flori de hârtie

În primul rând, ai putea să apelezi la un buchet de flori de hârtie, specific mai ales pentru primele câteva aniversări ale căsătoriei. Semnificația acestui tip de cadou constă în faptul că o căsnicie are la început aceeași fragilitate ca hârtia. 

buchet flori hârtie cadou aniversare nuntă
flori de hârtie cadou aniversare căsnicie

Bilete la teatru/ concert 

În continuare, un alt cadou demn de oferit cu această ocazie sunt biletele la teatru sau concert, unde puteți merge împreună, celebrând în mod plăcut iubirea voastră. Nu uita să le iei din timp și să alegi ceva inspirat.

bilet concert cadou aniversare căsătorie
bilet concert pentru aniversare căsnicie

Albumele foto

Ce alt mod mai bun de a-ți arăta iubirea față de jumătatea ta există, dacă nu colectarea celor mai frumoase momente trăite împreună și adunate într-un album? Dacă îți surâde ideea, apucă-te să cauți fotografiile și pune-i cel mai larg zâmbet pe buze!

album foto cadou aniversare căsătorie
album cu poze pentru aniversarea căsătoriei
album poze aniversare căsnicie

Figurine origami

De asemenea, o altă semnificație a metaforei constă în faptul că o căsnicie reprezintă o uniune la fel de strânsă ca aceea dintre fibrele unei coli de hârtie, așadar, dacă ești o persoană care apreciază simbolistica, în general, figurinele origami sunt perfecte în acest sens. 

origami cadou aniversare nuntă
origami cadou pentru aniversarea căsniciei

Tablourile

În continuare, tablourile ocupă un loc aparte în inima oricui, iar dacă sunt alese cu atenție, acestea pot fi un cadou deosebit, cu care poți impresiona până la lacrimi persoană iubită. Vezi care e cea mai bună opțiune pentru care poți opta când vine vorba de partener și apoi surprinde-o cu un astfel de cadou.  

tablou cadou aniversare căsătorie
tablourile pentru cadou de aniversare nuntă

Garoafe

Garoafa este o floare care simbolizează iubirea proaspătă și intensă, mai ales dacă e de culoare roșu aprins. Spre exemplu, poți opta pentru o combinație de roșu, alb și roz, pentru adăuga diferite accente în buchet. Garoafele sunt simbolice și pentru că nu se ofilesc la fel de repede ca alte flori, așa că sunt perfecte pentru a exprima puterea legăturii voastre.

garoafa pentru cadou aniversare nuntă
cadou aniversare nuntă - garoafe

Ceasul

Ceasurile sunt perfecte pentru a arăta prospețimea căsniciei și speranța unei vieți lungi împreună. Poate fi orice tip de ceas, de mână, de perete sau de birou, orice îi place mai mult partenerului.

ceas cadou de aniversare căsnicie
ceas cadou de aniversare casatorie

Diamantul 

Pentru o surpriză pe cinste, cu adevărat specială, optează pentru bijuteriile cu diamante. Acestea semnifică faptul că, în ciuda dificultăților din viața de zi cu zi, ați reușit să treceți cu bine peste probleme, pentru a ajunge la acest moment special al celor zece ani împreună.

diamant - cadou de aniversare nuntă
diamantul - cadou de aniversare căsnicie

Porțelan

Ca să sărbătorești în mod tradițional aniversarea de 20 de ani, poți opta pentru obiectele din porțelan. Acestea arată că ați avut o căsnicie frumoasă, dar totodată fragilă, pentru că deși ați avut momente mai grele, ați trecut cu bine peste toate. E și de acum înainte nevoie de grijă, pentru a ajunge și la cea de-a 30-a. Seturile de ceai sunt alegerea cea mai obișnuită, pentru că există o mare varietate din care poți să alegi și acestea nu se învechesc niciodată.

porțelan cadou aniversare căsnicie
cadou aniversare nuntă - porțelanul
porțelan pentru cadoul aniversării nunții

 Platina

Fiind un simbol al durabilității, iubirii adevărate și reușitei, cadourile de platină arată că ați reușit să fiți două decenii împreună prin iubirea puternică și perseverență.

platina - cadou de oferit pentru aniversarea nunții
aniversare căsnicie platină cadou

Perlele 

Perlele sunt apreciate pentru frumusețea lor clasică, dar ele se remarcă și prin durata lungă care e necesară pentru ca o astfel de perlă să se formeze. Longevitatea a fost elementul esențial care v-a făcut să ajungeți la o cifră impresionantă. 

Pentru că e ascunsă în scoică, aceasta reprezintă frumusețea ascunsă pe care o dă la iveală căsnicia voastră după atâtea decenii. 

perlele cadou de aniversare căsnicie
cadou aniversare căsnicie - perlele
perlele - cadou de oferit pentru aniversare nuntă

Jadul

În multe țări din Asia, jadul e un simbol al longevității, norocului, prosperității și înțelepciunii. E semnificativă pentru relația voastră, pentru că reprezintă longevitatea acesteia, norocul unei vieți petrecute alături de persoana iubită, precum și înțelepciunea acumulată de-a lungul timpului împreună.

jadul - cadou aniversare nuntă
rubinul - cadou de aniversare nuntă
cadoul pentru aniversarea nunții - rubinul

Obiecte de aur

Aurul nu își pierde niciodată valoarea și fascinația pe care o exercită asupra oamenilor. În ceea ce privește căsnicia voastră, acest metal prețios semnifică puterea și prosperitatea unei vieți petrecute împreună. Cadoul clasic e reprezentat de bijuteriile de aur sau de vacanțele în locuri cu nume specific, cum ar fi stațiunile la mare sau unele obiective istorice. O idee pentru ceva cu adevărat special sunt stațiunile turistice din Goden Bay, în Noua Zeelandă. 

bijuterii de aur pentru aniversarea nunții
obiecte aur cadou de aniversare nuntă

Cadouri de aniversarea căsătoriei care pot fi dăruite partenerului de viață sau părinților, nașilor, finilor și altor persoane importante din viața ta

Tablou pe pânză personalizat

Dacă vrei să-i dăruiești soțului sau soției ceva semnificativ la aniversarea voastră sau dacă ești în căutare de pentru aniversarea căsătoriei părinților, poți comanda un tablou personalizat, care să înfățișeze o fotografie semnificativă. 

Pentru părinți, mai ales când aceștia sărbătoresc încă un deceniu împreună, poți da comandă de tablou colaj sau format din mai multe piese, care conține o poză din tinerețe și una din prezent.

tablou personalizat - cadou aniversare

Un CD cu muzică de suflet pentru soți

Fie că plănuiești să oferi acest tip de cadou persoanei iubite, finilor, nașilor sau chiar părinților, este o idee excelentă, deoarece un CD este o variantă ideală de a cuprinde laolaltă cele mai frumoase momente trăite de doi îndrăgostiți așternute sub formă de cântece.

cd muzică dar de aniversare nuntă
cd cu muzică pentru cadou aniversare nuntă

Scrisoare emoționantă pentru fiecare aniversare

Totodată, scrisorile de mână nu și-au pierdut farmecul nici în ziua de astăzi, deoarece sunt o formă sinceră și autentică prin care îți poți demonstra aprecierea față de persoana iubită, așadar, dacă te pricepi la scris, iar caligrafia ta este un bună, nu mai sta pe gânduri!

scrisoare pentru aniversarea casniciei
scrisoare de dragoste cadou aniversare nuntă

Alte obiecte personalizate

Orice obiect personalizat are o însemnătate aparte pentru persoana ce urmează să-l primească, tocmai de aceea, poți oricând să alegi această variantă, dar ai în vedere faptul că trebuie să fii cât de creativ poți tu!

cana personalizată cadou aniversare nuntă
cadou aniversare nuntă - cană personalizată
cadou de aniversare căsnicie - delicii culinare
delicii culinare cadou aniversare nuntă

Seturile scumpe de băuturi 

Un cadou potrivit, mai degrabă, pentru bărbați, sunt seturile de băuturi, cu care nu ai cum să dai greș. Dacă vrei să-ți răsfeți partenerul, arătându-ți aprecierea și dragostea față de el, cu ocazia aniversării căsniciei voastre, atunci oferă-i un astfel de dar și vei vedea cât de mult se va bucura!

băutură fină cadou de aniversare nuntă
cadou aniversare de nuntă - băutură scumpă
băutură fină de oferit la aniversare căsătorie

Tablourile cu peisaje;

Tablourile cu peisaje sunt slăbiciunea oricărei femei pasionate de arta decorării locuinței, așadar, dacă vrei să vezi cum i se vor lumina ochii, oferă-i un tablou nou și o să-i găsească ea locul potrivit în casă.

tablou canvas cadou aniversare casatorie
tablouri canvas cadou pentru aniversare casatorie

Seturile pentru masă deosebite

Un set nou de masă este binevenit oricând, fiind ideal pentru serile în familie când celebrați ceva și aveți musafiri în vizită. Astfel, totul va avea un aspect festiv, iar toată lumea se va simți ca la un restaurant de lux.

cadou aniversare casatorie - set de masă
seturi de masă - cadou aniversare căsătorie

Bijuteriile

Orice femeie iubește bijuteriile, așadar, dacă vrei să o cucerești chiar și după ani de căsătorie, modul ideal prin care poți face asta este să-i oferi o bijuterie care știi că i-ar plăcea.

bijuterii cadou aniversare casatorie
cadou aniversare casatorie bijuterii

Hainele asortate pentru parteneri 

În continuare, dacă partenerul tău este pasionat de modă și pune preț pe felul în care se îmbracă, o idee excelentă de cadou aniversar de nuntă, sunt hainele asortate pentru voi doi. Astfel, când ieșiți în public, le puteți purta, arătând amândoi impecabil și captând atenția tuturor celor din jur.

haine asortate cadou aniversare căsătorie
haine asortate pentru cuplu cadou de aniversare casatorie

Cărți

Nu în ultimul rând, cărțile pot fi și ele, la rândul lor, modul perfect de a-ți exprima iubirea față de partenerul tău, cu ocazia căsniciei, mai ales dacă acesta este pasionat de lectură. Alege o carte care știi că i-ar plăcea la nebunie, împacheteaz-o frumos și fă-i ziua mai bună!

cărți cadou aniversare căsătorie
cadou de aniversare nunta cărți

Există o mulțime de idei de cadouri pentru aniversarea căsătoriei. Poți să oferi ceva tradițional, cu o semnificație pentru anul căsniciei la care ați ajuns voi sau cei dragi vouă. Ai la dispoziție și idei care se potrivesc oricând, indiferent dacă e vorba de primul sau al 50-lea an împreună sau dacă e vorba despre propria căsnicie sau cauți un cadou pentru părinți la aniversarea căsătoriei. Important e să fie ceva care poate fi păstrat de-a lungul timpului și aduce în minte amintiri frumoase.

Surse foto: Unsplash.com, Pinterest.com, Pexels.com, Pepanza.ro.