Cadouri colegi – Idei inspirate de cadouri pentru colegi și colege, cu care nu vei da greș

Cadourile șefilor pentru membrii echipei sale joacă un rol important la orice loc de muncă pentru că îi ajută pe angajați să se simtă apreciați și respectați, iar motivația lor de a fi productivi va crește. Totuși, nu doar superiorii ar trebui să fie cei care oferă daruri, este important ca și colegii între ei să fie atenți unii cu alții și să marcheze o ocazie specială cu un mic dar. Specialiștii au demonstrat faptul că un cadou oferit la serviciu sau la școală ajută la o relaționare mai bună și la dispariția tensiunilor. 

Știm că poate fi destul de complicat să alegi cadouri pentru colegi, mai ales dacă nu îi cunoști foarte bine, nu știi ce le place sau ce li s-ar potrivi. Pentru a nu da greș, îți venim în ajutor cu câteva idei de cadouri pentru colegi de birou și de școală la care poți apela în funcție de ocazie.  

Tipuri de cadouri pentru colegi

Este bine să știi de la bun început că există mai multe tipuri de cadouri pentru colegi pentru care poți opta, în funcție de relația pe care o ai cu aceștia, ocazie sau buget. Descoperă care sunt cele mai populare tipuri de daruri pe care le poți alege: 

 • Cadouri amuzante pentru colegi 

Nu degeaba se spune că râsul este cel mai bun medicament, el ne ajută să facem față stresului, ne ajută să legăm mai ușor relații sociale și ajută organismul să elibereze endorfine, ce induc starea de bine. Așa că o porție de râs la serviciu sau la școală va fi binevenită, având în vedere că în acest mediu stresul își face apariția destul de des. Ai grijă să nu exagerezi și să faci o glumă deplasată, ce va trezi diverse polemici. Cele mai bune cadouri haioase pentru colegi sunt jucării antistres, ruletă cu shot-uri sau papuci de casă amuzanți. 

 • Cadouri simbolice pentru colegi

Fiecare ocazie și sărbătoare trebuie marcată printr-un cadou, care să-i aducă aminte persoanei care-l primește de acel moment special. Cadourile simbolice sunt potrivite pentru ocazii precum Crăciun sau Paște, iar acestea trebuie să fie cât mai simple, de preferat handmade și împachetate într-un mod creativ. Sunt potrivite mai ales pentru a fi dăruite colegilor despre care nu știi foarte multe, deoarece sunt obiecte clasice pe care oricine le-ar îndrăgi.

 • Cadouri personalizate pentru colegi 

Dacă încă te întrebi „Ce cadou să-i fac colegului meu?” noi îți propunem să optezi pentru cadouri personalizate, potrivite mai ales pentru colegii pe care deja îi numești prieteni. Poți cumpăra obiecte deja personalizate de pe internet sau din magazin sau mai ai opțiunea de a-ți pune creativitatea la contribuție pentru a crea un obiect unic. Niciodată nu vor da greș tablourile canvas personalizate, cu o imagine specială cu tine și colegul tău pe care să o expună în birou. Printre alte idei de astfel de cadouri se numără și ceasurile, tricourile sau  cănile personalizate pentru colegi. 

Cadouri pentru colegii de muncă în funcție de eveniment 

După ce ai stabilit ce tip de cadou crezi că ar fi cel mai potrivit pentru colegii tăi, trebuie să iei în calcul ocazia pentru care-l oferi. În mod cert, darurile oferite de Crăciun nu pot fi identice cu cele de Ziua Femeii, de aceea venim în ajutorul tău cu cele mai potrivite idei de cadouri pentru colegii de muncă în funcție de eveniment: 

Cadouri de 8 martie pentru colege de serviciu

cadou colegi de serviciu

Primăvara începe cu două ocazii importante, 1 martie și 8 martie, în care este drăguț să le oferi o mică atenție tuturor femeilor din viața ta. Nici colegele de serviciu nu trebuie neglijate, de aceea îți propunem să alegi câte un mic cadou pentru fiecare femeie de la muncă. Iată cele mai bune idei de cadouri pentru colege de 8 martie: 

 • Tablouri cu flori 

În luna martie natura se trezește la viață și ne bucură privirile cu cele mai frumoase culori. Așa că, o idee potrivită de cadou de 8 martie pentru colege pot fi tablourile canvas cu flori. Pot fi sprijinite pe birou, iar toate fetele de la serviciu se vor bucura mult timp de florile de primăvară, cum ar fi lalele, bujori, zambile. Alege-ți imaginea preferată: 

 • Eșarfă colorată 

Pentru că primăvara vine cu o vreme plăcută și blândă, începem să renunțăm la hainele groase. De 8 martie este ocazia perfectă să le dăruiești colegelor câte o eșarfă colorată care să completeze outfiturile de primăvară. Optează pentru materiale cât mai calitative, cum ar fi bumbac sau cașmir, iar cele mai potrivite nuanțe sunt verde, roz și galben. 

Alte cadouri pentru colege de 8 martie pot fi: 

 • Dulciuri 
 • Flori 
 • Broșă 

Cadou de Crăciun pentru colegi de serviciu

cadou colegi craciun

Știm că lista persoanelor pentru care trebuie să cumperi cadouri de Crăciun este destul de lungă, pe care primează cei mai buni prieteni și familia. Însă, spre final, acordă puțin timp și colegilor de la muncă pentru că se vor bucura să primească un mic dar din partea ta cu această ocazie specială ce ne apropie și ne îndeamnă să fim mai calzi unii cu alții. Știm că poate fi dificil să găsești darurile potrivite, îți propunem câteva idei de cadouri de Crăciun pentru colegi: 

 • Decorațiuni de Crăciun 

După cum am menționat și în rândurile următoare, Crăciunul este ocazia perfectă de a oferi cadouri simbolice, semnificative, atât celor apropiați, cât și colegilor de la birou. Ai o varietate foarte mare de opțiuni din care poți alege, cum ar fi decorațiuni pentru brad, lumânări parfumate sau tablouri de Crăciun ce vor înfrumuseța orice locuință. Iată o mică selecție de astfel de tablouri pe care le poți achiziționa:  

 • Cană 

Oricine iubește să-și petreacă zilele friguroase de iarnă sub pătură, privind filmele și serialele preferate după o zi lungă și obositoare la birou. Așa că, la capitolul cadouri de Crăciun pentru colegi se încadrează cana, infuzor metalic, ceainic, cu ajutorul cărora colegii tăi se vor bucura de momente relaxante pe timpul iernii. Iar dacă vrei să oferi cadouri haioase de Crăciun pentru colegi, un tricou cu Moș Crăciun sau o pereche de șosete cu un text amuzant pot fi decizia perfectă. 

Dacă ai nevoie de și mai multe idei de cadouri de Crăciun pentru colegi, te poți inspira din următoarele: 

 • Cremă de mâini 
 • Pătură pufoasă 
 • Coș cadou 

Cadouri pentru colegi care pleacă 

cadou colegi care pleaca

Din păcate, vei vedea mulți oameni care vin și pleacă la locul de muncă. Important este să te bucuri de prezența fiecăruia, să te împrietenești cu ei și, de ce nu, să țineți legătura și după ce aceștia își dau demisia. Dacă ajungi să ai o relație ceva mai strânsă cu un coleg care urmează să-și schimbe jobul, ai putea chiar să-i oferi și un mic cadou pe care să-l păstreze cu drag. Te poți inspira din următoarele idei:

Un nou job înseamnă o nouă oportunitate și o etapă importantă din viața colegului tău. Ajută-l să rămână focusat și să devină cel mai bun cu ajutorul unui tablou cu un text motivațional. Va putea să-și decoreze biroul cu acesta și să-și aducă mereu aminte de tine cu zâmbetul pe buze. 

 • Ramă foto 

Un alt mic cadou simbolic oferit colegului care pleacă poate fi o ramă foto cu o poză făcută la serviciu, cu toți ceilalți colegi. Fie că decide să o pună la noul birou sau acasă, va fi un dar emoționant ce-i va aduce bucurie și nostalgie de fiecare dată când o privește. 

Cadouri pentru colegi de clasă în cele mai importante momente

cadou colegi clasa

Dacă încă ești la liceu, facultate sau în școala generală, te-ai confruntat cel puțin o dată cu problema cadourilor pentru colegi. Nu este deloc ușor să alegi un dar care să fie pe gustul fiecăruia și care să nu te facă să scoți o avere din buzunar. Însă, aceste impedimente nu ar trebui să te oprească din a le mai oferi colegilor de clasă cadouri deoarece ai o mulțime de idei din care poți alege, în funcție de momentul în care va fi oferit acesta. 

Cadouri pentru colegi de Secret Santa și de Crăciun

cadou secret santa

În fiecare an, de Crăciun, vine momentul în care cineva propune să organizați Secret Santa. Ce înseamnă asta? Fiecare coleg de clasă va oferi și va primi un cadou, neștiind de la cine. Există posibilitatea să fii nevoit să-i cumperi un cadou unui coleg cu care nu ai o relație foarte apropiată, așa că te vor ajuta propunerile noastre de cadouri de Secret Santa și de Crăciun ce pot fi oferite oricui: 

 • Agendă 

Un cadou pentru colegi de Secret Santa potrivit indiferent de relația pe care o ai cu aceștia este agenda. Extrem de utilă, poate fi folosită atât la școală pentru a lua notițe sau acasă, pe post de jurnal. Nu este un cadou costisitor, iar dacă vrei să fii puțin mai creativ optează pentru o agendă cu o copertă colorată. În plus, pe prima pagină poți scrie chiar și o urare drăguță de Crăciun. 

 • Cadouri handmade 

O altă idee de cadou ce poate fi oferit de Secret Santa unui coleg este un obiect handmade, ce va avea un impact mult mai mare față de un simplu obiect achiziționat la întâmplare. Fie că ai tu un talent și poți crea câteva elemente de efect, cum ar fi un glob pictat manual, o felicitare sau lumânări parfumate, fie că apelezi la un specialist, vei reuși să oferi un dar ieșit din comun. 

Cadouri de 1 martie pentru colegi 

cadou 1 martie

Ziua de 1 martie nu poate trece fără să le oferi colegelor de clasă un mic cadou semnificativ. Nu trebuie să te complici prea tare, gândește simplu pentru a face o surpriză plăcută tuturor. Iar dacă nu te simți prea inspirat, poți lua în calcul următoarele noastre propuneri de cadouri de 1 martie pentru colegi: 

 • Broșă

De 1 martie fetele primesc cel mai des mărțișoare. Nu te abate de la tradiție dacă nu îți cunoști foarte bine colegele de clasă, dar în loc să le oferi un simplu mărțișor, poți opta pentru o broșă cât mai creativă. Cadoul tău va ieși în evidență și nu se va pierde printre celelalte daruri. 

 • Flori 

Primăvara este un anotimp plin de flori care-ți fură privirea. Profită de acestea și fă-le ziua mai frumoasă colegelor de clasă cu un mic buchet de ghiocei, narcise sau lalele. Cu o floare nu se facă primăvară, știm asta, așa că pe lângă flori poți oferi și bomboane de ciocolată. 

În concluzie, atunci când se apropie câte un eveniment special, gândește-te și la colegii tăi și oferă-le un mic cadou. Darurile pentru aceștia nu trebuie să fie mult prea personale, îndrăznețe și nici foarte costisitoare. Alege obiecte simbolice, simple, sigure pentru orice gusturi. 

Sursa foto: Freepik.com; Pepanza.ro 

Postat pe 4 mai 2022 de