Cadouri botez – Cele mai inspirate idei de cadouri pentru cel mic și pentru nașii de botez

Botezul este primul și unul dintre cele mai speciale momente din viața micuțului tău ce trebuie sărbătorit alături de persoanele dragi ție. Pentru părinții ce-și creștinează copilul este un eveniment plin de emoție, sensibil, așa că dacă ai fost și tu invitat la un astfel de moment, înseamnă că ești o persoană importantă pentru cei doi. Și pentru că un astfel de moment are o importanță majoră, ai nevoie și de un cadou care să se ridice la cele mai înalte standarde. Dacă te întrebi care sunt cele mai potrivite cadouri de botez pentru fete și băieți, noi avem răspunsul:

Ce cadouri se fac la botez?

Printre cele mai comune cadouri de botez, indiferent de sexul copilului, se numără obiectele utile ce vin în ajutorul părinților pentru a-l crește pe cel mic. Așadar, orice obiect precum biberon, jucării, landou, hăinuțe este binevenit. Dificultatea apare în momentul în care te gândești că și ceilalți invitați își vor dori să ofere cadouri asemănătoare cu ale tale și este posibil să nu mai oferi un cadou unic, așa cum ți-ai dorit de la bun început. Pentru a fi sigur că vei cumpăra un cadou de care părinții chiar au nevoie, poți discuta cu aceștia pentru a-ți spune exact ce le-ar lipsi. 

Însă, dacă vrei să dai dovadă de originalitate, poți apela la cadouri personalizate de botez, cadouri handmade sau chiar cadouri funny. Acestea te vor ajuta să ieși din anonimat și să le oferi părinților un dar de care să se bucure și peste trecerea anilor. Botezul este un moment emoționant atât pentru părinți, cât și pentru cel mic, așa că alege un cadou care să se ridice la nivelul acestei ocazii. 

Cadouri de botez pentru fete: idei de cadouri unice, care vor impresiona

cadou botez fete

Dacă ai fost invitat la botezul unei fetițe și ești în căutarea darului perfect pentru acest eveniment, ți-am pregătit o listă cu cele mai bune idei de cadouri pentru botezul fetei: 

  • O pereche de cercei 

O primă idee de cadou pentru botezul fetițelor pe care o poți lua în calcul sunt seturile de bijuterii. Astfel, poți opta pentru o pereche de cercei sau o brățară pe care cea mică să le poarte în primii ani de viață. Pentru copiii mici este important să alegi bijuterii care nu sunt confecționate din materiale care pot provoca alergii, precum cupru, nichel sau crom. 

  • Cutiuță muzicală

Muzica este esențială în viața bebelușilor, îi liniștește și îi ajută să doarmă mai repede, așa că dacă dorești să oferi un cadou potrivit la botezul unei fete, poți alege o cutiuță muzicală. Specialiștii au demonstrat că muzica alungă stresul părinților și induc starea de calm copilului. 

  • Decorațiuni pentru dormitor 

Am păstrat la final cea mai îndrăgită idee de cadou pentru bebe la botez, respectiv decorațiunile pentru dormitor. Este important ca cel mic să crească într-un mediu cât mai cald și prietenos, de aceea tablourile fantasy sunt esențiale în camera unei fetițe. Iar pentru a te inspira, am făcut o selecție de câteva tablouri pe care le poți alege pentru cadoul de botez al unei fete:

Cadouri de botez pentru baiat: idei ce nu vor da greș niciodată

cadou botez baiat

Cadourile de botez pentru băieți sunt destul de asemănătoare cu cele pentru fete, deoarece bebelușii au aceleași nevoi în primele luni de viață. Dacă vrei să alegi un cadou ce nu va da greș, poți opta pentru obiecte clasice, precum un leagăn sau un premergător, dar dacă vrei să fii original și creativ, te poți inspira din lista de cadouri de botez pentru băiețel:

  • Piese vestimentare 

Poate te gândești că bebelușul cu siguranță va primi destule haine și de la ceilalți invitați și că nu este un cadou atât de special. Însă cei mici se murdăresc destul de des și trebuie schimbați de mai multe ori pe zi, așa că un set de hăinuțe este alegerea ideală dacă ești în căutarea cadoului de botez pentru băiat. Acesta poate fi și un dar funny, dacă optezi pentru un costum de supererou. Piesele vestimentare pot fi transformate într-un cadou personalizat pentru botez, optând pentru un body inscripționat cu data de naștere sau cu numele celui mic. 

  • Set de baie

Bebelușii iubesc momentul băiței și, în plus, are numeroase avantaje, atât pentru părinți, cât și pentru ei. Pentru copil, este o experiență, învață să se bucure de apă, simte senzații noi, se bucură de atingerea mamei și de răsfățul de după baie. Acest moment creează o legătură puternică între cel mic și părinți, deoarece este unul intim. Așadar, un set de baie este o idee perfectă de cadou pentru botezul unui băiat. 

  • Jucării 

Dacă încă te întrebi ce cadouri se fac la botezul unui băiat, jucăriile sunt printre cele mai întâlnite. Un copil niciodată nu va avea prea multe jucării, mai ales că se va plictisi destul de repede de cele pe care le are. Ai grijă să alegi jucării potrivite pentru primele luni din viață, deoarece acesta le va băga în gură și există riscul să se înece cu ele sau materialul din care sunt fabricate să fie toxic. O mașinuță, un robot, cuburi sau alte tipuri de jucării care îl pot ajuta pe cel mic să își dezvolte motricitatea sunt idei potrivite de cadou pentru băiat.

Cadouri pentru nașii de botez: sfaturi pentru daruri impresionante

cadou nasi de botez

Dacă misiunea de a alege cadoul de botez poate fi destul de simplă pentru invitați, având în vedere lista destul de mare de idei pentru care poți opta, părinții celui mic se pot confrunta cu o altă problemă, și anume ce cadouri să aleagă pentru nașii de botez. Avem și pentru aceștia două idei potrivite pentru care pot opta: 

  • Obiecte personalizate 

Pe primul loc în preferințe se situează cadourile personalizate pentru nașii de botez, ce au o mare încărcătură emoțională. Este important ca nașii să aibă o amintire unică de la acest eveniment, așa că un tablou personalizat cu fotografia bebelușului va fi o idee de cadou pentru nașii de botez cu adevărat specială. Alte daruri pentru nași la care poți apela sunt tricourile, cănile și bijuteriile personalizate. 

  • Obiecte pentru uz casnic 

Dacă îți dorești să oferi un dar practic, ai la dispoziție și obiectele pentru uz casnic, cum ar fi un robot de bucătărie, storcător de fructe sau aparat pentru cafea. Și decorațiunile de interiori pot fi oferite drept cadou pentru nașii de botez, iar pentru a nu da greș, tablourile pentru living sunt o soluție sigură și la îndemână. 

Totuși, părinții mai au de îndeplinit o ultimă misiune, respectiv alegerea cadourilor pentru invitații la botez. La acest capitol nu există reguli, ai libertatea totală de a alege mici obiecte simbolice care îți plac, cum ar fi o pereche de ghetuțe croșetate, o punguță cu bomboane sau chiar o mică fotografie cu bebelușul. 

Când alegi un cadou pentru botezul bebelușului, trebuie să ții cont de relația pe care o ai cu părinții și ce obiecte pot fi considerate utile de aceștia. Nu uita că ai opțiunea de a-i întreba pe aceștia ce-și doresc și ce obiecte le mai lipsesc. Cel mai important este să alegi un cadou care să fie de folos sau unul care să aibă o valoare sentimentală pentru părinți. 

Sursa foto: Freepik.com; Pepanza.ro