Cadouri absolvire- 30+ idei de cadouri din care te poți inspira pentru absolvire

Absolvirea este acel moment unic din viața fiecărui student. Dincolo de emoții, examene și nopți pierdute învățând, absolvirea este evenimentul ce marchează finalul unui parcurs îndelungat. Finalul anilor de studii este un eveniment încărcat de emoție, deci absolvenții merită un cadou pe măsură. 

Similar, dacă tu ești absolventul, cel mai probabil vrei să-l surprinzi pe acel profesor care ți-a marcat parcursul academic. De aceea, noi ți-am pregătit o listă cu idei de cadouri speciale, cu însemnătate, care să le aducă zâmbetul pe buze profesorilor și să-și amintească de tine peste ani. Dacă vrei să faci un cadou special unui profesor la final de an, dar ești în pană de idei, noi venim cu inspirația.

Așadar, indiferent pentru cine cauți cadoul, noi ți-am pregătit o listă cu idei inconfundabile.

Cadouri absolvire – tipuri de cadouri și cum să alegi cadoul potrivit

Un cadou este întotdeauna bine-venit, mai ales dacă deține încărcătură emoțională. Pentru a face un cadou potrivit este nevoie să știi înainte cum să îl alegi și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi în procesul de decizie. Vrei să le oferi un cadou practic? Un cadou cu însemnătate emoțională sau o amintire drăguță? Acestea sunt primele întrebări pe care trebuie să le iei în considerare atunci când vrei să impresionezi.

Dacă vrei să dai dovadă de originalitate, poți apela la cadouri personalizate de absolvire sau chiar cadouri amuzante. Acestea te vor ajuta să ieși din anonimat și să le oferi un dar de care să se bucure și peste ani. Este important să știi de la bun început că există mai multe tipuri de cadouri pentru absolvire pentru care poți opta, în funcție de relația pe care o ai cu absolventul. Descoperă care sunt cele mai populare tipuri de cadouri pe care le poți alege și care să vor ridica la nivelul așteptărilor:

Cadouri în funcție de tipul de absolvire: cadouri pe care le poți oferi la o absolvire și idei care să te inspire

Cadouri pentru absolvirea facultății

Categoric te-ai confruntat cel puțin o dată cu problema cadourilor cu ocazia absolvirii facultății. Mai mult de atât, știm că este dificil să alegi un cadou care să fie în totalitate pe gustul absolventului și pentru care să nu plătești o sumă piperată. La urma urmei, impedimentele expuse anterior nu ar trebui să te îngrijoreze, ai o multitudine de opțiuni dintre care poți alege! Iată care sunt recomandările noastre în funcție de persoana căreia îi faci cadou:

Cadouri absolvire facultate băieți

Dacă e vorba de cadouri de absolvire pentru băieți, ți-am pregătit o serie de cadouri potrivite pentru terminarea facultății:

 • Un portofel. Cine nu are nevoie de un portofel? Este un cadou foarte practic și există posibilitatea ca tânărul absolvent chiar să aibă nevoie de unul. Poți opta pentru un portofel simplu, suficient de încăpător, care să-i satisfacă nevoile.
 • Pereche de căști. Căștile pot fi o idee inspirată, mai ales dacă obișnuiește să asculte muzică în drum spre job. În plus, pentru o experiență inconfundabilă, poți ține cont de specificațiile cu privire la calitatea sunetului.
 • Smartwatch
 • O cămașă. O cămașă elegantă poate fi cadoul ideal. Având în vedere că vorbim despre un cadou pentru absolvirea facultății, cel mai probabil va avea nevoie, în curând, de cămașa perfectă pe care să o poarte în ziua interviului pentru viitorul job! 

Cadouri absolvire facultate fete

Iar dacă vrei să faci o surpriză unei fete cu ocazia absolvirii facultății, uite ce idei ți-am pregătit:

cadou absolvire fete
 • Aparat foto instant. Astfel va putea imortaliza cele mai frumoase momente în timp real.
 • O carte. Ce cadou poți face chiar la festivitatea absolvirii facultății? Chiar o carte! Semnată cu cele mai frumoase gânduri.
 • O agendă. Agendă poate fi un cadou foarte apreciat, o va ajuta să țină pasul cu ceea ce are de făcut.
 • Lampă de citit. Lampa de citit este un cadou inspirat, mai ales dacă pasiunea ei este lectura. Cu siguranță îi va fi de folos pe timp de noapte.
 • Voucher la magazinul preferat. Oferă-i un voucher la magazinul ei favorit, cu siguranță va fi o surpriză pe măsura așteptărilor, deoarece își va putea achiziționa exact ce își dorește. 
 • Pantofi
 • Tablou canvas. Tabloul canvas poate fi o idee ieșită din comun. În plus, acest cadou este potrivit pentru orice gust. Noi îți recomandăm categoria de tablouri minimaliste care au potențialul de a schimba într-un mod unic întregul aspect al locuinței. Prin formele și culorile inedite ale tablourilor, tinerii absolvenți vor reuși să își găsească inspirația zi de zi. 

Cadouri pentru absolvirea liceului

cadou absolvire liceu
cadou absolvire liceu

Fiecare succes merită sărbătorit, iar absolvirea liceului este un moment major în viața oricărui tânăr. Dacă este vorba despre absolvirea unui prieten, o cunoștință sau chiar a unui membru al familiei care finalizează liceul anul acesta, ofera-le cadouri speciale prin care sa le arăți aprecierea și care sa le ofere mai multă încredere în sine cu privire la viitor. Trebuie să iei în considerare și faptul că absolvenții urmează să plece la facultate, așa că ți-am pregătit o listă cu recomandările noastre în funcție de persoana căreia îi faci cadou. 

În categoria cadourilor de absolvire a liceului pentru fete, am pregătit o serie de cadouri cu care nu vei da greș:

 • Articole vestimentare
 • Un voucher la magazinul preferat
 • Bijuterii minimaliste. Poți opta pentru o pereche de cercei minimalistă, ceva micuț pe care să-l poarte cu drag zi de zi.
 • Tablou canvas personalizat cu cele mai bune prietene. Acesta poate fi un cadou inspirat, tabloul îi va reaminti de cele mai frumoase momente petrecute cu cele mai bune prietene. Acesta este genul de cadou care nu-și pierde valoarea sentimentală de-a lungul timpului, un cadou neprețuit.

Uite și câteva idei de cadouri pentru absolvirea unui băiat: 

cadou absolvire baieti
 • Jocuri de societate. Puțină distracție după atât de mult stres va fi mai mult decat benefică.
 • Trotinetă electrică
 • Ochelari de soare. Acum că a absolvit, cu siguranță îi stă gândul la vacanță. Așa că alege-i cea mai cool pereche de ochelari pentru vara aceasta, pe care să o poarte la mare. 
 • Tablou canvas abstract. Probabil te gândești că decorațiunile de interior nu sunt cele mai reușite idei de cadouri pentru absolvirea liceului,  însă acestea se află pe lista ideilor pentru un asemenea eveniment. Prin urmare, dacă ești în plină căutare de cadouri pentru absolvirea unui băiat, poți alege un tablou canvas abstract. Acest cadou îi va aduce inspirația zi de zi și cu siguranță îl va încărca de energie pozitivă.

Cadouri pentru absolvirea gimnaziului

cadouri absolvire gimnaziu

Absolvirea gimnaziului este un moment special care marchează un ciclu complet, dar și începutul unei noi etape în viața viitorilor liceeni. Indiferent dacă este vorba de cadouri de absolvirea gimnaziului pentru fete sau băieți, iată care sunt recomandările noastre de cadouri:

 • Un puzzle 3D, 
 • O harta de perete
 • Ramă de fotografii
 • Termos
 • Agendă și instrumente de scris

Cadouri de sfârșit de an pentru profesori: cadouri pe care le poți oferi  și idei care să te inspire

cadouri profesori absolvire

Știm că poate fi destul de complicat să alegi cadouri pentru profesori, mai ales dacă nu îi cunoști suficient de bine, nu ai idee ce preferă sau ce li s-ar potrivi cel mai bine. Pentru a nu da greș, îți venim în ajutor cu câteva idei de cadouri pentru profesori la care poți apela în funcție de ocazie. Iată care sunt recomandările noastre în funcție de persoana căreia îi faci cadou:

absolivire gimnaziu

Cadouri pentru doamna dirigintă în ziua absolvirii

Doamna dirigintă ți-a fost alături patru ani, la bine și la rău, ți-a ghidat parcursul în viață. Deoarece știm că este o persoană importantă care îți marchează anii de școală, descoperă o serie de cadouri pentru diriginta pe care să le oferi în ziua absolvirii:

 • O cafetieră
 • O zi la spa sau un voucher pentru o ședință la masaj
 • Un parfum clasic
 • Un nou stilou
 • O vază simpatică

Cadouri pentru doamna învățătoare în ziua absolvirii

Pentru doamna învățătoare, acea persoană caldă care ți-a marcat copilăria și merită toată admirația ta, ne-am gândit la ceva special. În ceea ce privește cadoul ideal pentru aceasta, florile nu pot lipsi. Acestea sunt potrivite oricărui eveniment și poți opta pentru un aranjament floral impresionant, cu flori de sezon. Cum festivitatea de final de an are loc vara, trandafirii trebuie să se regăsească în buchet. Însă, pentru a nu oferi un cadou mult prea simplu, îți propunem să alegi un tablou canvas cu flori, care va sparge tiparele și este perfect pentru doamna învățătoare. Iată câteva modele pe care învățătoarea le va adora:

Cadouri pentru doamna educatoare în ziua absolvirii

P.S. Să nu uităm de doamna educatoare, o persoană la fel de importantă. Tablourile canvas cu flori sunt la fel de potrivite și pentru ea. Însă ți-am pregătit și alte idei de categorii, precum tablourile canvas cu peisaje:

În concluzie, ideile de cadouri pentru absolvire atât pentru fete, cât și pentru băieți sunt numeroase. Noi îți recomandăm să alegi cu grijă și să nu te arunci la prima idee care îți trece prin cap, ci să te gândești cu atenție, pentru a-i face un cadou de absolvire incredibil. În plus, ține minte că este momentul ideal să faci surprize plăcute, astfel vei transforma evenimentul într-o amintire de neuitat de care cu siguranță își vor aduce aminte. 

Deci, te-ai hotărât ce cadouri vei oferi? Dacă și tu te pregătești pentru absolvirea cuiva drag care își încheie studiile anul acesta, sperăm că recomandările noastre îți vor fi de folos. Indiferent ce ai alege, sperăm că ai reușit să faci o selecție a celor mai ingenioase idei de cadouri și vei reuși să surprinzi un profesor sau un absolvent prin gestul tău.

Sursa foto: Freepik.com, Pepanza.ro, Pinterest

Postat pe 28 iunie 2022 de