Modele de baruri rustice – Sfaturi și idei pentru amenajarea unui bar chiar la tine acasă!

cover modele de baruri rustice

Cine nu și-ar dori un bar în propria locuință? Seara, după o zi obositoare și lungă la serviciu, ai nevoie de un strop de relaxare, pentru a scăpa de stres și oboseala acumulată. Un bar amplasat în balcon, bucătărie sau living poate constitui locul perfect de socializare între membrii familiei sau între prieteni, fiind prilejul de care ai nevoie pentru a te bucura de atenția și prezența celor dragi. 

Amenajarea unui bar rustic acasă – idei de design potrivite pentru un bar rustic

Un bar rustic este potrivit oricărei locuințe, atât timp cât amenajarea se face uniform și nu există o diferență prea mare între stiluri. Este destul de greu să ai o casă modernă și să încerci amenajarea unui bar rustic, întrucât discrepanța ar putea fi deranjantă. Dacă îți dorești acest lucru, plasează barul pe balcon sau într-o anexă a casei tale. În momentul în care optezi pentru un bar în stil rustic, trebuie să ții cont de câteva elemente de design, care vor oferi o atmosferă de poveste. Culorile alese trebuie să fie calde, fie că este vorba de culoarea barului, a scaunelor, a pereților sau a tablourilor din zona respectivă. Barul trebuie să fie neapărat din lemn, respectând anumite linii, scaunele cât mai mari și mai simple. Poți alege un bar în formă de butoi, pentru un efect mai puternic. Poți completa ansamblul rustic cu câteva tablouri cu flori sau lumini industriale.

1. amenajare bar rustic 1
1. amenajare bar rustic 2
1. amenajare bar rustic 3
1. amenajare bar rustic 4
1. amenajare bar rustic 5
1. amenajare bar rustic 6

Amenajarea barului în funcție de încăpere

Dacă îți dorești un bar în interiorul casei, trebuie să te gândești foarte bine în ce încăpere dorești să-l amplasezi, astfel încât acesta să păstreze designul general al locuinței – este necesar să se completeze în mod natural cu celelalte elemente din locuința ta și nu uita niciodată de decorațiuni precum tablouri, draperii sau flori. 

2. amenajarea barului in functie de incapere 1

Bar rustic în bucătărie – poze și sfaturi prețioase pentru un design armonios

Într-o bucătărie de dimensiuni generoase, amenajarea unui bar nu este un lucru foarte greu de realizat. Dacă bucătăria este de tip open space, poți instala o insulă care să delimiteze cele două încăperi – zona de gătit și sufrageria. Plasează și câteva scaune rotunde de bar. De regulă, barul va prelua stilul și culorile celorlalte elemente, astfel că poți interveni doar cu anumite decorațiuni, precum tablouri pentru bucatarie sau draperii colorate. 

2.1 bar rustic in bucatarie 1
2.1. bar rustic in bucatarie 2
2.1. bar rustic in bucatarie 3
2.1. bar rustic in bucatarie 4
2.1. bar rustic in bucatarie 5
2.1. bar rustic in bucatarie 6
2.1. bar rustic in bucatarie 7

Modele de baruri rustice potrivite pentru living

Livingul este cea mai comună încăpere în care ai putea amenaja o zonă de bar, fiind, de regulă, și cea mai spațioasă cameră. Dacă ai sufragerie de tip open space cu bucătăria și balconul, ai posibilitatea să amplasezi barul la fereastră, într-o zonă mai retrasă, pe balcon. Optează pentru bar și scaune dintr-un lemn fin, de dimensiuni medii, care să se încadreze perfect cu mobila din această cameră. Poți alege nuanțe mai închise pentru pereți, precum cărămiziu, gri sau chiar negru. Alege câteva draperii verzi sau galbene, care să lumineze camera și tablouri cu peisaje, pentru un efect de mărire a spațiului. 

Dacă îți dorești o zonă de lux, optează pentru amenajarea unui bar în centrul camerei. Plasează vitrine cu băuturi, alege culori cât mai vii și puternice, precum albastru, roz sau roșu și instalează lumini multicolore, care să îmbrace totul într-o atmosferă elegantă. Ca decorațiuni, poți utiliza câteva tablouri abstracte sau plante de mici dimensiuni, pe care să le așezi pe bar sau în jurul său. 

Dacă nu dispui de un spațiu extrem de mare, poți oricând să optezi pentru amenajarea unui minibar în spatele canapelei sau într-un colț al livingului, perfect pentru micile reuniuni de familie.

2.2. modele baruri pentru living 1
2.2. modele baruri pentru living 2
2.2. modele baruri pentru living 3
2.2. modele baruri pentru living 4
2.2. modele baruri pentru living 5
2.2. modele baruri pentru living 6
2.2. modele baruri pentru living 7
2.2. modele baruri pentru living 8
2.2. modele baruri pentru living 9
2.2. modele baruri pentru living 10
2.2. modele baruri pentru living 11
2.2. modele baruri pentru living 12
2.2. modele baruri pentru living 13

Așadar, dacă dorești să-ți amenajezi un bar chiar la tine acasă, trebuie doar să ții cont de câteva trucuri, care pot transforma orice cameră într-una perfectă. Nu uita să decorezi folosind elemente precum tablouri, lumini sau plante, care pot îmbrăca întreaga încăpere într-o atmosferă de poveste.

Surse foto: Pexels.com, Pepanza.ro, Shutterstock.com