Idei de cadouri pentru socrii tăi – Cum să-i cucerești printr-un gest frumos?

Mulți oameni simt o strângere în suflet când vine vorba despre socri, existând chiar o vorbă în popor care arată oarecum această situație: ”Soacră, soacră, poamă acră!”. Unii români îi consideră mai prejos ca propriii lor părinți, pentru că au o relație destul de dificilă cu aceștia, susținând că socrii nu îi respectă suficient, îi desconsideră la rândul lor și nu îi iubesc. Adevărul este că sunt cazuri și cazuri. În plus, nici nu trebuie să-i iubească pentru a avea un comportament adecvat, politicos, plin de respect. Până la urmă, aceste calități trebuie demonstrate lumii întregi, inclusiv oamenilor care au reușit să le educe partenerii de viață. 

Există câteva lucruri care ar putea, totuși, să-i facă pe socrii tăi să te aprecieze, creionându-le cumva o părere pozitivă din start. Modul în care te prezinți în fața lor din primul moment contează foarte mult, la fel și vocabularul, comportamentul, hainele. Pentru a-i cuceri definitiv, specialiștii recomandă oferirea la unele ocazii a unor cadouri care să le facă plăcere. 

În continuare, vei descoperi cum să alegi cadoul potrivit pentru socrii tăi, cum să-l oferi în așa fel încât să te aprecieze pentru gestul făcut, vei afla care sunt motivele pentru care ar trebui să le dai un mic dar și în ce moment să o faci, precum și unele lucruri pe care poate nu le cunoșteai până acum referitor la cadourile mai puțin inspirate pentru socri. 

Alegerea cadoului potrivit pentru socrii tăi

Vine un moment în care vei face cunoștință cu socrii tăi, părinții partenerului, și emoția te cuprinde, cu siguranță. Oare cum să te afișezi în fața lor, ce cadou să le oferi, cum să le vorbești? Multe lucruri îți vin în minte și-ți pui numeroase întrebări cu privire la acest eveniment din viață, deoarece vrei cu tot dinadinsul să faci o bună impresie. 

Specialiștii consideră că găsirea unui cadou potrivit este vitală pentru relația viitoare și că trebuie să devină o obișnuință, pentru că socrii fac parte din familie și pentru că vor exista multe evenimente la care veți participa împreună. De regulă, oamenii sunt cuceriți prin lucruri mici, frumoase, elegante, iar un mic dar va fi un gest impresionant, inclusiv pentru socri. Nu trebuie decât să depui puțin efort în acest sens, iar totul se va așeza pe făgașul natural. 

tablou peisaj-min

Cum alegi cadoul pentru socrii tăi?

Cum descoperi ce daruri ar fi pe placul socrilor? Află că impresia bună contează foarte mult, iar acest lucru presupune din start să dai dovadă de creativitate, imaginație și voință. Printre criteriile de care trebuie să ții cont când alegi cadoul se numără:

 • Pasiunile. Oamenii preferă să primească în dar diferite lucruri care să le completeze hobby-urile. De exemplu, există persoane pasionate de automobilism, care ar putea să fie încântate să primească în dar un tablou cu imaginea unei mașini de epocă, alți oameni iubesc mișcarea și sportul, astfel că vor fi încântați să se miște cu rolele în parc, cu bicicleta medicinală în casă, rămânând surprinși de cadourile inedite;
 • Bugetul. Fiecare ar vrea să poată să-și permită să ofere cadouri costisitoare, prețioase, însă adevărul e că puțini își permit să o facă, mai ales că salariile nu sunt foarte mari. Totuși, fiind vorba despre socri, este bine să se aloce o sumă considerabilă, mai ales când e vorba despre un eveniment important, cum ar fi prima dată când se merge în vizită la ei sau de ziua de naștere;
 • Firea socrilor. Pentru niște oameni distractivi, cu simțul umorului, cadourile originale, vesele, extravagante ar putea să fie exact pe gustul lor. Înainte de a merge la întâlnirea cu socrii este util să se facă puțină cercetare cu privire la firea acestora, în așa fel încât dacă sunt mai sobri, atunci cadoul să păstreze aceeași notă, altfel ar putea fi perceput greșit;
 • Momentul sau ocazia (dacă este prima dată când are loc întâlnirea cu socrii sau a trecut mai mult timp). În comerț există o varietate largă de idei de cadouri, așa că pot fi găsite tot felul de obiecte potrivite în funcție de eveniment. Dacă este prima întâlnire cu socrii, cadoul corect trebuie să fie unul care să-i impresioneze prin eleganță, rafinament, stil. 
tablou masina vintage-min

Cum oferi cadoul socrilor?

Deși poate părea mai puțin important pentru multe persoane, modul în care se oferă un cadou cuiva este vital, gestul spunând multe lucruri despre persoana în cauză (cât este de educată, dacă știe cum să vorbească). Darul trebuie să fie frumos împachetat în ambalaj și legat cu fundiță, obligatoriu însoțit de flori pentru soacră (un buchet simplu și proaspăt, nu unul pompos) și câteva cuvinte politicoase (o formulă simplă, elegantă fiind suficientă). Atitudinea celui care oferă trebuie să fie una respectuoasă, amabilă, vocabularul periat, lipsit de trivialități, privirea dreaptă, să nu ocolească ochii socrilor și strângerea de mână fermă, fără a fi agresivă. 

cadou craciun-min

De ce să oferi un cadou socrilor tăi?

Dacă te-ai gândit cumva să renunți la a veni cu un dar la părinții partenerului, ar fi bine să te gândești de două ori înainte să faci acest lucru, deoarece, cu siguranță, nu le va conveni lipsa de atenție și de politețe (mai ales atunci când le treci pragul pentru prima dată sau când vii la ziua lor de naștere). Motivele pentru care trebuie să le oferi un mic cadou sunt următoarele:

 • așa este politicos, codul bunelor maniere specificând clar acest lucru;
 • socrii sunt părinții partenerului și acesta va fi impresionat de gestul tău;
 • oferirea unui cadou socrilor arată respectul pe care îl ai pentru ei;
 • demonstrează faptul că ești recunoscător că au crescut un om deosebit.
flori cadou-min

Idei de cadouri pentru socrii tăi

Pentru a găsi ceva ce se potrivește cu firea socrilor, este bine să faci puțină cercetare, să culegi câteva informații cu privire la pasiunile sau la lucrurile pe care și le-ar dori cu adevărat sau pe care le prețuiesc. În mediul online pot fi găsite numeroase astfel de idei, așa că tot ce trebuie să faci este să studiezi cu atenție oferta și să alegi în cunoștință de cauză. Ar fi util să-ți implici partenerul în această aventură a descoperirii cadoului perfect, până la urmă, el îi cunoaște cel mai bine și va ști cum să te îndrume.

socri-min

Cadouri pentru viitorii socri

Calci pentru prima dată pragul casei părinților partenerului? Cu această ocazie este bine să găsești un dar potrivit. Florile pentru soacră, un vin bun pentru socru și ceva suplimentar ar putea fi ceea ce le va aduce zâmbetul pe buze din primul moment. Câteva exemple de idei de cadouri pentru viitorii socri pot fi consultate mai jos:

 • un espressor este potrivit pentru iubitorii de cafea (gustul și aroma unei cafele proaspete sunt inconfundabile);
 • un tablou personalizat sau unul feng shui ar trezi interesul, chiar și pe cel al unor socri foarte sobri;
 • o invitație la teatru;
 • mici bijuterii simbolice;
 • stilouri sau agende pentru socri dinamici, care sunt încă în câmpul muncii etc.
tablou feng shui-min
tablou canvas socri

Cadouri pentru socrii tăi cu ocazia sărbătorilor

Cu ocazia sărbătorilor toată lumea merge în vizită la părinți, așa că socrii, fie că sunt din partea fetei, fie din partea băiatului, vor trebui răsfățați cu un mic dar. De Crăciun sau de Paște ai putea să le oferi:

 • un tablou de Crăciun, potrivit pentru ocazie;
 • un aspirator – robot (mai ales dacă relația este una bună cu soacra, altfel ar putea să o considere lipsă de politețe, crezând că vrei să sugerezi cumva că are casa murdară și că trebuie să facă mai des curățenie);
 • halate de baie pufoase și confortabile, demne de un centru spa;
 • un aparat de masaj pentru relaxarea picioarelor;
 • lenjerie de pat din material delicat, elegant;
 • cărți pentru pasionații de lectură;
 • o ramă foto;
 • un telefon pentru seniori dacă au probleme cu vederea etc.
tablou craciun-min
tablou turta dulce-min

Cadouri pentru socrii tăi cu ocazia zilei de naștere

Ziua de naștere este o ocazie ce nu poate fi ratată și un moment potrivit pentru a demonstra socrilor că-i respecți și că vrei să ai o relație foarte bună cu ei. Astfel, acum poți să le oferi în dar și diferite obiecte care să se potrivească pasiunilor fiecăruia:

 • o pălărie pentru cei care fac colecție de astfel de piese;
 • o eșarfă chic, din mătase naturală;
 • cadouri personalizate cu monograma: set de batiste, brelocuri, căni pentru servit cafeaua, huse auto, ceasuri, pandantive, ochelari de soare, șepci;
 • bijuterii;
 • tablou motivațional;
 • parfumuri deosebite, de lux;
 • tricou cu echipa preferată;
 • geantă sau rucsac;
 • ustensile moderne pentru grădinărit;
 • tocuri pentru ochelari;
 • o masă la restaurant;
 • un city-break;
 • portofele din piele etc.
tablou motivational-min
tablou maci living-min
tablou canvas flori portocaliu-min

Cadouri care nu se oferă socrilor

Pentru cei care nu știu exact ce să cumpere, ar fi bine să afle că unele daruri nu ar trebui niciodată oferite, mai ales socrilor, care ar putea crede lucruri nu tocmai plăcute. Dintre acestea pot fi menționate următoarele:

 • Cosmeticele. Deși unii cred că rezolvă imediat situația cumpărând astfel de produse, adevărul este că fiecare persoană preferă anumite mărci, amănunt care își va pune amprenta în mod serios asupra modului în care este primit cadoul;
 • Cursuri pentru îngrijirea bebelușilor, viitorii nepoți. Socrii au crescut partenerul de lângă tine și dacă le faci un astfel de dar, atunci vor crede că ești nemulțumit de rezultatele muncii lor de-o viață. Nu contează dacă știu sau nu cum să îngrijească nepoții, până la urmă nu ai făcut copii să ți-i crească. Le poți da câteva recomandări când vei duce prichindelul la ei;
 • Vouchere pentru practicarea diferitelor sporturi extreme. Nu trebuie să uiți faptul că socrii sunt persoane în vârstă și nu vor avea ce face cu ele, considerându-le inutile. În plus, gestul neinspirat, cu siguranță, va fi comentat îndelung după plecarea ta, iar cadoul va fi aruncat într-un dulap;
 • Cutițe de bucătărie. Toată lumea și le cumpără și are așa ceva în bucătărie. Acest instrument este considerat unul care provoacă ceartă, conflict, ceea ce înseamnă că este de preferat să fie ocolit, mai ales când vine vorba despre socrii;
 • Ciorapi. Aceste articole vestimentare nu sunt potrivite pentru a fi făcute cadou nimănui. Renunță la idee pentru că va fi percepută într-un mod cum nu-ți dorești. În plus, indiferent dacă îi vei personaliza, dacă sunt foarte călduroși sau viu colorați, socrii vor considera că nu ai depus deloc efort în a găsi ceva drăguț;
 • Oglindă. Se spune că un astfel de cadou aduce nefericire în casă. Mai mult decât atât este un lucru cunoscut de toate femeile, iar soacra va fi enervată la culme de un astfel de gest mai puțin inspirat;
 • Lenjeria de corp. Trecând dincolo de superstițiile populare, acest articol vestimentar este mult prea personal pentru a putea fi făcut cadou;
 • Lumânările decorative. Nu se oferă niciodată, indiferent că sunt sau nu ornamentale, deoarece duc cu gândul la nefericire, durere, moarte. Socrii, persoane în vârstă, vor putea crede că nu le dorești binele;
 • Băuturi alcoolice. Cu excepția vinului, restul băuturilor sunt mai puțin indicate pentru a fi oferite socrilor. De obicei, aceștia sunt în vârstă, suferă de diferite boli și ar fi mult mai bine să nu fie tentați cu licori nesănătoase;
 • Bani. Niciodată nu este politicos un astfel de gest, mai ales când vine vorba despre socri. Dacă vor avea nevoie vreodată de bani, vor cere ei. 
cadou pentru craciun socri-min

În concluzie, părinții partenerului sunt cei care i-au dat viață și l-au crescut și educat frumos, așa că trebuie obligatoriu să nu uiți că orice vizită la ei trebuie însoțită de un mic gest de curtoazie și de câteva cuvinte frumoase. Dacă vrei să-i cucerești cu adevărat, atunci găsește cadoul potrivit. 

Surse foto:

pepanza.ro

shutterstock.com

ro.pinterest.com

Postat pe 30 august 2021 de