Idei de amenajare a unui salon de înfrumusețare – Ce trucuri folosesc designerii de interior pentru a realiza spații fabuloase

Amenajarea unui salon de înfrumusețare - Ce trucuri folosesc designerii de interior pentru a realiza spații fabuloase

Plănuiești de multă vreme să îți deschizi o mică afacere, dar mereu ai amânat din diferite motive, însă acum visul tău a devenit realitate și îți vei deschide propriul salon de înfrumusețare? Fie că ai cumpărat sau închiriat spațiul care îți va găzdui afacerea, greul abia acum începe. 

Pentru ca totul să fie perfect, iar clienții să se simtă bine și să plece mulțumiți, ai nevoie, pe lângă personalul extrem de bine pregătit din punct de vedere profesional și aparatura necesară, și de un loc care să arate absolut fabulos, care să te facă să îți dorești să te întorci, de un loc care să transforme experiența dintr-un salon de înfrumusețare într-o adevărată poveste, pe care îți dorești să o spui și altora. 

În materialul următor vei găsi câteva idei de amenajare a unui salon de înfrumusețare, dar vei afla și câteva trucuri pe care le folosesc designerii de interior atunci când decorează spații de acest tip, pentru a reuși și tu să îți realizezi propriul vis. 

Câteva idei de amenajare a unui salon de înfrumusețare

Amenajarea unui salon de înfrumusețare îți poate da serioase bătăi de cap dacă nu reușești să pui totul în ordine și să creezi un spațiu cald, primitor, în care clienții să se simtă ca acasă, confortabil și să își dorească să revină cât de curând. 

Pentru ca toate acestea să devină realitate, ai nevoie ca totul să fie impecabil, salonul să fie amenajat cu bun gust, dar să fie și funcțional.

Iată câteva idei pentru ca salonul tău să arate senzațional

  • Folosește culori calde atunci când alegi nuanțele tematice. Evită culorile mult prea puternice, acestea vor da impresia de răceală, de impersonal. 
  • Decorează spațiul exact ca și cum ai face-o dacă ar fi propriul tău living.

Cumpără decorațiuni și obiecte de decor de cea mai bună calitate. Tablourile sunt o idee excelentă în ceea ce privește decorarea unui spațiu de tipul unui salon de înfrumusețare. Dacă îți dorești tematici anume, care să te ajute să introduci clientul în lumea frumosului, poți crea, cu puțin ajutor, tablourile Canvas pe care ți le dorești! Mai mult decât atât, îți poți încărca propriile fotografii, iar acestea se vor transforma, ca prin miracol, în tablourile pe care tu ți le dorești pentru decorarea spațiului. 

Ce nu trebuie să îți lipsească atunci când amenajezi un salon de coafură

În momentul în care te-ai decis și vrei să îți deschizi un salon de coafură, ai nevoie de câteva obiective bine trasate, dar și de un buget pe măsura așteptărilor tale. Dacă îți dorești ceva senzațional, nu ar trebui să faci rabat de la calitate. 

decor

Atunci când ai ales spațiul, este important să ai în minte și cum va arăta „produsul” final. Astfel, după ce te-ai asigurat că pereții și podeaua au culoarea și modelul pe care ți-l dorești, este momentul să achiziționezi decorațiunile și aparatura necesară tratamentelor pe care le vei realiza în salon.

După ce ai reușit să cumperi tot ce ține de partea profesională a locului, nu uita să treci pe lista de shopping și lucrurile care vor da viață, cu adevărat, afacerii tale. Fotolii confortabile în sala de așteptare, mochete pufoase, draperii și perdele colorate, tablouri frumos înrămate, lumânări parfumate, pernuțe moi și colorate. 
Dacă îți dorești să amenajezi salonul după ultimele tendințe în materie de design interior, apelează cu încredere la tablourile abstracte sau la cele minimaliste pentru a da viață spațiului. Dacă, în schimb, visezi la un salon retro sau vintage, care să îți transporte clienții în Franța secolului XIX sau în anii de aur ai Hollywood-ului, mizează pe tablouri pastelate cu flori sau cu peisaje, single sau multi-canvas și pe piese de mobilier somptuoase.

Tips & tricks – ce poți face pentru ca amenajarea salonului de înfrumusețare să fie perfectă

Chiar dacă nu ești designer de interior, și tu îți poți amenaja perfect salonul de înfrumusețare.

sala de asteptare

Iată câteva trucuri folosite de designeri:

  • lumina este extrem de importantă, naturală, artificială, cu cât mai multă, cu atât mai bine. Ferestre, spoturi, lămpi, toate sunt binevenite. 
  • Culorile reprezentative – cheia succesului. Este demonstrat științific că oamenii au tendința să revină în locuri care le amintesc de casă. Așadar, nu folosi culori foarte tari sau reci atunci când decorezi. Mergi la sigur cu cele pastelate: sunt calde, luminoase și dau o stare de bine.  
  • Decorațiunile dau acel efect wow pe care toată lumea îl așteaptă! 

Dacă vei ține cont de sfaturile din materialul de mai sus, cu siguranță vei reuși să îți transformi salonul într-un loc de vis, în care oamenii vor veni cu drag și vor petrece timp de calitate. Nu îți mai rămâne decât să stabilești bugetul și să te apuci de treabă! Visul tău a devenit realitate! 

Sursa foto: Pexels.com, Pepanza.ro.