Idei de amenajare a dressingului – Sfaturi și tehnici practice

Te-ai gândit că ar fi o idee foarte bună să îți amenajezi dressingul, pentru a-ți organiza mai bine lucrurile, dar și pentru a economisi spațiul de care dispui? Nu ai foarte multă experiență la amenajare și nici nu ți-ai făcut un plan al lucrării, momentan, dar știi doar că vrei să fie ceva deosebit, pe gustul tău și care să nu implice sume imense, dar nici foarte multe pregătiri, stres și timp pierdut? Atunci, la nivelul articolului de față vei regăsi toate informațiile de care ai nevoie atunci când începi acest proces de amenajare a dressingului tău, așa că urmărește-l până la final și vezi despre ce e vorba!

Amenajarea unui dressing

Atunci când amenajezi un dressing, trebuie să ții cont de mai mulți factori, precum încăperea în care acesta este localizat, de tipul acestuia, de spațiul de care dispui, dar și de stilul de amenajare pe care îl preferi și care s-ar potrivi cu restul casei tale.

amenajarea dressingului
amenajare dressing

Amenajare dressing în funcție de încăpere

Amenajarea dressingului în funcție de încăpere este un factor important de luat în calcul, dacă vrei să faci o treabă bună, deoarece fiecare cameră are propria sa tematică ce trebuie respectată atunci când vine vorba de dressing. Un dressing din dormitor va fi diferit față de unul din de pe hol, etc.

Amenajare dressing în funcție de încăpere
Amenajarea dressingului în funcție de încăpere

Amenajarea dressing dormitor

Pentru a asigura un acces ușor, se recomandă amplasarea dressingului în apropierea sau în zona dormitorului. În cazul în care dispui de o cameră separată, aceasta poate fi folosită pentru a amenaja garderobă. În plus, dacă dormitorul este suficient de mare, poți instala dulapuri sau bare pentru umerașe pe un perete întreg, pe care să le maschezi cu perdele mari, astfel încât toate articolele vestimentare să fie la îndemână și să nu fie lăsate la vedere prin casă.

Amenajarea dressing dormitor
amenajarea dressigului din dormitor
amenajarea potrivita a dormitorului
amenajare dressing dormitor

Amenajare dressing hol

Chiar dacă locuiești într-o casă sau într-un apartament, transformarea unui hol într-un dressing este o alegere ideală și ai în vedere faptul că poți folosi chiar și spațiul de sub scări pentru a crea locul perfect pentru hainele tale. Chiar și holul de la intrare, mai ales într-o garsonieră, nu trebuie neglijat, deoarece acesta se poate transforma într-o garderobă practică și eficientă, care îți va ușura viața atunci când te grăbești să ajungi undeva.

Amenajare dressing hol
Amenajarea dressingului din hol

Amenajare dressing mansardă

Dacă locuiești la casă și dispui de o mansardă pe care nu știi cum să o amenajezi, poți lua serios în considerare transformarea acesteia într-un dressing. Este o idee excelentă, mai ales pentru pasionații de modă, care au multe haine sau pentru familiile numeroase, pentru care poate reprezenta o soluție practică în vederea optimizarea spațiului din locuință. Pentru această încăpere, poți să folosești rafturi personalizate, fără uși, pentru a crea un aspect vizual impresionant. De asemenea, poți să creezi un spațiu de relaxare, prin amplasarea canapelelor, fotoliilor sau scaunelor cu modele deosebite. Dacă spațiul este unul generos, poți amplasa chiar și dulapuri cu sertare în mijlocul camerei.

sfaturi de amenajare dressing mansarda
sugestii de amenajare dressing din mansarda
amenajarea dressingului din mansarda
amenajare dressing mansarda

Amenajare dressing living

Când vine vorba de dressingul din living, acesta are, de obicei, dimensiuni mai mici, dar nu-ți pierde speranța, deoarece cu un plan bine pus la punct, îți poți include toate hainele, într-o manieră originală și plăcută din punct de vedere estetic. În cazul în care livingul tău cuprinde numai nuanțe neutre, poți să introduci un dressing cu o culoare mai electrizantă, pentru a crea un contrast plăcut. Încearcă, totuși, să găsești „potrivirea” și să organizezi totul cât mai practic!

amenajarea corecta a dressingului din living
amenajarea dressingului din living

Amenajare dressing debara

În cazul în care dressing-ul tău se află într-o debara, încă îl poți transforma într-un spațiu ideal pentru depozitarea și organizarea estetică a hainelor tale, cu puțină grijă. Măsoară bine dimensiunile de care dispui, dar și fă o listă cu toate lucrurile de care ai nevoie, pentru a putea ține evidența materialelor și prețurilor. De asemenea, inserează cât de multe sertare și rafturi poți, astfel încât să incluzi cât mai multe articole vestimentare.

amenajarea unui dressing intr-o debara
amenajarea dressingului in debara

Amenajare dressing balcon

Dacă dormitorul tău are dimensiuni reduse, iar balconul este aproape de acesta, atunci nu ezita să profiți de această ocazie și să-l transformi într-un dressing care să rupă gura târgului și care să te ajute să-ți organizezi hainele cum se cuvine. Indiferent dacă e vorba de un balcon mai mare sau cu dimensiuni mai mici, încearcă să fii creativ/ă și să exploatezi la maximum spațiul de care dispui. Încearcă să organizezi cât se poate de bine spațiul apelând la sertare, umerașe și rafturi care să cuprindă întreaga ta garderobă.

amenajarea unui dressing pe balcon

Amenajarea dressingului de tipul acestuia

Pentru că există mai multe tipuri de dressinguri, fiecare dintre acestea necesită un decor personalizat, în funcție de spațiu, dispunerea lui, dar și materialele pe care le ai la dispoziție. Astfel, mai jos ai câteva detalii legate de decorarea unui dressing pe colț, în formă de L sau chiar unul de perete, așadar, dacă ai unul dintre cele trei urmărește cu atenție articolul în continuare!

amenajarea corecta a unui dressing in functie de tipul lui
amenajare dressing in functie de tipul lui

Amenajare dressing pe colț

Dacă dispui de un dressing pe colț atunci primul lucru pe care să-l ai în vedere este măsurarea spațiului disponibil, înainte de a începe amenajarea acestuia, pentru că, ulterior, în funcție de dimensiunea și forma colțului, trebuie să alegi o variantă de mobilier care să se potrivească.

Din fericire, dacă amenajezi un dressing pe colț, ai opțiunea de a alege mobilier specializat, cum ar fi rafturi, dulapuri cu rafturi, șifoniere sau sisteme de depozitare modulare. Este important, totuși, să alegi piese de mobilier care să se potrivească atât cu stilul camerei, cât și cu spațiul disponibil.

amenajarea unui dressing pe colt
amenajare dressing pe colt

Dacă mergi pe varianta de a introduce rafturi pentru amenajarea dressingului, acestea trebuie să fie instalate la o înălțime accesibilă, fiind important să păstrezi hainele la o înălțime care să fie ușor accesibilă, astfel încât să nu fii nevoit să te apleci sau să întinzi mâna prea mult pentru a ajunge la ele.

Amenajare dressing în formă de L

Un dressing în L, presupune, automat, mai mult spațiu, ceea ce înseamnă că ai, oarecum, libertatea de a introduce mai multe lucruri în decor. Aici poate fi vorba de un tablou canvas, mai multe cutii de depozitare, care te vor ajuta să incluzi, fără probleme, toate piesele tale vestimentare. Pe lângă asta, poți să amplasezi și parfumuri de cameră cu bețișoare, pentru un miros cât mai fresh sau orice crezi că s-ar potrivi.

amenajarea unui dressing in forma de L
amenajare dressing in forma de L

Amenajare dressing perete

Un dressing de perete implică, în cele mai multe dintre cazuri, un spațiu restrâns, însă, cu puțină imaginație și inspirația necesară, îi poți da o formă spectaculoasă, care să atragă privirile tuturor trecătorilor. Dacă vrei să te implici mai mult, poți chiar să te uiți la tutoriale pe internet și să-ți construiești și personalizezi propriul dressing, pentru a fi și mai mândră de produsul finit!

amenajarea unui dressing de perete

Amenajarea dressingului în funcție de spațiu

Spațiul de care dispui este un impediment destul de mare atunci când îți amenajezi dressingul și vrei să cuprindă toată garderoba ta, mai ales dacă aceasta este una voluminoasă! Cu toate acestea, nu trebuie să-ți faci griji, deoarece există multe trucuri la care poți apela și tu, fără probleme, dacă spațiul este unul mai mic. De asemenea, lucrurile nu sunt atât de ușoare nici dacă dimensiunea acestuia este mai mare, pentru că trebuie să fii puțin inventiv și să găsești cea mai bună soluție pentru dispunerea pieselor vestimentare, astfel încât să arate organizat și plăcut din punct de vedere estetic. Mai jos ai mai multe detalii de amenajare a unui dressing mic și mare care te-ar putea ajuta în acest sens!

amenajarea unui dressing conform spatiului

Amenajare dressing îngust

Atunci când dispui de un dressing îngust, e nevoie să faci mici artificii pentru a da senzația de spațiu mai întins, dar și pentru a crea un estetic plăcut. Nu te teme dacă dispui de un spațiu mai mic, pentru că dressingul nu trebuie să fie, neapărat, de aceeași dimensiune cu o cameră obișnuită, iar pentru a obține rezultatul dorit, trebuie să achiziționezi mobilierul adecvat și să utilizezi fiecare spațiu disponibil! Dulapurile înalte, cu spații ample de depozitare, care ajung până la tavan, sunt ideale pentru această cameră. De asemenea, suporturile pentru umerase, rafturile pentru genți și cuierele montate pe perete pentru încălțăminte sau alte accesorii te pot ajuta să optimizezi spațiul mic. O altă idee practică este să introduci o masă de călcat în perete, care poate fi depozitată cu ușurință atunci când nu este folosită. Încearcă să nu introduci în decor scaune sau fotolii și plasează o oglindă mare pe un perete, deoarece va oferi impresia unei încăperi de dimensiuni mai mari, dar și mai aerisite.

amenajarea unui dressing ingust

Amenajare dressing spațios

Dacă dressingul tău dispune de mai mult spațiu, o amenajare detaliată și accesorizarea încăperii cu diverse piese de mobilier, cum ar fi canapele, fotolii sau mese pentru machiaj, este binevenită. De asemenea, acesta poate fi folosit pentru a expune elemente decorative, precum tablouri, fotografii sau chiar vaze cu flori, pentru a crea un ambient plăcut și primitor. Având în vedere faptul că e vorba de un spațiu mai extins, poți introduce în decor și o masă pentru machiaj, un scaun sau chiar o canapea ori un fotoliu,  în afară de utilizarea rafturilor, cuielor sau umerașelor.

amenajarea unui dressing spatios

Sfaturi de organizare a dressingului

În continuare, dacă simți că ai nevoie de câteva sfaturi extra legate de amenajarea dressingului tău, indiferent de încăperea în care acesta se află, dimensiunea lui sau chiar de model, mai jos ai informații extra care îți pot fi de mare ajutor în acest sens.

sfaturi pentru organizarea dressingului
sfaturi organizare dressing

Oglindă dressing

În primul rând, chiar dacă ai un dressing de dimensiuni mai mici sau unul de dimensiuni mai mari, o oglindă poate fi soluția perfectă, fiind ușor de integrat în decor și foarte utilă pentru a crea senzația de spațiu mai extins, dar și pentru un plus de confort și estetic. Alege o oglindă care crezi că s-ar potrivi cu paleta cromatică, dar și cu propriul tău stil și găsește-i un loc bun, astfel încât să se integreze perfect.

 dressing cu oglinda
prezenta oglindei in dressing

TV încorporat dressing

Dacă spațiul și bugetul îți permit, iar dressingul tău este unul generos, îl poți transforma în propriul sanctuar, având parte atât de relaxare, cât și de divertisment, introducând un TV, care te va face să uiți să-ți mai părăsești dressingul ore bune! Astfel, vei avea parte de propriile tale momente de liniște, reușind să te refaci după zilele istovitoare la birou!

TV-ul încorporat în dressing

Pantofar dressing

Dacă spațiul și bugetul îți permit, încearcă să introduci un pantofar în dressingul tău, astfel încât să ai acces și la încălțăminte atunci când îți alegi outfitul și îți planuiesti următoarea ținută. Dacă te pricepi sau cunoști pe cineva cu experiență în domeniu, poți chiar să apelezi la puțin ajutor în acest sens, deoarece vei economisi sume importante de bani, iar rezultatele pot fi uluitoare.

amenajarea pantofarului unui dressing
amenajare pantofar dressing

Rafturi dressing

Un dressing cu cât mai multe rafturi îți va permite o organizare mult mai ușoară și eficientă a tuturor lucrurilor din dulapul tău, așadar, nu ezita să le introduci! Ai grijă să optezi pentru un material calitativ și, dacă te simți inspirat, poți chiar să le personalizezi după bunul plac, vopsindu-le cu culori speciale, pentru a le oferi un aspect cât mai interesant!

amenajarea rafturilor unui dressing
amenajare rafturi dressing

Sertare dressing

Sertarele din dressing te pot ajuta la o mai bună organizare a lucrurilor și pot oferi un plus din punct de vedere estetic, fiind foarte ușor de introdus. În funcție de cât de mult îți permite spațiul, dar și cât de voluminoasă este garderoba ta, încearcă să incluzi un număr potrivit de sertare și să sortezi piesele vestimentare pe categorii, pentru a avea un acces cât mai facil asupra lor.

amenajarea sertarelor unui dressing

Astfel, dacă planul tău este să-ți amenajezi dressingul într-o manieră originală, conform propriilor gusturi, pentru a putea avea parte de organizarea la care visezi de atâta vreme și de un loc în casă doar al tău, atunci sfaturile din cadrul acestui articol sunt ideale de pus în aplicare!

Sursă foto Pixabay.com, Pexels.com, Freepik.com, Pinterest.com