Dormitor feng shui – tot ce trebuie să știți înainte de a vă decora dormitorul

Dormitor in stil feng shui

În urmă cu câțiva ani, yoga, detoxifierea și feng shui-ul erau termeni pe care doar adevărații ezoterici îi înțelegeau de fapt. Ei bine, lucrurile s-au schimbat: între timp, stilul de viață sănătos a devenit potrivit pentru toată lumea și, odată cu acesta, tendința Feng Shui. 

În Feng Shui, designul special al spațiilor de locuit ar trebui să asigure că Chi-ul (adică energia vieții, pozitivă) poate curge liber. Aceasta este menită să aducă corpul și mintea în mod optim în armonie. Acest lucru este deosebit de important în dormitor pentru că un somn bun este crucial pentru sănătate. Un dormitor mobilat conform regulilor Feng Shui ar trebui să aibă o influență pozitivă asupra comportamentului dvs. de dormit.

Iată, ce trebuie să faceți pentru a vă decora dormitorul conform principiului Feng-Shui.

Reguli de amenajare pentru un dormitor feng shui

Pentru Feng Shui, dormitorul este unul dintre punctele cheie ale casei, deoarece este locul de odihnă și intimitate. Astfel, este foarte important aranjamentul camerei pentru a facilita relaxarea.

  • Alegerea mobilierului
1. Alegerea mobilierului - pat si vaza cu flori
1. Alegerea mobilierului - pat

Dormitorul este un loc de odihnă și relaxare. Prin urmare, potrivit Feng Shui, această cameră ar trebui să fie amenajată în mod simplu și îngrijit. De aceea, asigurați-vă că puneți în dormitor mobilier cu forme clasice, margini ascuțite și culori deschise. Ar fi bine să puneți dulapul de haine în sufragerie, deoarece vă poate strica Chi-ul.

  • Poziționarea patului
Pozitionarea patului - pat albastru
1. Poziționarea patului - pat culori neutre

Se presupune că patul este cea mai importantă piesă de mobilier din dormitor. O saltea bună și un cadru de pat rezistent, vă garantează, bineînțeles, un somn bun. Dar, potrivit Feng Shui, este crucial și unde este acesta plasat. 

Patul ar trebui să stea cu capul spre un perete solid, deoarece aceasta reprezintă protecție, rezistență și securitate. 

Nu trebuie să existe conducte de apă sau încălzire utilizate în mod regulat în perete, altfel dormitorul Feng Shui va fi deranjat de zgomote neplăcute.

Patul nu trebuie să fie poziționat între ușă și fereastră, și nici între două ferestre opuse, altfel riscați un flux Qi, care ar putea avea un efect negativ asupra somnului.

  • Lumina în cameră
1. Lumina în cameră - pat albastru deschis
2.Lumina în cameră - pat camera alba
1. lumina in camera - fereastra
1. lumina in camera - asternuturi deschise la culoare
1. Lumina in camera - camera luminoasa
1. Lumina in camera - lumina blanda
1. Lumina in camera - lumina blanda

Potrivit Feng Shui, este nevoie de mult Yin-Qi în dormitor (ceea ce este întors spre interior, ca tăcerea și întunericul). Prin urmare, este foarte important să vă puteți întuneca în mod optim dormitorul cu perdele groase.

Decor pentru dormitor feng shui

2. pat langa fereastra
2. pat fereastra deasupra
2. Decor pentru dormitor feng shui 3

Atunci când alegeți decorul pentru dormitor ar trebui să vă propuneți să decorați cu artă pozitivă care pune accent pe viață și peisaje din natură.

  • Tablouri pentru dormitor feng shui
2. Tablouri pentru dormitor feng shui 1
2. Tablouri pentru dormitor feng shui 2
2. Tablouri pentru dormitor feng shui natura
2. Tablouri pentru dormitor feng shui - tablou natura
2. Tablouri pentru dormitor feng shui - tablouri mici

Pozele, rafturile sau dulapurile nu trebuie agățate direct de capul patului. Cel mai bine este să lăsați acest zid complet gol, dar dacă vă doriți totuși ceva deasupra patului, puteți alege tablouri ce înfățișează natura. 

Pentru a vă relaxa și pregăti pentru somn este esențial să aveți în cameră tablouri Feng Shui care să vă dea un calm interior. Pe site-ul Pepanza.ro gasiti o colecție importantă de tablouri pentru dormitor care vă vor ajuta chiar în acest sens.

  • Plante în dormitor feng shui
2. Plante în dormitor feng shui plante langa fereastra
2. Plante în dormitor feng shui - plantelanga pat
2. Plante în dormitor feng shui plante in camera
1. Plante în dormitor feng shui plante in lateralele patului
1. Plante în dormitor feng shui planta in ghiveci

Plantele mari de interior sau decorațiunile masive răspândesc prea mult Yang-Qi și, prin urmare, potrivit Feng Shui, nu aparțin dormitorului. Mai bine să vă decorați dormitorul cu plante mici și alte elemente simple, care să nu încarce camera. 

  • Oglinzi în dormitor feng shui

Cel mai important aspect referitor la oglinzi este că nu se atârnă peste pat, deoarece reflexia generează prea mult Yang-Qi și deranjează somnul binemeritat. Pentru a avea un somn liniștit și odihnitor, ar trebui să nu aveți nicio oglindă sau obiect ce poate reflecta lumina în dormitor.

  • Culori pentru un dormitor în stil feng shui
2. Culori pentru un dormitor în stil feng shui gri
2. Culori pentru un dormitor în stil feng shui cald
2. culori pentru un dormitor feng shui - verde
2. culori pentru dormitor - albastru
2 Culori pentru un dormitor în stil feng shui culori inchise
2. Culori pentru un dormitor în stil feng shui culori deschise
2. Culori pentru un dormitor în stil feng shui culori naturale
2. Culori pentru un dormitor în stil feng shui culori calde
2. Culori pentru un dormitor feng shui galben

Ce culoare de perete este cea mai potrivită pentru cel mai profund și mai odihnitor somn posibil? Culorile calde, cu saturație redusă, sunt perfecte pentru dormitor. Nu este indicată deloc utilizarea culorilor aprinse, precum roșu sau portocaliu.

Acestea fiind spuse, nu este nevoie să implementați fiecare sfat atunci când decideți cum să vă decorați dormitorul. Chiar și schimbând câteva lucruri în cameră, ați putea face pași importanți către o energie mai pozitivă pentru un somn odihnitor.

Surse foto: Pixabay.com, Shutterstock.com

Postat pe 17 iunie 2021 de