Cadouri pentru proaspete mămici – Cum alegi cele mai bune opțiuni

Venirea pe lumea a unui bebeluș este un moment de bucurie atât pentru proaspeții părinți, cât și pentru membrii familiei extinse și apropiați. Atunci când vine vorba de cadouri, atenția este îndreptată în special înspre cadourile pentru bebeluși, însă noii părinți nu trebuie nici ei neglijați. Deși alegerea unui cadou pentru bebeluși este una relativ ușoară, deoarece opțiunile par infinite, atunci când ne gândim la cadouri pentru o proaspătă mămică este nevoie de puțină creativitate.

Idei de cadouri pentru o proaspătă mămică

Cadourile pentru proaspeții părinți trebuie să fie ceva memorabil și simbolic, care să reprezinte trecerea în noua etapă a vieții lor. În general, atenția se îndreaptă spre amintiri și cadouri care le vor conserva peste ani și ani. De aceea, cea mai sigură alegere va fi un tablou. Astfel, cadoul tău nu doar că va reprezenta o legătură specială între tine și noua familie, dar va fi văzut zilnic, amintindu-le de momentele frumoase. Un album foto sau o ramă foto riscă să ajungă după ușile unui dulap până decid părinții ce fotografii s-ar potrivi cel mai bine pentru a le utiliza, însă un tablou finisat și gata de afișat  pe un perete va fi un dar care le va înveseli casa imediat.

Există diferite tipuri de tablouri din care poți alege:

  • tablouri canvas
  • tablouri multicanvas
  • tablouri personalizate

Fiecare dintre acestea sunt potrivite în diferite contexte, așadar, alege-l cu grijă

De ce să ții cont când alegi un cadou pentru proaspete mămici

În general, atunci când trebuie să alegi un cadou pentru o proaspătă mămică, este util să iei în considerare unele aspecte care știi că vor face din cadoul tău un cadou perfect.

Legătura pe care o ai cu familia

În primul rând, relația pe care o ai cu aceștia este foarte importantă. Atunci când sunteți mai apropiați, vei reuși cu ușurință să găsești ceva care să reprezinte și legătura voastră. Un tablou personalizat cu un citat care vă leagă sau o fotografie care marchează un moment important va fi bine primit și se va potrivi perfect. 


În schimb, dacă relația voastră nu este una atât de apropiată și nu știi nici ce fotografie să alegi, nici ce citat s-ar putea potrivi într-un tablou, poți să te orientezi înspre idei mai generale, dar care vor fi, cu siguranță, un punct vesel în casa noii familii. De exemplu, un tablou abstract sau un tablou cu un citat motivational sunt cadouri despre care poți ști sigur că vor fi afișate și apreciate.

Locul în care va fi afișat

Este bine să studiezi puțin terenul înainte de a decide ce tablou se va potrivi cel mai bine în casa proaspetei mămici. Cu tablourile canvas de dimensiuni mai mici poți merge la sigur, pentru că își vor găsi un loc sau altul în noua casă. Totuși, dacă te gândești la un tablou mai mare este util să știi ce dimensiune aproximativă au spațiile libere din casa familiei. Dacă aceștia dispun de un întreg perete gol în living sau în dormitor, poți opta pentru un tablou multicanvas. Acesta are un design modern și numărul de piese din care este format variază între 2 și 5, piese care ulterior vor forma o imagine completă.

De asemenea, nu doar dimensiunile spațiului disponibil sunt importante, ci și culorile camerei în care va fi pus tabloul, mai ales dacă tabloul nu este unul personalizat cu o fotografie care va fi o amintire frumoasă oriunde va fi afișat. Dacă decizi să oferi un tablou cu flori sau abstract, acordă o atenție specială paletei de culori din casa părinților, pentru a te asigura că tabloul va fi potrivit.

Asigură-te că va trece testul timpului

Conținutul tabloului este foarte important și va face diferența dintre un tablou care va rămâne în noua casă mult timp sau unul care doar va aduce câteva zâmbete. În special dacă decizi să personalizezi un tablou, asigură-te că nu incluzi o glumă sau un citat care nu se potrivesc deloc cu ceva ce ar merita pus pe perete. La fel, atunci când decizi să cumperi un tablou cu flori, de exemplu, asigură-te că floarea are o anumită simbolistică pentru familie, nu o alege la întâmplare.

Așadar, ține cont de acești factori atunci când selectezi un cadou pentru o proaspătă mămică. Este adevărat că intenția din spatele unui dar contează mereu cel mai mult, dar o alegere de succes va reprezenta mereu un bonus binevenit.

 Surse foto: pexels.com, pepanza.ro