Cadouri pentru nunta de argint. Cum să îți surprinzi plăcut oamenii pe care îi iubești

Căsătoria este unul dintre cele mai frumoase momente din viața unui cuplu, mai ales atunci când totul se bazează pe multă iubire și o relație caldă și magică. Iar dacă momentul nunții este sărbătorit cu fast alături de familie și de prieteni, după acest moment începe, cu adevărat, relația dintre doi oameni care se iubesc. 

Chiar dacă să faci să funcționeze o relație pe termen lung poate părea dificil, există totuși numeroase cupluri care reușesc să facă această magie și se bucură de o relație sănătoasă, lungă și frumoasă. 

Iar dacă ajung să împlinească 25 de ani de căsătorie, acest eveniment minunat se numește ”nunta de argint” și poate fi un prilej de bucurie și de sărbătoare, iar cei dragi pot oferi cadouri superbe pentru cuplul care sărbătorește această frumoasă perioadă împreună.

Dacă și tu ai oameni dragi care își sărbătoresc nunta de argint, această minunată celebrare a iubirii, a prieteniei și a înțelegerii reciproce, în materialul următor vei găsi tot felul de idei de cadouri pentru o asemenea ocazie deosebită, dar și ce să nu oferi niciodată cu asemenea prilej.

Cadouri pentru nunta de argint. Daruri deosebite pentru oameni dragi

Atunci când îți dorești să faci o bucurie oamenilor pe care îi iubești, mai ales dacă ai un buget pe măsură, singura ta preocupare este cum să îi faci fericiți, cum să le bucuri sufletul. 

Astfel, la o asemenea ocazie precum nunta de argint, pe lângă prezența ta într-un asemenea moment important din viața oamenilor dragi, le poți oferi un cadou care se la amintească mereu de momentul în care au aniversat 25 de ani de căsătorie. 

Daruri deosebite pentru nunta de argint

 • Dacă dispui de un buget pe măsură, o călătorie în doi (chiar dacă numai pentru două sau trei zile) poate fi alegerea perfectă pentru un cadou pe care să îl poți oferi. Nu îți rămâne decât să alegi localitatea în care vei trimite norocosul cuplu, iar apoi să faci rezervările potrivite. Cazare, transport, chiar și o mică surpriză precum o șampanie în cameră, toate acestea pot reprezenta un dar fabulos, care va fi ținut minte întreaga viață. Poți plusa și oferi chiar și excursii organizate în timpul sejurului, de exemplu o plimbare cu o șalupă privată pe canale ascunse de ochiul omului, dacă mica escapadă este în Delta Dunării sau o plimbare cu o mașină de teren prin munți. Cu siguranță vei reuși să aduci multă bucurie cu acest dar. 
 • Obiectele de artă se pot transforma într-un cadou perfect, mai ales dacă sărbătoriții adoră aceste lucruri!  Tablourile sunt o idee excelentă, mai ales dacă le cunoști gusturile și știi exact ce fel de picturi ar fi pe placul lor. Însă, dacă nu știi exact ce fel de tablouri le-ar plăcea să le decoreze locuința, poți alege dintr-o multitudine de idei: tablourile abstracteminimaliste sau tablouri pastelate cu peisaje sau cu flori single sau multi-canvas. Un tablou poate fi un cadou special, mai ales dacă vei reuși să le ghicești gusturile și să le cumperi unul pe placul lor.
 • Electrocasnice. Chiar dacă pare fi un dar atipic pentru un asemenea eveniment, să oferi cadou părinților tăi sau unor rude apropiate obiecte (care nu costă prea puțin) și de care știi că au nevoie poate fi un cadou foarte frumos. De exemplu, mama ta își dorește un esspresor de cafea care să îi ofere o băutura delicioasă în fiecare dimineață, dar i se pare destul de scump. Astfel, dacă le vei face cadou un asemenea lucru, vei aduce cu siguranță multe zâmbete. Sau poate că tatăl își dorește un fresh de legume, iar storcătorul lor de fructe are deja ceva ani de când este cumpărat și folosit. Așadar, un aparat care va stoarce fructe și legume întregi, care se curăță ușor, va fi extrem de apreciat. 

Idei de cadouri pentru nunta de argint. Cum să îți surprinzi plăcut oamenii dragi

Atunci când ești invitat la o petrecere a unei nunți de argint, bucuria pe care le-o aduci celor doi ”sărbătoriți”, prin faptul că ești alături de ei în aceste momente speciale, este de neprețuit. Însă, dacă le vei oferi și un dar deosebit, bucuria va fi imensă, mai ales dacă îl vei alege cu gust și cu gândul că vei face o supriză plăcută oamenilor dragi. 

petrecere

Iată câteva idei de cadouri pe care le poți oferi cu prilejul nunții de argint și cu care poți merge la sigur: 

 • Obiecte de decor pentru casă. Poți alege dintr-o gamă largă de lucruri care pot fi considerate obiecte de decor, care mai de care mai interesante și mai frumoase, numai bune de transformat într-un dar deosebit. 

O vază de cristal poate fi transformată în cadoul perfect, mai ales că va arăta bine pe masa din living, cu câteva frezii parfumate în ea. Sau poate suporturi pentru lumânări din argint ori o fructieră din cristal, toate sunt perfecte pentru a fi oferite cu prilejul unei nunți de argint. 

Tablourile sunt o idee excelentă de daruri, mai ales dacă le poți personaliza. Astfel, le poți transforma într-un obiect care le va aduce aminte mereu de ziua specială în care l-au primit, plus ca poate fi așezat pe un perete din hol, living sau dormitor. În plus, poți alege tablourile abstracte sau chiar  minimaliste ori tablouri cu peisaje sau flori,, trebuie doar să îl alegi pe cel de care sărbătoriții se vor bucura cel mai mult. 

Un ceas de perete personalizat poate fi o idee bună pentru un cadou care să marcheze aniversarea nunții de argint, mai ales dacă folosești ca fundal al ceasului o fotografie de la nunta acestora sau cu un peisaj din luna de miere sau cu ceva ce știi că le-ar aduce aminte de o amintire foarte frumoasă. 


De asemenea, dacă celor doi îndrăgostiți de 25 de ani le plac călătoriile și excursiile în care descoperă mereu ceva nou, le poți oferi un binoclu pe care să îl poată lua cu ei în următoarea aventură în care vor porni. Poți adăuga și o busolă și un ceas rezistent la șocuri și la apă, astfel că se vor putea bucura din plin de următoarea expediție, fără să își mai facă griji că se vor rătăci sau că nu vor ști cât e ceasul.

Ce cadouri se fac la nunta de argint

Nunta de argint reprezintă un moment foarte important în viața unui cuplu căsătorit. În această clipă, cei doi parteneri se cunosc foarte bine, au reușit să treacă cu brio de testele vieții, copiii au crescut și sunt încă suficient de tineri pentru a se bucura din plin de viață și pentru a-și face planuri (chiar dacă este vorba și de o călătorie în jurul lumii sau achiziția unei case la munte) în continuare.

Așadar, pentru a sărbători acest nou început din viața cuplului, este frumos să le oferi daruri care să aibă o anumită însemnătate.

Iată ce poți oferi cu prilejul nunții de argint, fără să dai greș: 

 • Dacă persoanele care își sărbătoresc nunta de argint îți sunt foarte apropiate, poți să le oferi darul perfect pentru această ocazie unică: inele pereche personalizate și gravate, pe care să le poată purta până la următoarea petrecere importantă: nunta de aur. Pentru a simboliza nunta de argint, inelele pot fi chiar de argint, iar cel al doamnei poate fi încrustat cu pietre prețioase sau semiprețioase, în timp ce al domnului poate avea un model interesant și masculin.
 • Un album cu fotografii așezate în ordine cronologică, de când s-au întâlnit și până în prezent, poate reprezenta cadoul perfect pentru cuplul sărbătorit. Totodată, poți alege să înrămezi o fotografie specială pe care să le-o oferi sau să faci un colaj din mai multe poze care amintesc de momentele importante ale vieții: logodna, nunta, nașterea copiilor, a nepoților dacă este cazul, luna de miere, o călătorie într-un loc superb etc. 
 • Bijuteriile pot fi considerate cadoul perfect pentru o asemenea ocazie. De exemplu, pentru doamnă poți opta pentru un lănțisor cu pandantiv sau o pereche de cercei, iar pentru domn poți alege o pereche de butoni argintați. Iar dacă le oferi într-o cutie specială, pe care scrie data și numele acestora, plus modele decorative similare, ai dat lovitura!
nunta flori
 • Un dar inedit, dar care cu siguranță îi va bucura mult pe cei doi soți, poate fi un colaj video pe care să îl prezinți chiar în timpul petrecerii. Momente magice din relația de cel puțin 25 de ani, care au fost surprinse de o cameră video, toate ”legate” într-un singur video amuzant, dar plin de dragoste, poate face o mare bucurie, mai ales dacă este surpriza serii și atât protagoniștii, cât și invitații vor avea parte de un moment unic, inedit. 
 • Un alt cadou neobișnuit, dar care le poate aduce multă bucurie este un animal de companie. Atenție, însă, acest dar poate fi făcut doar dacă cei doi iubesc animalele și știi că au posibilitatea să aibă unul, pentru a nu risca ca prietenul blănos să aibă de suferit. Așadar, o pisică sau un cățel poate aduce multe zâmbete, mai ales dacă cei sărbătoriți au copii care acum s-au mutat de acasă. 

Ce să nu oferi niciodată în dar la nunta de argint

Așa cum există darurile perfecte, există și cadourile pe care nu ar trebui să le oferi sau să le primești niciodată. Pentru a ști sigur ce să nu oferi cu prilejul nunții de argint, te poți ajuta de sugestiile de ”așa nu” de mai jos. 

 • Hainele. Deși acestea se pretează la a fi transformate într-un cadou (chiar frumos dacă știi mărimea și gusturile persoanei respective), cu acest prilej sunt total neindicate. De exemplu dacă oferi o cravată domnului și o eșarfă doamnei, acestea nu numai că nu vor avea nicio însemnătate, dar, peste ani, nici macar nu își vor mai aminte de acest gen de cadou. 
 • Obiecte banale de uz caznic: farfurii, pahare, vase de bucătărie. Chiar dacă în urmă cu ceva ani aceste lucruri puteau fi considerate cadouri foarte frumoase, în prezent, aceste obiecte sunt cumpărate de fiecare, pentru că acestea fac parte din categoria de obiecte pe care orice femeie dorește să și le achiziționeze singură, să le aleagă în funcție de felul în care își dorește să aibă bucătăria.  
 • Cadouri extravagante, extrem de scumpe. Dacă nu vă învârtiți în cercuri de oameni foarte bogați, să faci un cadou foarte scump, pe care nimeni de la masă nu și l-ar permite este de prost gust. Mai bine cumperi ceva de calitate sau ceva ce știi că le-ar plăcea mult, dar la un preț rezonabil.  
 • Daruri fără nicio însemnătate, de genul sticlă de șampanie sau de vin, o cutie de bomboane de ciocolată sau o prăjitură. Chiar dacă acest gen de mici daruri sunt perfect acceptate pentru o zi de naștere sau atunci când mergi în vizită la cineva și nu vrei să te duci cu mâna goală, pentru un asemenea eveniment aniversar nu este deloc potrivit. 

Dacă și tu ai în familie un cuplu care va împlini 25 de ani de la căsătorie, poți alege din lista de cadouri din articolul de mai sus și cu siguranță nu vei da greș în alegerea darului perfect pentru oamenii dragi. În plus, vei știi ce să eviți și să nu achizitionezi pentru o asemenea ocazie, astfel că vei reuși, cu siguranță, să faci o surpriză extrem de plăcută familiei tale! 

Sursa foto: Pexels.com, Pepanza.ro.