Cadouri pensionare – 20 cele mai bune idei de cadouri cu care vei impresiona fără îndoială

Pensionarea este sfârșitul unui capitol, dar este și începutul unei noi etape: acel moment pe care mulți dintre noi îl așteptăm după mulți ani de muncă. Așadar, atunci când această etapă sosește în sfârșit, există posibilitatea să fii luat prin surprindere. Știm că este dificil să sărbătorești un moment atât de important pentru cineva drag fără a-l marca printr-un cadou special, așa că te vom ajuta să-ți găsești inspirația.

Ia în considerare faptul că odată cu pensionarea vine și timpul liber, prin urmare, cei care ies la pensie vor avea timp din belșug să încerce experiențe noi, spre exemplu pot începe un nou hobby. Indiferent care este următorul lor pas, trebuie să-ți arăți recunoștința printr-un cadou uimitor din lista pe care ți-am pregătit-o. 

Tipuri de cadouri pentru pensionare

Poate te întrebi… ce cadouri se oferă la pensionare? Pentru început, dacă vrei să alegi cadoul perfect pentru pensionare, primul pas este să te hotărăști ce tip de cadou vrei să oferi. În funcție de ce mesaj vrei să transmiți și de cât timp ai la dispoziție, poți opta pentru cadouri personalizate, practice sau haioase. Uite ce tipuri de cadouri poți să le oferi oricărei persoane care se pensionează:

 Cadouri personalizate pentru pensionare

cadouri personalizate pensionare

Cadourile personalizate sunt unice și potrivite pentru toată lumea, mai ales dacă vrei să-ți pui imaginatia la incercare. Mai mult de atât, acestea sunt speciale deoarece au elementul „surpriză”, necesită timp și gândire, iar cu siguranță va fi prețuit cu drag. Poți opta pentru un tablou personalizat, un stilou personalizat sau o cană personalizată.

În plus, un banal cadou de pensionare poate deveni special dacă îți faci timp pentru a-l personaliza. Cadourile pentru pensionare, inclusiv tricouri, căni, tablouri pot fi personalizate cu numele pensionarului, data pensionării, ocupația sau un citat alături de o poză drăguță.

Cadouri haioase pentru pensionare

cadou haios barbat pensionare

Pensionarea este evenimentul ideal în care poți oferi în dar un zâmbet imens și amintiri haioase. Nu te teme să îndrăznești, oferă un cadou amuzant de care să se bucure. Nu-ți fă griji că se poate supăra, cu siguranță se așteaptă și la daruri care să-i stârnească hohote de râs.

Fii atent, un cadou exagerat de umoristic poate fi amuzant doar pe moment, ulterior își poate pierde farmecul. Dacă nu vrei să-și amintească de tine prin darul tău lipsit de tact, alege cu grijă. Uite o serie de idei de cadouri haioase pentru pensionare: carte cu sfaturi amuzante pentru pensionare, colecție cu amintiri amuzante de la muncă, tablou personalizat cu pensionarul într-o ipostază amuzantă.

Cadouri practice pentru pensionare

cadouri practice pensionare

Pensionarii au primit deja cel mai dulce cadou pe care și-l puteau dori, pensionarea. Să fim sinceri, este un cadou destul de greu de combătut. Acum că nu mai au un loc de muncă care să le ocupe timpul, este momentul să le găsești un cadou care să-i ajute să se bucure de o nouă rutină.

În categoria cadourilor practice intră acele obiecte care sunt utile pentru proaspatul pensionar, cum ar fi accesorii pentru bucătărie, obiecte pentru gradinarit, articole de pescuit. Acesta este cel mai simplu mod de a face cadouri, trebuie doar să intuiești de ce ar avea nevoie.

Idei de cadouri pentru pensionare în funcție de persoana căreia îi faci cadou

Dacă vrei să-ți arăți recunoștința prin cadouri de pensionare, cu siguranță vrei să marchezi pensionarea unui prieten, coleg sau chiar unui șef, printr-un cadou de pensionare ieșit din comun. Cadourile de pensionare pot avea valoare sentimentală sau un caracter amuzant, pot marca reușitele de la locul de muncă sau pot fi o referință directă către planurile de viitor. 

Dacă faci un cadou din inima, poți include și o felicitare cu cuvinte scrise din suflet, sau un îndemn de a păstra legătura în viitor. Uite cele mai inspirate cadouri prin care le poți face persoanei care se pensionează:

Idei cadouri pensionare pentru bărbați

Iată ce cadou de pensionare pentru bărbați poți face:

 • Trofeu pentru pensionare. După mult efort depus, merită un obiect care să-i amintească de dedicarea de care a dat dovadă. Cu siguranță se va simți special și apreciat.
 • Tricou. Articolele vestimentare, precum tricourile, pot fi o idee inspirată, mai ales că l-ar putea purta în contextul mai multor activități.
 • Scaun de masaj. Acesta este un cadou perfect pentru serile de meci în care va putea sta liniștit în fața TV-ului, pe scaunul de masaj preferat
 • Unelte pentru grădinărit. Acum are tot timpul să-și cultive pasiunea și să se ocupe în sfârșit de grădina lui. Astfel își va aminti de tine de fiecare dată când își va uda plantele!
 • Ustensile pentru pescuit. O altă idee de cadou pentru pensionarea unui bărbat este și acesta. Mai mult timp liber implică mai mult timp pentru a ieși la pescuit cu prietenii. 

Și ține minte, orice ai face, nu-i oferi un baston drept cadou de pensionare! Chiar dacă a ajuns la această etapă din viața lui, cu siguranță nu va aprecia un cadou ce simbolizeaza finalul zilelor de distracție.

cadou barbat pensionare

Idei cadouri pensionare pentru femei

Dacă persoana care se pensionează este femeie, iată ce cadouri îi poți face:

 • Tablou canvas personalizat. Un cadou de pensionare ideal pentru femei poate fi un tablou canvas pentru living, iar astfel se va bucura de o imagine inedită în colțul favorit al casei sale. Poate fi chiar acel cadou de care nu știai că are nevoie!
 • Aparat de cafea. Aparatul de cafea poate fi un cadou de pensionare perfect pentru o femeie. Astfel și-ar putea impresiona prietenele cu cea mai bună cafea când vin în vizită.
cadou femei pensionare
 • Voucher de cumpărături. Printre cadourile de pensionare a femeilor, unul dintre favorite este voucherul de cumpărături, la magazinul preferat, desigur. Astfel, își va cumpăra tot ce poftește. 
 • O escapadă la munte. Acum are tot timpul din lume pentru o escapadă la munte, în stațiunea favorită, fără grija zilelor de concediu rămase.
 • Programare la masaj. Ce cadou de ieșit la pensie poate fi mai perfect decât o programare la masaj? Pare un început promițător pentru multele zile lipsite de griji care o așteaptă.

Idei cadouri pensionare pentru colegi

 • Tablou canvas. La pepanza.ro găsești cele mai frumoase tablouri cu peisaje, iar acestea sunt un cadou de pensie potrivit atât pentru un coleg, cât și pentru o colegă care se pensionează. Asigură-te că se vor bucura de o imagine superbă în orice colț al casei lor!
 • Trotinetă electrică sau bicicletă. Viitorul e aici, iar trotineta electrică poate fi noua „jucărie preferată” a colegului tău. Dacă acesta este pasionat de tot ce-i nou, trotineta electrică poate fi un cadou de pensionare perfect, dar dacă preferă versiunea clasică, optează pentru o bicicletă.
cadouri pensionare
 • Pahare din cristal. Paharele din cristal ar trebui să fie nelipsite din casa colegului tău, acestea sunt perfectă pentru orice moment de sărbătoare alături de familie și prieteni.
 • O colecție de cărți. Ce cadou de pensie poate fi mai bucurător decât o întreagă colecție de cărți? Mai ales pentru o persoană care ador lectura, iar în trecut se plângea că nu are suficient timp să citească.
cadouri pensionare
 • Aparat de preparat înghețată. Acesta poate fi un cadou amuzant și în același timp util deoarece ar putea face înghețată proaspătă, de casă, în fiecare anotimp.

Idei cadouri pensionare pentru șef sau șefă

cadou pensionare sefa
 • O sticlă de vin. Nu poți da greș cu o sticlă de vin bun. Poți alege un vin autentic românesc, în funcție de ce preferă, alături de o felicitare cu cele mai sincere gânduri.
 • Cană personalizată. Cum ar fi să-și bea cafeaua în fiecare dimineață citind mesajul imprimat pe cana? Acel mesaj transmis de tine din toată inima. Noi credem că va începe fiecare dimineață cu zâmbetul pe buze.
 • Difuzor aromaterapie. Cu ajutorul acestui cadou, șeful tău se va bucura de miros plăcut zi de zi în locuința lui. Ce poate fi mai frumos decât un cadou de pensionare parfumat?
 • Tablou multicanvas. Tablourile multicanvas din 5 piese vor stârni furori. Acesta este genul de cadou care îi va da pe spate pe șeful sau șefa ta, fiind inedit pentru locuința lor.

Bilete la meci sau la concert.  Dacă știi că șeful tău este fan al unei echipe de fotbal sau dacă trupa preferată a șefei tale are concert, deja știi ce trebuie să faci! Cumpără biletele!

Ține minte că pensionarii au multe planuri în gând și doresc o mulțime de lucruri, nu numai să se relaxeze. Sigur, există destul timp și pentru asta, dar mulți pensionari doresc o sursă de inspirație pentru a începe ceva nou. Unii încep acest capitol din viața lor prin a-și dezvolta noi abilități sau a încerca un nou hobby, precum grădinăritul. Totodată, alții se hotărăsc să devină mai activi din punct de vedere fizic și încep să organizeze drumeții, plimbări cu bicicleta, ori își răsfață dorința de a călători.

Sperăm că vei găsi cadourile potrivite pentru pensionarea cuiva drag în cele enumerate de noi mai sus. Suntem siguri că vor fi apreciate!

Sursă foto: Freepik, Pepanza.ro