Cadou de casă nouă – cum să oferi cele mai inspirate daruri!

Cunoști un amic foarte bun care tocmai ce și-a îndeplinit visul și s-a mutat în propria lui casă sau ai o familie de prieteni proaspăt căsătoriți și la început de drum care au achiziționat în sfârșit apartamentul mult dorit? Atunci este clar că trebuie să le oferi un cadou pe măsura fericirii lor. Totuși, cum știi care este cea mai potrivită alegere pentru ei? 

Ia în calcul stilul lor de viață și preferințele pe care le au atunci când își amenajează locuința. Dacă persoanele care urmează să primească un cadou de la tine au un stil de viață luxos, este de la sine înțeles că nu poți opta pentru obiecte mass market sau care se găsesc în orice lanț de magazine. Dacă prietenii tăi sunt firi active, iubesc drumețiile și nu pun foarte mult preț pe comoditate, atunci te poți axa pe daruri cât mai personale, care să le fie utile. 

Cum să alegi cadourile de casă nouă

Înainte de a începe să faci un adevărat brainstorming legat de ce să-i oferi cuiva, gândește-te la relația ta cu persoana respectivă, la ce simți în legătură cu ea ea și la ce ai vrea să transmiți prin darul tău. Acest lucru te va ajuta să îți restrângi considerabil posibilitățile și este mult mai rapid decât să stai ore în șir printre rafturile unui magazin sau să cauți pe nenumărate site-uri web. 

De exemplu, dacă persoana respectivă este un prieten foarte apropiat ție, poate ai vrea să știe că te gândești la el ca la cea mai inteligentă, loială și amuzantă persoană pe care o cunoști, iar cadoul ar trebui să exprime acest lucru. În cazul în care este vorba despre un coleg de muncă, s-ar putea să vrei să știe că apreciezi munca pe care o depune, iar dacă este și pasionat de ce face, cu atât mai mult își va dori un lucru care să îi ofere inspirație. În ultimă instanță, dacă persoana respectivă are o semnificație foarte mare în viața ta, este posibil să îți dorești să îi spui cât de mult o iubești și o apreciezi pentru tot ceea ce face. Prin urmare, acestea sunt primele lucruri la care trebuie să te gândești când pornești în căutarea darului perfect.

Mai este încă o condiție importantă pe care să o iei în calcul: cadourile potrivite pentru casă nouă nu trebuie să fie alese ca cele pentru o zi onomastică sau o aniversare, ci este indicat să alegi ceva care să ofere valoare locuinței. De asemenea, încearcă să te ferești de decorațiunile basic, simple, care nu aduc nici un plus de personalitate unei încăperi și care nu au nici o legătură cu persoana care le va primi. Un cadou pentru casă nouă ar trebui să fie personalizat și caracteristic gusturilor noilor proprietari. 

Prima locuință este extrem de importantă pentru orice persoană. Ea poate să reprezinte un nou început sau o consolidare a unei relații.  După ce ai stabilit și ai înțeles că trebuie să ții cont de persoana care urmează să primească un dar de la tine, ia în calcul și ceilalți membrii care vor locui acolo. Este vorba de un cuplu sau o familie cu copii? În funcție de răspunsul la această întrebare trebuie să îți focusezi atenția pe un anumit gen de cadou. 

Majoritatea oamenilor își decorează casa după bunul lor plac, iar românii țin foarte mult la amintiri. Tocmai de aceea, o nouă locuință înseamnă posibilitatea de a crea și trăi noi experiențe. Pe acest lucru trebuie să te bazezi și tu atunci când începi căutarea darului perfect. 

Așadar, oferirea de cadouri este un mod satisfăcător de a le arăta oamenilor din viața ta că ții la ei. Acordă-ți ceva timp pentru a te gândi la mesajul pe care vrei să îl comunici, aceasta fiind o modalitate perfectă de a alege un obiect personalizat. De asemenea, reține faptul că oamenii răspund cel mai bine la obiectele care le oferă o experiență, iar Pepânză vine în ajutorul tău cu idei de cadouri pentru casă nouă care pot fi realizate în câteva moduri diferite. 

Care sunt cele mai potrivite cadouri de casă nouă

În ce stil crezi că preferă noii proprietari să își amenajeze locuința? Apreciază aceștia un design interior clasic, retro, modern sau minimalist? Luând în considerare toate cele de mai sus, achiziționează lucruri care le pun în valoare personalitatea.

Există o mulțime de cadouri pentru casă nouă, precum: prosoape, alcool, halate de baie, flori, veselă, etc. Totuși, acestea sunt extrem de plictisitoare și comune și cu siguranță va exista un alt invitat care a optat deja pentru ele. Dacă îți dorești să faci o impresie bună renunță la aceste idei și gândește outside the box. Ce le face plăcere prietenilor tăi cel mai mult? Ce lucruri sunt extrem de prețioase pentru ei? Iată câteva idei de cadouri super inspirate care te vor ajuta să faci o impresie bună!

Cadouri pentru living și hol

Livingul este unul dintre cele mai importante spații dintr-o locuință, iar fiecare persoană îl amenajează după bunul plac. Cel mai esențial aspect în ceea ce privește decorarea lui stă în funcționalitatea și confortul pe care ar trebui să îl aibă. Pe lângă aceste caracteristici, datorită faptului că este camera în care proprietarii primesc prieteni, organizează petreceri sau pur și simplu petrec timp de calitate împreună cu familia, ornamentele sunt esențiale. De ce? Pentru că acestea oferă un aspect vizual extrem de plăcut și scot în evidență personalitatea apartamentului. Iată câteva idei:

Tablourile feng shui – Dacă vrei să oferi un cadou de casă nouă pentru o persoană care este pasionată cu cultura chinezească și preferă să își amenajeze casa într-o perfectă armonie, tocmai ai descoperit o bună opțiune. Oamenii care adoptă această tehnică pun foarte mult accent pe decorarea spațiului în funcție de energiile pozitive ale locului. Un tablou care înfățișează o floare de lotus, un templu budist sau celebrele pietre în echilibru va completa perfect orice încăpere. 

De asemenea, tablourile pentru living trebuie să exprime pozitivitate, conexiune cu natura și mai ales să reprezinte personalitatea celui care urmează să le primească. De exemplu, dacă ai un prieten care are ca hobby pictură, un canvas printat cu imaginea unei muze va fi o adevărata sursă de inspirație, iar în cazul în care cunoști un cuplu pasionat de călătorii, un tablou cu cele mai populare atracții turistice cum ar fi Colosseumul din Roma sau cu unul dintre orașele în care ei visează să ajungă într-o bună zi, va însemna un adevărat dar făcut din inimă. 

Cadouri pentru dormitorul adulților

Ideile de cadouri pentru casă nouă în cazul dormitorului sunt puțin mai greu de ales. Pentru că toate persoanele consideră această cameră un spațiu cu adevărat intim, nu le poți ghici gusturile în materie obiecte ornamentale. Tocmai de aceea, este recomandat să optezi pentru tablourile personalizate. 

Tot ce trebuie tu să faci este să te decizi asupra modelului care urmează să fie imprimat pe canvas. Pentru a nu da greș, alege poze de familie, din copilărie, cu copii, bunici, părinți, fotografii de cuplu sau cu alte persoane importante din viața celui care urmează să primească darul. Încearcă să cauți momente cu adevărat speciale, care au fost imortalizate, pentru că nimic nu se compară cu sentimentul de a-i avea pe cei dragi aproape. 

După ce te-ai decis care urmează să fie poza ce va reprezenta cadoul, echipa Pepânză se va asigura că vei avea o mică operă de artă modernă. Toate canvasurile sunt prelucrate manual, procesate grafic pentru ca fiecare detaliu să fie perfect, ambalate cu grijă și expediate în siguranță. 

Cadouri pentru dormitorul copiilor

De cele mai multe ori, copiii sunt foarte ușor de mulțumit, dar nu le poți oferi orice lucru care îți este la îndemână. Așadar, ce cadou poți duce la o casă nouă pentru cel mic? Ca să nu dai greș, cea mai simplă metodă este să îi întrebi părinții care sunt pasiunile lui. Are anumiți eroi preferați, există desene care îi plac sau iubește animalele sălbatice? Atunci alegerea este foarte simplă. Optează pentru tablouri cu personaje din filme sau cu animațiile care îl țin mereu în fața televizorului. 

Ce faci atunci când vine vorba despre adolescenți? Ei bine, aici lucrurile sunt puțin mai dificile pentru că majoritatea au personalități foarte puternice, iar gusturile sunt pe măsură. Totuși, există câteva lucruri pe care le poți achiziționa fără prea mari probleme, cum ar fi tablourile cu titlurile celor mai populare seriale, scene celebre sau fotografii ale personajelor  preferate din filme. 

De asemenea, pozele cu familia sunt o alegere foarte bună pentru că cei mici învață să își aprecieze persoanele dragi și niciodată nu știi când vor avea nevoie de un zâmbet cald și  un chip cunoscut care să le însenineze ziua. 

Cadouri pentru bucătărie

Această încăpere este una dintre cele mai folosite și utilizate camere. Oamenii gătesc și iau masa în acest loc, se adună în jurul ei cu prieteni apropiați și familie, iar exact din acest motiv trebuie ca ambientul să fie unul plăcut vizual și confortabil. Majoritatea bucătăriilor din locuințele recent renovate sunt extrem de moderne. Tocmai de aceea ai nevoie de idei de cadouri pentru casă nouă care să îndeplinească această cerință. 

Tablouri multicanvas din două piese – Cu siguranță ai observat că foarte multe persoane adoră acest timp de decorațiuni, datorită faptului că sunt extrem de inspiraționale și moderne. Fie că optezi pentru un peisaj din natură, care înfățișează marea, pădurea sau un oraș pitoresc, vor aduce o pată de culoare oricărei încăperi. Optează pentru modele abstracte, vintage sau clasice în funcție de gusturile pe care le au noii proprietari. De asemenea, ai opțiunea de a alege tablouri multicanvas din două, trei, patru sau chiar cinci piese. 

De exemplu, dacă urmează să oferi un cadou de casă nouă finilor sau nașilor tăi, apelează la tablouri de bucătărie cu modele cât mai inedite, precum: poze artistice cu condimente pe farfurie, citrice colorate, gogoși cu glazură pastelată, iar dacă sunt o familie care trăiește sănătos, optează pentru fotografii cu diverse alimente verzi. 

Cadouri pentru baie

Chiar dacă baia este una dintre cele mai mici camere dintr-o locuință, nu ar trebui să fie neglijată. La fel ca și dormitorul, această încăpere este considerată intimă și trebuie să emane și să ofere, totodată, relaxare, confort și bună dispoziție. Dacă îți dorești să achiziționezi un cadou care să se potrivească acestei ambianțe, mizează pe comoditate. La acest capitol se încadrează accesoriile necesare unei băi ultramoderne și cele care țin de îngrijirea personală. Totuși, dacă vrei să oferi ceva special și nu îți dorești să te oprești la obiecte care sunt la îndemâna tuturor, apelează la canvasurile tematice. 

Pentru o pată de culoare caută modele de tablouri abstracte, cu citate inspiraționale,  fotografii cu un spa sau cu animale. Nimic nu poate fi mai confortabil decât un plus de prospețime și frumusețe în propria baie.

Cum să faci cadouri handmade pentru casă nouă

Cadourile handmade pot fi făcute atât de tine, cât și de alte persoane, atât timp cât sunt caracteristice personalității celui care le va primi și a noii sale locuințe. Dacă nu ai un buget foarte mare, poți alege să confecționezi singur câte un cadou pe care să îl dăruiești, dar încearcă să fie cât mai personalizat. De exemplu, poți alege câteva poze de familie importante pe care să le înrămezi sau, dacă ești o persoană talentată la desen, chiar să pictezi un portret. 

De asemenea, dacă îți place fotografia, te poți oferi să faci o ședință foto proaspeților proprietari pentru a imortaliza acest moment important, pe care mai apoi să le integrezi într-un colaj. 

Pentru orice dar ai opta, gândește-te la semnificația lui, pentru că va surprinde plăcut faptul că ți-ai dat atât de mult interesul. Există o mulțime de variante care, alese cu grijă, vor da un plus de prospețime oricărei camere. 

Așadar, atunci când te gândești la idei pentru cadouri de casă nouă, ia în calcul sfaturile de mai sus. Optează pentru daruri calitative, care să transmită un mesaj puternic și să se potrivească, totodată, cu designul interior al casei. 

Surse foto: Shutterstock.com, Pinterest.ro, Pepanza.ro

Postat pe 19 februarie 2021 de