Cadou de casă nouă – cum să oferi cele mai inspirate daruri!

Cunoști un amic foarte bun care tocmai ce și-a îndeplinit visul și s-a mutat în propria lui casă sau ai o familie de prieteni proaspăt căsătoriți și la început de drum care au achiziționat în sfârșit apartamentul mult dorit? Atunci este clar că trebuie să le oferi un cadou pe măsura fericirii lor. Totuși, cum știi care este cea mai potrivită alegere pentru ei? 

Ia în calcul stilul lor de viață și preferințele pe care le au atunci când își amenajează locuința. Dacă persoanele care urmează să primească un cadou de la tine au un stil de viață luxos, este de la sine înțeles că nu poți opta pentru obiecte mass market sau care se găsesc în orice lanț de magazine. Dacă prietenii tăi sunt firi active, iubesc drumețiile și nu pun foarte mult preț pe comoditate, atunci te poți axa pe daruri cât mai personale, care să le fie utile. 

Care sunt cele mai potrivite cadouri de casă nouă

În continuare, poți vedea care sunt cele mai inspirate idei de cadouri de casă nouă în funcție de fiecare încăpere.

Cadouri pentru living și hol

Tablourile feng shui

Dacă vrei să oferi un cadou de casă nouă pentru o persoană care este pasionată cu cultura chinezească și preferă să își amenajeze casa într-o perfectă armonie, tocmai ai descoperit o bună opțiune. Oamenii care adoptă această tehnică pun foarte mult accent pe decorarea spațiului în funcție de energiile pozitive ale locului. Un tablou care înfățișează o floare de lotus, un templu budist sau celebrele pietre în echilibru va completa perfect orice încăpere. 

tablouri feng shui de oferit cadou

Canvas printat cu Colosseumul din Roma 

De exemplu, dacă ai un prieten care are ca hobby pictură, un canvas printat cu imaginea unei muze va fi o adevărata sursă de inspirație, iar în cazul în care cunoști un cuplu pasionat de călătorii, un tablou cu cele mai populare atracții turistice cum ar fi Colosseumul din Roma sau cu unul dintre orașele în care ei visează să ajungă într-o bună zi, va însemna un adevărat dar făcut din inimă. 

cadoul perfect pentru casă nouă
cadouri ideale pentru casă nouă

Umidificator de aer

Umidificatoarele de aer sunt o alegere de cadou de casă nouă excelentă, deoarece îi va ajuta pe prietenii tăi, noii proprietari, să aibă parte de un aer fresh în casa lor, fără să se confrunte cu problemele de respirație în somn și să nu se confrunte cu nas înfundat în momentul în care se trezesc.

cadourile perfecte de oferit pentru casă nouă
ce cadouri să oferi pentru casă nouă

O vază decorativă

Vazele decorative sunt o altă variantă cu care nu ai cum să dai greș în cazul cadoului de casă nouă, deoarece, cu siguranță, aceștia vor găsi un colțișor pe care să-l decoreze cu ajutorul acesteia, amintindu-și cu drag că au primit-o de la tine.

sugestii creative de cadou pentru casă nouă
idee de cadou pentru livingul de casă nouă

Cadouri pentru dormitorul adulților 

Poze de familie

Pentru a nu da greș, alege poze de familie, din copilărie, cu copii, bunici, părinți, fotografii de cuplu sau cu alte persoane importante din viața celui care urmează să primească darul. Încearcă să cauți momente cu adevărat speciale, care au fost imortalizate, pentru că nimic nu se compară cu sentimentul de a-i avea pe cei dragi aproape. 

idee cadou casă nouă pentru dormitor adulți
ce cadou de casă nouă poți oferi pentru dormitor

Poze din copilărie

Albumele cu poze din copilărie vor avea întotdeauna un impact imens asupra oamenilor, deoarece le trezesc amintiri frumoase, de când viața era mai ușoară și lipsită de griji, prin urmare, nu ai cum să nu le câștigi aprecierea dacă le oferi un astfel de dar de casă nouă.

poze din copilărie pentru cadoul de casă nouă
daruri pentru dormitor casă nouă

Fotografii de cuplu

În continuare, fotografiile de cuplu trezesc sentimente intense în inima oricărei perechi de îndrăgostiți, deoarece retrăiesc acele clipe magice petrecute împreună, tocmai de aceea, acest cadou este mai mult decât potrivit pentru darul de casă nouă!

fotografii cuplu de oferit cadou pentru casă nouă
fotografiile ca dar de casă nouă
cadoul perfect pentru dormitor de casă
ce să oferi în dar pentru dormitor casă nouă

Cadouri pentru dormitorul copiilor

Tablouri cu animale

Ce cadou poți duce la o casă nouă pentru cel mic? Ca să nu dai greș, cea mai simplă metodă este să îi întrebi părinții care sunt pasiunile lui. Iubește animalele sălbatice? Atunci alegerea este foarte simplă, iar mai jos ai câteva modele din care poți să te inspiri.

tablouri cu animale pentru camera copii
tablou cu animale cadou pentru casă nouă

Tablouri cu personaje din filme 

De asemenea, dacă cei mici sunt pasionați de desene sau filme Marvel, optează pentru tablouri cu personajele preferate sau cu animațiile care îl țin mereu în fața televizorului și îi vei câștiga pe loc. 

tablou supereroi cadou de casă nouă
cadou de casă nouă pentru cameră copii

Tablouri cu animațiile preferate

Animațiile ocupă și ele un loc important în inima copiilor, deci îi vei impresiona pe cei mici, fără doar și poate, dacă reușești să identifici desenele lor favorite.

idee cadou pentru camera copii
sugestie cadou casă nouă cameră copii

Cadouri pentru dormitorul adolescenților

Tablourile cu titlurile celor mai populare seriale

Ce faci atunci când vine vorba despre adolescenți? Ei bine, aici lucrurile sunt puțin mai dificile pentru că majoritatea au personalități foarte puternice, iar gusturile sunt pe măsură. Totuși, există câteva lucruri pe care le poți achiziționa fără prea mari probleme, cum ar fi tablourile cu titlurile celor mai populare seriale, scene celebre sau fotografii ale personajelor  preferate din filme. 

idei de cadouri casă nouă pentru camera copiilor

Fotografii ale personajelor preferate din filme 

ce cadou de casă nouă să oferi pentru cameră copii

Pozele cu familia

În continuare, o altă idee perfectă de cadou pentru camera copiilor sunt pozele de familie, deoarece aceștia vor simți căldura căminului și siguranța din sânul familiei, ori de câte ori vor privi pozele cu părinții lor.

cele mai bune opțiuni cadou casă nouă pentru cameră copii

 Cadouri pentru bucătărie

 Tablouri multicanvas din două piese

Un tablou cu un peisaj din natură, care înfățișează marea, pădurea sau un oraș pitoresc este excelent pentru bucătărie, animând extraordinar de mult atmosfera în încăperea în care aceștia vor petrece atât de mult timp împreună, gătind, servind masa și povestind ce a făcut fiecare în decursul zilei. 

cele mai bune idei de cadouri casă nouă pentru bucătărie
idei bune cadouri casă nouă pentru bucătărie
ce cadou de casă nouă pentru bucătărie să oferi

Tablouri abstracte

cadou casă nouă tablou abstract
tablou abstract cadou casă nouă

Tablouri vintage

Totodată, tablourile vintage se pretează excelent într-o bucătărie, mai ales dacă stilul de amenajare facem apel, într-un fel sau altul la acest concept, așadar, interesează-te și ia în calcul această variantă.

tablouri vintage pentru cadou casă nouă
model vintage tablou pentru casă nouă

Tablouri clasice  

De asemenea, și modelele clasice de tablouri ocupă un loc important în topul preferințelor oamenilor fiind apreciate și introduse cu succes în aproape orice tip de încăpere, schimbând total atmosfera.

tablou clasic pentru cadoul de casă nouă
cadou tablou clasic casă nouă

Tablouri cu condimente

Și tablourile cu condimente pot fi incluse pe lista de cadouri de casă nouă, având o multitudine de variante din care poți alege, pentru a-ti ajuta prietenii să-și decoreze cu succes bucătăria.

tablou condimente cadou de casă nouă
tablou casă nouă condimente

Tablouri citrice colorate

Tablourile cu citrice sunt și ele o alegere excelentă prin contrasul unic și paleta cromatică diversificată pe care o pun la dispoziție, îmbrăcând elegant peretele bucătăriei, ducând privitorul cu gândul la vară.

tablou cu citrice pentru cadou de casă nouă
tablouri cu citrice pentru cadou casă nouă

 Tablouri gogoși cu glazură pastelată

Oricine adoră dulciurile, dar mai ales gogoșile, așadar, de ce să nu le oferi ocazia de a sorbi din priviri niște gogoși apetisante, ori de câte ori li se face poftă?

variantă cadou bucătărie casă nouă
cadou perfect bucătărie casă nouă

Tablouri cu diverse alimente

Bineînțeles, dintr-o bucătărie nu trebuie să lipsească nici tablourile cu alimente precum fructe, preparate sau chiar diferite snacksuri, care vor crește pofta de mâncare la masă!

cadou bucatarie casă nouă
dar pentru bucătărie casă nouă

Cadouri pentru baie

Dacă vrei să oferi ceva special și nu îți dorești să te oprești la obiecte care sunt la îndemâna tuturor, apelează la canvasurile tematice. Pentru o pată de culoare caută modele de tablouri abstracte, cu citate inspiraționale,  fotografii cu un spa sau cu animale. Nimic nu poate fi mai confortabil decât un plus de prospețime și frumusețe în propria baie.

cadouri pentru baie
cadourile ideale pentru baie

Canvasurile cu citate inspiraționale, fotografii cu spa sau animale

care sunt cadourile ideale pentru baie
cadou de baie pentru casa noua tablou citat motivational
cadou de baie pentru casa noua tablou animale

Diverse obiecte decorative

În ceea ce privește cadoul de casă nouă pentru baie, acesta poate fi reprezentat de seturi de prosoape, produse de îngrijirea pielii, recipiente în care acestea pot fi depozitate, dispozitive pentru reîmprospătarea aerului etc.

top idei cadouri pentru baie
sugestii de cadouri pentru baie

Portrete pictate 

Dacă ești talentat și vrei să le oferi un cadou lucrat manual de tine, le poți realiza câteva portrete pictate cu ei, ceea ce îi va emoționa, cel mai probabil, până la lacrimi. Astfel vei participa într-o mică, dar importantă măsură la decorarea noii lor locuințe.

idei de cadouri potrivite pentru casă nouă

Cum să alegi cadourile de casă nouă 

Înainte de a începe să faci un adevărat brainstorming legat de ce să-i oferi cuiva, gândește-te la relația ta cu persoana respectivă, la ce simți în legătură cu ea ea și la ce ai vrea să transmiți prin darul tău, precum și vârsta sau sexul acesteia, care sunt două criterii de bază, dar și faptul dacă acesta este sau nu părinte. Acest lucru te va ajuta să îți restrângi considerabil posibilitățile și este mult mai rapid decât să stai ore în șir printre rafturile unui magazin sau să cauți pe nenumărate site-uri web. 

De exemplu, dacă persoana respectivă este un prieten foarte apropiat ție, poate ai vrea să știe că te gândești la el ca la cea mai inteligentă, loială și amuzantă persoană pe care o cunoști, iar cadoul ar trebui să exprime acest lucru. În cazul în care este vorba despre un coleg de muncă, s-ar putea să vrei să știe că apreciezi munca pe care o depune, iar dacă este și pasionat de ce face, cu atât mai mult își va dori un lucru care să îi ofere inspirație. În ultimă instanță, dacă persoana respectivă are o semnificație foarte mare în viața ta, este posibil să îți dorești să îi spui cât de mult o iubești și o apreciezi pentru tot ceea ce face. Prin urmare, acestea sunt primele lucruri la care trebuie să te gândești când pornești în căutarea darului perfect.

Mai este încă o condiție importantă pe care să o iei în calcul: cadourile potrivite pentru casă nouă nu trebuie să fie alese ca cele pentru o zi onomastică sau o aniversare, ci este indicat să alegi ceva care să ofere valoare locuinței. De asemenea, încearcă să te ferești de decorațiunile basic, simple, care nu aduc nici un plus de personalitate unei încăperi și care nu au nici o legătură cu persoana care le va primi. Un cadou pentru casă nouă ar trebui să fie personalizat și caracteristic gusturilor noilor proprietari. 

Prima locuință este extrem de importantă pentru orice persoană. Ea poate să reprezinte un nou început sau o consolidare a unei relații.  După ce ai stabilit și ai înțeles că trebuie să ții cont de persoana care urmează să primească un dar de la tine, ia în calcul și ceilalți membrii care vor locui acolo. Este vorba de un cuplu sau o familie cu copii? În funcție de răspunsul la această întrebare trebuie să îți focusezi atenția pe un anumit gen de cadou. 

Majoritatea oamenilor își decorează casa după bunul lor plac, iar românii țin foarte mult la amintiri. Tocmai de aceea, o nouă locuință înseamnă posibilitatea de a crea și trăi noi experiențe. Pe acest lucru trebuie să te bazezi și tu atunci când începi căutarea darului perfect. 

Așadar, oferirea de cadouri este un mod satisfăcător de a le arăta oamenilor din viața ta că ții la ei. Acordă-ți ceva timp pentru a te gândi la mesajul pe care vrei să îl comunici, aceasta fiind o modalitate perfectă de a alege un obiect personalizat. De asemenea, reține faptul că oamenii răspund cel mai bine la obiectele care le oferă o experiență, iar Pepânză vine în ajutorul tău cu idei de cadouri pentru casă nouă care pot fi realizate în câteva moduri diferite. 

Așadar, atunci când te gândești la idei pentru cadouri de casă nouă, ia în calcul sfaturile de mai sus. Optează pentru daruri calitative, care să transmită un mesaj puternic și să se potrivească, totodată, cu designul interior al casei. 

Surse foto: Shutterstock.com, Pinterest.ro, Pepanza.ro