Așezarea tablourilor pe perete – Reguli de ținut minte pentru un design impecabil

Tablourile pot schimba cu totul aspectul unei camere. Acestea pot aduce un plus de culoare, de căldură și de confort oricărei încăperi. De aceea, dacă încă nu ai luat în vedere acest tip de decorațiune pentru locuința ta, a venit timpul să faci acest pas. 

Nu trebuie să-ți faci griji în privința așezării tablourilor pe perete, fiindcă totul este foarte simplu. Citește în continuare articolul, pentru a afla cum le poți amplasa cât mai bine și corect.

Așezarea tablourilor pe perete – De ce sunt tablourile atât de importante în casă?

În majoritatea caselor moderne se găsesc pe pereți tablouri imprimate sau pictate manual, frumos așezate. Cei mai mulți proprietari optează pentru acest tip de ornament pentru a acoperi spațiile goale de pe suprafața peretelui. Este adevărat că și acest fapt este unul destul de important, fiindcă lipsa elementelor decorative poate influența în mod negativ echilibrul estetic al încăperilor. Nu acesta trebuie să fie, însă, motivul principal pentru care alegi să optezi pentru acest tip de artă. 

În primul rând, tablourile pot accentua un anumit tip de design. De exemplu, dacă locuința ta este realizată în stil minimalist, atunci un tablou de dimensiuni mari, cu o formă asimetrică sau cu un peisaj abstract, poate scoate în evidență amenajarea generală a  livingului sau a dormitorului.

În al doilea rând, tablourile sunt menite să confere o atmosferă primitoare și călduroasă în casă. O încăpere în care nu există astfel de elemente decorative poate părea lipsită de viață sau de personalitate. În schimb, completând decorul locuinței tale cu tot felul de tablouri cu peisaje sau de tip portret, poți construi un mediu plin de eleganță și culoare, care să te caracterizeze pe deplin.

De asemenea, tablourile așezate în mod corespunzător pe pereți pot aduce un plus de farmec și de personalitate camerelor, mai ales dacă acestea sunt amenajate într-o gamă monocromatică. Spre exemplu, dacă design-ul general al living-ului tău este realizat în nuanțe de gri și alb, amplasarea unui tablou cu tonuri de galben, portocaliu sau verde, poate scoate din anonimat această zonă a casei. 

Amplasarea tablourilor pe perete – Reguli pentru camere de nota 10

Dacă te-ai convins că ai nevoie de câteva tablouri pentru casa ta, nu-ți rămâne decât să pornești în căutarea acestora, să le aranjezi și să te bucuri de ele. Cu toate acestea, este bine să iei aminte la câteva trucuri care te pot ajuta foarte mult în amplasarea acestor elemente de decor. 

  • Dacă vrei să pui mai multe tablouri pe același perete, nu le așeza simetric

Dacă te încântă ideea de decora peretele cu mai mult de un tablou, atunci trebuie să știi că regulile moderne de design susțin faptul că acestea au un efect mult mai puternic dacă sunt amplasate în mod asimetric. Poți opta, spre exemplu, pentru un tablou multicanvas din trei, patru sau chiar cinci piese, pe care să le așezi în modelul unei linii frânte deschise.

  • Așază tablourile simetric, doar atunci când vine vorba despre camerele de dimensiuni foarte mici

În cazul în care dorești să amplasezi câteva tablouri pe pereții din baie sau din debara, de exemplu, atunci este bine să le așezi simetric. Cu toate acestea, în cazul încăperilor de dimensiuni mici, este recomandat să optezi pentru un singur tablou, pe care să-l situezi în mod central pe suprafața peretelui pe care dorești să-l evidențiezi.  

  • Optează pentru tablourile de dimensiuni mari, așezate deasupra canapelei din living

Tablourile de dimensiuni mari pot avea cel mai puternic impact asupra camerei. De aceea, în cazul în care consideri că sufrageria casei tale este lipsită de viață, atunci amplasează pe suprafața peretelui, deasupra canapelei, un tablou mare și intens colorat, care să atragă atenția asupra lui. Vei vedea că aspectul general al încăperii va fi cu totul transformat, după aplicarea acestui mic truc. 

În cele din urmă, în cazul în care consideri că nu ai putea să te descurci cu așezarea optimă a tablourilor, atunci este mai bine să ceri părerea unui specialist în domeniu. Apelează cu încredere la un designer de interior, care te poate ajuta foarte mult în acest sens. Nu ezita, fiindcă nu-ți va părea rău!

În cazul în care ești o fire descurcăreață și cu multă viziune, atunci găsește tablourile tale preferate și amplasează-le în camere conform regulilor prezentate mai sus!

Sursă foto: Pixabay.com.