Amenajare living apartament mic: 20+ idei si sfaturi, poze

living apartament mic

Sufrageria este locul în care petreci timp prețios alături de familie, te distrezi cu prietenii, sau te relaxezi de unul singur. Atunci când livingul este aglomerat, atmosfera devine inevitabil apăsătoare, iar dorința de a petrece timp în camera de zi dispare. Vestea bună este că oricât de mic ar fi un spațiu, există o mulțime de modalități prin care îl poți face să pară extins și organizat.

În acest articol ți-am pregătit o serie de sfaturi cu ajutorul cărora, ca prin magie, vei reuși să transformi micul tău living într-o oază de zen, o încăpere confortabilă și elegantă. Pentru început, înainte de a decide ce tip de decor ți se potrivește, te sfătuim să întocmești o listă cu dorințe, iar astfel îți vei da seama ce fel de living ar trebui să ai! Spre exemplu, dorești o cameră în care să te distrezi cu prietenii? O cameră în care te poți relaxa citind o carte? Ori un loc în care copiii se pot juca lipsiți de griji? Odată ce îți dai seama exact care este scopul livingului tău, poți începe căutarea inspirației pentru decor!

Un alt aspect important de ținut minte este că alegerile inteligente pot avea un impact major asupra casei tale. De la înghesuită și aglomerată, o sufragerie mică poate deveni un loc relaxant, doar prin alegerea unor soluții compacte! Deși pare ușor să decorezi livingul, timpul și energia sunt elementele cheie de care ai nevoie pentru a obține decorul mult visat. De aceea, am realizat un scurt ghid prin care te poți asigura că vei ține cont de cele mai importante aspecte care vor transforma livingul tău în camera perfectă pentru tine.

Sfaturi generale pentru livinguri mic

Lumina naturală – element de bază pentru un living de apartament mic

Când vine vorba de apartamente mici, acestea pot fi deosebit de dificil de decorat. Similar se întâmplă și în cazul sufrageriilor mici, însă cu ajutorul decorațiunilor unice și o planificare inteligentă, vei reuși să obții spațiul mult visat!

Un alt aspect important este lumina! Este bine știut faptul că un spațiu mic poate fi potențat cu ajutorul luminii naturale. Lumina naturală poate transforma cu adevărat un apartament mic și nu necesită costuri suplimentare! În timpul zilei, lasă lumina să pătrundă, iar astfel spațiul va fi extins vizual. Alege mobilier și decor pe care să-l plasezi strategic, potrivit livingului tău.

Ce nu trebuie să-ți lipsească dintr-un living open space de apartament mic

În prezent, locuințele noastre necesită o fluiditate aparte, iar sufrageria joacă un rol important în acest sens. Livingurile open-space sunt elementul distinctiv al locuințelor contemporane, probabil datorită capacității acestora de a îmbina și satisface nevoi multiple. La urma urmei, trebuie creat un spațiu funcțional pentru întreaga familie, așadar vei vedea adesea livinguri open space cu funcționalități multiple, spre exemplu: living open space cu bucătărie sau living open space cu hol intrare.

După cum am stabilit, sufrageriile open-space sunt populare, și în același timp grozave pentru divertisment. Totuși, dacă nu beneficiezi de un spațiu extins, există riscul de a supraîncărca inutil încăperea. Astfel, pentru o delimitare exactă a zonelor din cameră poți folosi culori contrastante, iar pentru un plus de personalitate, decorează un perete cu tapet. În acest mod vei obține o diferențiere mai ușoară a zonelor din living:

O idee bună ar putea fi și mobilierul fără uși, precum bibliotecile și rafturile suspendate, deoarece acestea oferă o eleganță aparte fără a supraaglomera spațiul.

O altă alternativă poate fi și paravanul decorativ! Acesta este ideal pentru delimitarea spațiului, oferind un plus de intimitate. Asigură-te că nu lipsește din livingul tău open-space!

Culorile care extind vizual, oferind impresia unui living mare

Conform designerilor de interior, atât nuanțele de alb, cât și cele neutre, sunt fundamentale deoarece fac ca un living mic să pară mai mare, mai aerisit și mult mai primitor. Totuși, dacă nu simți că aceste culori te reprezintă, poți fi îndrăzneț chiar și într-un spațiu mai restrâns. Nu te speria de culorile întunecate, dar în același timp bogate, precum cafeniu sau gri închis, poți încerca portocaliu pentru o explozie îndrăzneață de culoare.

 • living mic alb
 • living mic în culori neutre cu accente îndrăznețe
 • living mic gri

Acestea sunt nuanțele care aduc bogăție, intimitate și profunzime, făcând din camera de zi o oază de stare de bine, inspirând personalitate și fler. Ține minte că întotdeauna poți separa aceste culori intense cu ajutorul obiectelor de artă precum tablourile, care adaugă o amprentă fantastică. Dacă ești în pană de idei, poți găsi inspirația în tablourile de living de la pepanza.ro

8 modalități prin care poți oferi impresia unui spațiu mai mare într-o sufragerie de apartament mic cu ajutorul mobilierului, decorațiunilor și culorilor

În ciuda spațiului, fie că este vorba de un living mic de apartament sau un living open space, există cu siguranță un look potrivit pentru casa ta. Oricum ai dori să fie sufrageria la care visezi, fie că vrei să fie elegantă, clasică sau contemporană, următoarele idei te vor ajuta să găsești stilul potrivit ție

 1. Alege o canapea în culori neutre

O canapea în tonuri neutre va ajuta la luminarea spațiului. Nu te speria, neutru nu înseamnă neapărat un design simplu! În plus, poți potența culoarea cu ajutorul pernelor în modele îndrăznețe, colorate, care împiedică apariția monotoniei.

2. Păstrează coerența culorilor în livingul tău mic

Atunci când dispui de un spațiu restrâns, păstrează o schemă de culori cât mai simplă când vine vorba de mobilier, accesorii și culoarea pereților. Astfel te asiguri că nimic nu va domina camera mai mult decât ar fi necesar. Adu vitalitate sufrageriei tale prin puterea plantelor, privește câteva idei:

3. Decorează pereții cu opere de artă modernă

Uneori, crearea unui perete tip galerie nu este o opțiune atunci când decorezi un living mic, dar asta nu înseamnă că nu poți introduce artă în micul tău apartament! Tablourile canvas de la pepanza.ro sunt o modalitate simplă și excelentă de a-ți decora spațiul, umplând un perete cu tablourile minimaliste favorite. În plus, acestea vor atrage cu siguranță privirea!

4. Salvează spațiu prin soluții inovative

În spațiile mici este important să economisești spațiul prețios de pe podea, astfel încât camera să nu pară prea aglomerată. Ține cont de acest aspect atunci când alegi sursa de iluminat pentru sufragerie, evită lampadarele, poți opta pentru iluminatul de perete, elegant, astfel vei câștiga spațiu valoros!

5. Utilizează mobilă multifuncțională

Lucrul pe care nu ar trebui să-l faci niciodată atunci când dispui de un living mic este să înghesui prea mult mobilier. În schimb, alege o canapea proporțională cu dimensiunea spațiului, cu spațiu de depozitare. Similar poți alege și o măsuță de cafea cu extra spațiu dedesubt. Inspirația e aici, privește tipuri de mobilier ce dispun de dublă utilizare.

 • Rafturi construite în interiorul peretelui. De ce? Acestea ajută la economisirea de spațiu prețios.
 • Raft suspendat, cât mai aproape de tavan. De ce? Astfel economisesti spațiul de pe podea și beneficiezi de mai mult loc pentru depozitarea cărților sau a altor decorațiuni.
 • Scaun cu ladă pentru pervazul ferestrei. De ce? Pentru că vei economisi spațiu de stocare și beneficiezi în același timp de spațiu în plus pentru șezut.
 • Măsuță de cafea inteligentă. De ce să optezi pentru ea? Pentru că vei beneficia de mai mult spațiu de depozitare cu ajutorul ei. Uite o sursă bună de inspirație:

6. Creează spațiu cu ajutorul oglinzilor

Îți prezentăm unul dintre cele mai vechi trucuri din toate timpurile, care chiar funcționează! Oglinzile pot crea instantantaneu iluzia unui spațiu extins. Optează pentru o oglindă supradimensionată, care să acopere o mare parte a peretelui, sau alege oglinzi multiple de dimensiuni reduse.

Oglinda va crea iluzia unui spațiu extra, deoarece va reflecta lumina și, bineînțeles, decorul interior – dublând spațiul. Uite câteva exemple de oglinzi care te pot salva:

7. Joacă-te cu tapet în diverse stiluri

Nu îți fie teamă să experimentezi cu ajutorul unor modele îndrăznețe de tapet într-o cameră mică de sufragerie. Un imprimeu floral fabulos nu numai că va impresiona în mod deosebit, dar va ajuta la crearea unui spațiu confortabil, stabilind tematica de culoare pentru livingul tău mic. Deoarece este o modalitate facilă prin care poți crea sentimentul unitar într-un spațiu redus, ți-am pregătit o serie de idei de tapet pentru care poți opta:

 • tapet abstract pentru livingul tău mic
 • tapet floral pentru livingul tău mic
 • tapet în tonuri de alb și verde pentru livingul tău mic

8. Alege un covor de dimensiuni mari

Alegerea unui covor mai mare – chiar și într-un model îndrăzneț – este trucul care face ca o cameră să pară mai mare. Spre deosebire de covoarele mici, un covor mare nu delimitează vizual podeaua, iar acest lucru poate ajuta, de asemenea, în ancorarea spațiului. Acesta poate da cu ușurință tonul încăperii, inspiră-te de aici:

În concluzie, cum faci ca livingul tău mic să pară mai mare? Trebuie să fii inteligent în ceea ce privește decorarea și selecționarea mobilierului, este foarte importantă inducerea iluziei de spațiu. În cele din urmă, tot ceea ce contează este ca zona ta de relaxare să fie una armonioasă și confortabilă și sperăm că aceste informații îți vor fi de folos!

Sursa foto: Pinterest