7 idei pentru un living în stil baroc cu adevărat luxos

living baroc

Încă de la începuturi, stilul clasic baroc a reprezentat un simbol al puterii. Datorită caracteristicilor sale grandioase, acesta a fost interpretat la scară largă, în special în arhitectură și sculptură, impresionand prin dramă, tensiune și exuberanță.

Dacă ești iubitor de lux, extravaganță și vrei ca livingul tău să se asemene unui palat, atunci acest articol este potrivit pentru tine. Vei afla cum să reproduci stilul baroc într-un mod cât mai original, iar spațiul tău se va transforma într-unul extraordinar.

Motive pentru care livingul baroc este alegerea potrivită pentru tine

Pentru început, este necesar să ții cont de particularitățile sufrageriei tale. La fel de important este să acorzi atenție caracteristicilor cheie ale stilului baroc modern, culorilor recomandate, mobilierului, textilelor și multe alte aspecte despre care vom vorbi în continuare.

Probabil te întrebi dacă acest stil ți se potrivește cu adevărat. Următorul pas pe care trebuie să îl faci este să răspunzi la următoarele întrebări: Ți-ar plăcea să locuiești într-un spațiu în care splendoarea predomină? Ai vrea să te simți exact ca la palat? Și, nu în ultimul rând, adori luxul?

Dacă răspunsul tău a fost „da” la cele trei întrebări și grandoarea este elementul ce exprimă cu adevărat impresia pe care dorești să o lase livingul tău, atunci stilul baroc ți se potrivește de minune!

Caracteristicile esențiale pe care trebuie să le iei în considerare

Vei avea nevoie de piesele de mobilier de mari dimensiuni, acestea fiind elementele centrale al unui living în stil baroc:

Folosește țesături impresionante, astfel încât să fie creată o senzație regală care să pună stăpânire pe camera de zi. Exact precum holul unui palat, grandios, exagerat, dar cu adevărat splendid:

Trebuie să acorzi atenție faptului că amenajarea în stil baroc este o opțiune destul de pretențioasă, impunând și un anumit stil de viață. Conform designerilor de interior, ar trebui să te concentrezi pe următoarele aspecte: expresivitate redată prin splendoare, forme înfloritoare, rotunde, dramatice, lux și splendoare, însă fără nici cea mai mică urmă de kitsch!

7 elemente care NU trebuie să lipsească din livingul tău baroc

Culorile vor da tonul sufrageriei tale

În mod tradițional, decorul baroc este asociat cu tonurile de albastru, crem și măsliniu. Aceste culori pot fi regăsite și în cele mai faimoase monumente arhitecturale. În plus, ar trebui ca accentele predominante să fie auriu și argintiu, deoarece acestea vor da tonul general al încăperii. 

Culorile enumerate mai sus, alături de argintiul vor evidenția strălucirea cristalelor, oferind încăperii acea eleganță din punct de vedere vizual:

Spre exemplu, dacă dorești să obții efectul unui spațiu proaspăt, elegant, folosește nuanțe de albastru:

Accentele de argintiu și auriu vor oferi un aspect modern, de lux

Detaliile decorative oferă efectul de autenticitate de care livingul tău are nevoie, așa că îți recomandăm să introduci accente de auriu sau argintiu de câte ori ai ocazia!

Spre exemplu, poți opta pentru fotolii căptușite, cu ornamente aurii, strălucitoare. Rezultatul va fi original, în mod special în combinație cu nuanțe precum albastru, vișiniu, crem sau roz:

O altă opțiune ar fi să alegi mobilier tradițional cu ornamente argintii, drept piesă centrală în living. Poți alege o măsuță de cafea splendidă ori o canapea:

Elementele pot avea sculpturi florale caracteristice stilului baroc, fiind confecționate din materiale lucrate manual, din lemn prețios de mahon: rafinament și calitate!

În plus, pentru a ține pasul cu rafinamentul stilului baroc și pentru a introduce și un element de modernitate, poți folosi negru lăcuit. Este chiar indicat ca mobilierul negru să fie decorat cu detalii aurii și argintii pentru a crea o atmosferă șic și luxoasă.

Piesele cheie de mobilier pentru un living baroc sunt canapeaua și măsuță de cafea, din lemn ornamentat, cu detalii aurii și linii curbe.

Stilizează sufrageria ca la carte pentru un aspect romantic

Perdelele livingului tău ar trebui să aibă un aspect romantic, realizate din matase sau tafta într-un mod extravagant, desigur:

De asemenea, nu ezita să folosești tapet. Privește câteva exemple de sufragerii baroc decorate cu tapet, de care te vei îndrăgosti instantaneu:

Cu toate acestea, cel mai remarcabil accesoriu dintr-un living baroc pe care l-ai putea avea este candelabrul de cristal! Dacă tavanul livingului tău este decorat cu ornamente florale sau pictat, tot ce mai lipsește este un superb candelabru de cristal.

Descoperă cele mai remarcabile candelabre:

Pentru un plus de splendoare, accesorizează cu tablouri

În funcție de dimensiunea camerei și de stilul arhitectural al acesteia, poți introduce cât mai multe opere de artă moderne. Tablourile reprezintă acele decorațiuni valoroase ce îți vor personaliza livingul exact cum ai visat. Îți recomandăm tablouri living de la pepanza.ro, ideale pentru camera ta de zi.

Textilele potrivite vor face diferența

Materialele de origine naturală sunt o soluție impecabilă pentru acest stil, însă nu toate sunt potrivite, spre exemplu, bumbacul și inul sunt total nepotrivite unei locuințe în care luxul trebuie să predomine. Acestea trebuie să pară scumpe, calitative, așa că ia în considerare mătasea și tapiseria.

Cele mai potrivite decorațiuni în stil baroc

Decorațiunile sunt selectate numai după un singur criteriu: cât de luxuriante sunt. Trebuie neapărat să achiziționezi măcar unul dintre elementele enumerate mai jos:

– obiecte ceramice: vaze, figurine sau sculpturi

– oglinzi în rame din lemn sculptat

Stilul baroc este un stil impunător, definiția luxului interior, care va oferi livingului tău o personalitate bine definită. Ține cont de sfaturile noastre, te asigurăm că invitații vor fi impresionați de eleganța caracteristică designului baroc.

Surse foto: Freepik, Pinterest