Holul este prima încăpere cu care ai contact atunci când pășești într-o locuință. Acesta deține un rol cheie în amenajarea casei, așadar este important să nu treci cu vederea importanța decorării acestuia, deoarece are potențialul de a da tonul decorativ pentru restul casei tale!
Întrucât am stabilit că holul contribuie la formarea unei prime impresii, acesta trebuie să fie un loc primitor, în care să te simți bine-venit, chiar și în ciuda spațiului restrâns. Dacă și tu ai un hol mic, nu-ți face griji, noi ți-am pregătit o serie de aspecte de care să ții cont atunci când decorezi holul și câteva modalități prin care poți maximiza spațiul.
Aspecte de care să ții cont atunci când decorezi un hol mic
Chiar dacă holul tău are dimensiuni mici, nu este nevoie să te panichezi! Trebuie să știi că există întotdeauna modalități de amenajare cu impact, chiar și pentru un hol mic. În trecut, casele de epocă aveau holuri înguste, așa că a fost necesară găsirea unei modalități de a induce în eroare ochiul privitorului. Cum? Prin diverse decorațiuni sau spații inteligente de depozitare.
Spre exemplu, ai putea folosi un covor lung care să conducă privirea către o priveliște, iar ușile interioare ar putea fi lăsate deschise, astfel poate fi adăugat un sentiment de extra space. Un alt aspect pozitiv în a avea un hol mic și îngust este că ai ocazia să fii cât se poate de îndrăzneț când alegi culoarea. În ceea ce privește mobilierul, poți opta pentru piese ce pot fi înlocuite cu ușurință, spre exemplu, un cuier de perete care să ofere vitalitate, dar fără să devină copleșitor.
Trebuie să ții cont că trebuie să profiți la maximum de caracteristicile de bază ale holului și trebuie să te gândești cum să personalizezi din punct de vedere decorativ pentru spațiile mici. Dacă pentru tine este important ca holul să impresioneze încă de la prima vedere, dar în același timp vrei să fie funcțional din toate puncte de vedere, noi ți-am pregătit o serie de sfaturi pentru ca tu să poți profita complet de spațiu, iar următoarele trucuri te vor ajuta să utilizezi spațiul în mod util.
6 modalități prin care poți maximiza spațiul într-un hol mic
- Alege podele deschise la culoare pentru a oferi senzația de extra space
Nu neglija holurile, acestea ar trebui să fie la fel de frumoase precum orice altă cameră. Nu uita, încă de la intrare începe aventura casei tale. Pentru a menține holul luminos și aerisit permanent, alegerea unei podele din lemn deschis la culoare va elibera vizual spațiul și îl va menține radiant, făcând holul să pară mai mare.
În plus, podelele în nuanțe deschise oferă senzația de contemporan, de noutate, iar astfel îți este permis să utilizezi culori mai îndrăznețe în alte locuri. De exemplu, de ce să nu optezi pentru albastru închis sau verde pentru uși? Ori pentru alte piese de mobilier în culori contrastante? Astfel vei aduce un plus de echilibru spațiului.
- O oglindă va crea impresia unui spațiu mai mare
Adaugă și o oglindă! De ce? Deoarece oglinda este acel element care are ca funcție principală extinderea spațiului vizual. În plus, aceasta contribuie la crearea unui ambient mai luminos și deschis, prin urmare, poți opta chiar pentru o oglindă de dimensiuni mari.
Oglinzile de mari dimensiuni sunt ideale pentru obținerea iluziei unui spațiu extins. În plus, dincolo de principiile designului, este important și de asemenea o necesitate să ai pe hol o oglindă în care te poți vedea din cap până-n picioare, înainte de a ieși din casă.
- Alege culoarea ta preferată pentru pereți
Atunci când amenajezi holurile mici, ține minte: holul nu trebuie să fie plictisitor, chiar din contră, ar trebui să fie opusul! Cu toate acestea, asta nu înseamnă că trebuie să predomine culorile vibrante.
Dacă ai nevoie de idei de amenajare a unui hol mic, te sfătuim să adaugi o notă personală printr-un strop din culoarea ta preferată. Poți alege nuanțe saturate precum cobalt, malachit și verdigris, iar pentru a completa și cu profunzime inspirată din natură, combină cu motive biofilice, adaugă plante verzi. În plus, încearcă să eviți asocierea prea multor nuanțe diferite, alege una singură pentru pereți, te asigurăm că această tehnică se va dovedi a fi foarte eficientă.
- Decorează pereții cu tablouri canvas
Un principiu fundamental al designului interior este că fiecare încăpere din casa ta necesită un punct de focus, mai exact, acel element care îți captează privirea de îndată ce pășești în cameră. Tablourile multicanvas sunt o opțiune minunată de a deveni acel punct central ce va înfrumuseța spațiul holului tău mic.
În plus, precum am menționat și când am vorbit despre amenajarea unui living modern, tablourile canvas sunt mereu o idee bună pentru locuința ta. Când vine vorba de amenajarea holului tău mic, acestea ar putea reprezenta și o pată de culoare în plus și o atmosferă nouă.
Dacă ești unul dintre acei oameni cărora le place să experimenteze diferite culori și texturi pe pereți, un tablou imprimat pe pânză va oferi un look îndrăzneț dacă este expus pe un perete zugrăvit în nuanțe contrastante.
- Iluminează holul în mod corect
De regulă, holurile sunt private de lumină naturală. Atunci când iei în calcul amenajarea unui hol mic, nu ignora introducerea unei surse de lumină corespunzătoare pe hol. Aceasta trebuie să fie caldă și primitoare, să pătrundă fiecare colțișor.
Este important să iei în considerare ideile practice și inteligente de iluminare a holului, deoarece este prima încăpere a casei, suntem siguri că vrei să faci impresia corectă atunci când cineva îți pășește pragul. Mai mult de atât, holul poate da tonul pentru întreg aspectul casei și poate oferi senzația de „acasă”.
Într-un final, tot ce trebuie să faci este să alegi corect forma de iluminat și vei avea încăperea la care ai visat. Ai o multitudine de opțiuni și cu siguranță există o formă de iluminat pentru hol potrivită tuturor caselor, noi ți-am pregătit următoarele inspirații:
- Alege un mobilier practic pentru holuri mici și moderne
Când vine vorba de amenajari pentru holuri mici și înguste, ideile inteligente te pot salva, iar în același timp, îți pot satisface nevoile. Mobilierul practic îți va îmbunătăți experiența și te va ajuta să profiți de spațiul disponibil, în mod special atunci când orice spațiu în plus contează. Optează pentru spații de depozitare chic, care să te ajute să ordonezi lucrurile.
Nu uita că un spațiu compact poate fi la fel minunat și primitor dacă dispune de un sistem de depozitare inteligentă și de un decor pe măsură. Te sfătuim să investești în câteva idei și soluții practice de stocare, cum ar fi un scaun cu depozitare încorporată, o masă îngustă cu sertare, cutii și, bineînțeles, cuier pentru agățarea paltoanelor și pălăriilor.
25+ designuri de hol din care te poți inspira
Deși holurile au rolul de a face legătura între camere, acest lucru nu înseamnă cu nu au potențialul de a deveni locul în care poți zăbovi cu drag. În plus, dacă le decorezi cu stil, te asigurăm că vor fi foarte apreciate chiar și de musafiri. Noi ți-am pregătit inspirația de care nu știai ca ai nevoie:
- Hol mic cu perete din cărămidă
Un perete realizat din cărămidă are potențialul de a face ca holul să capete un aer de casă modernă și călduroasă.
- Hol mic cu pereți albi
Albul oferă ideea de „gol” și de spațiu generos, ceea ce este ideal pentru un hol mic. În plus, pereții albi pot ilumina cu succes o încăpere întunecată, iar astfel chiar și cele mai mici holuri vor căpăta un aer spațios.
- Hol mic cu pereți colorați în nuanțe îndrăznețe
Dacă îți dorești mai multă culoare în casa ta? Holul este încăperea în care te poți juca cu o multitudine de nuanțe.
- Hol mic cu perete din oglinzi
Atunci când simți că holul tău mic are un aspect încărcat, soluția este simplă: oglinzile. Prin integrarea oglinzilor poți crea iluzia unui spațiu extins, deoarece acestea reflectă lumina.
- Hol mic cu o mulțime de surse de iluminat
Deoarece iluminatul electric este la fel de important precum culoarea pereților, uite ce obiecte de iluminat poți instala pentru a crea impresia unui hol extins.
- Hol mic cu perete bibliotecă
O mulțime de locuințe se confruntă cu problema spațiului pentru bibliotecă, așa că de ce să nu transformi holul într-o bibliotecă simaptică? Uite o serie de idei din care te poți inspira:
- Hol mic cu spațiu extra de depozitare
Dacă ai un hol mic sau îngust și vrei să profiți de orice spațiu în plus, atunci trebuie să alegi mobila de depozitare potrivită. Inspira-te de aici:
- Hol mic cu perete tip „galerie de tablouri”
Holul este spațiul perfect pentru a dedica un perete tablourilor. De obicei este primul contact pe care vizitatorii îl au cu casa ta, așa că oferă-le ceva de admirat și îți garantăm că se vor simți ca la muzeu.
- Hol în stil victorian
Holurile victoriene erau grandioase, menite pentru a impresiona invitații imediat ce treceau pragul casei. În prezent, acest tip de hol încă are potențialul de a fi impresionant, dacă este decorat corespunzător!
- Hol mic în stil rustic
Care este cel mai cozy stil de decorare? Cel rustic, desigur! Acest stil se remarcă prin atmosfera reconfortantă care te face să te simți bine-venit.
- Hol mic în stil minimalist
Designul unui hol minimalist nu trebuie să fie plictisitor, așa că uite o serie de exemple prin care poți dobândi un stil minimalist care să uimească:
- Hol mic în stil boho-chic
Stilul boho chic este foarte popular acum, iar dacă ești adept al nonconformismului și vrei să introduci acest design, vei adora următoarele idei pentru holul tău:
- Hol în stil scandinav
Următoarele holuri decorate în stil scandinav pe care ți le vom prezenta îți vor satisface dorința de minimalism. Dacă iubești spațiile simple, dar în același timp practice, s-ar putea ca acest stil să te inspire:
- Hol în stil shabby chic
Decorul shabby chic a devenit popular cu ani în urmă, așa că îți vom arăta cum să amenajezi într-un mod drăguț holul tău mic:
- Hol mic în stil baroc
Să ne întoarcem puțin în era dramei și grandorii! Uite cum poți decora holul tău astfel încât să capeți un design bogat în contraste:
- Hol mic în stil eclectic
Îți vom prezenta câteva idei chiar din interiorul celor mai stilate case, uite cum ai putea integra stilul eclectic:
- Hol mic amenajat în stil modern
În general, holurile moderne ar trebuie să funcționeze conform conceptului „mai puțin înseamnă mai mult” – mai ales datorită faptului că holul este acea parte a locuinței care nu dispune de foarte mult spațiu:
- Hol amenajat în stil industrial
Impresionează oamenii care îți calcă pragul printr-un hol cu accente industriale, care oferă ideea de locuință modernă:
- Hol cu design biofilic
Holul cu design biofilic stabilește tonul unei case centrate pe bunăstare. Descoperă cum să integrezi un decor cu multe plante:
- Hol ce respectă regulile Feng Shui
Conform regulilor Feng Shui, se pare că intrarea în casă are un rol vital în a aduce viețile oamenilor pe linia de plutire. În mod ideal, un hol care respectă aceste reguli va transmite sentimentul de calm după o zi obositoare. Meriți acest lux, așa că uite câteva idei pentru holul perfect:
- Hol mic cu scară interioară
Atunci când ai o scară interioară pe hol trebuie să beneficiezi de tot spațiul rămas, privește cum poți amenaja astfel încât să ai parte de un decor ideal:
- Hol mic de garsonieră
Holul unei garsoniere trebuie să fie compact și în același timp chic! Uite câteva idei pentru un hol de garsonieră:
- Hol living space
Holurile într-un living space ar trebui să fie stilate, în ton cu livingul. Descoperă câteva exemple care te pot inspira:
- Hol la casă îngust și lung
Atunci când vine vorba de un hol îngust și lung, covorul ar trebui să fie piesa centrală a decorului. Ți-am pregătit câteva exemple:
Ține minte că holurile sunt făcute pentru ca spațiul să fie utilizat în întregime. Așadar, este important să iei în considerare partea practică a depozitării articolelor tale, nu numai aspectul. Mobilierul compact este o alegere grozavă pentru holuri, deoarece este îngust, la îndemână, și poți adăuga oricand un element decorativ precum o vază cu flori!
Nu uita să adaugi atât culori deschise, cât și de accent, plus elemente de decor. Această combinație va face minuni pentru holul tău mic. Asigură-te că totul se află în echilibru, iar astfel vei evita ca spațiul mic să se simtă și mai mic. Acestea au fost sfaturile noastre, ține cont de ele și vei reuși să maximizezi spațiul și să obții decorul ideal la care ai visat.