Desene în creion usoare – Sugestii pentru începători și copii

Dacă tocmai ți-ai dat seama că ai o afinitate pentru desenul în creion și ai vrea să acorzi mai mult timp acestei activități sau ai un copil pe care dorești să-l înveți câteva tehnice, atunci ai ajuns exact unde trebuia! În cadrul acestui articol vei avea ocazia de a afla mai multe detalii legate de tehnici, materiale, sfaturi și idei legate de desenul în creion. Urmărește-l îndeaproape și află mai multe detalii care te vor ajuta să înțelegi mai bine desenul în creion, indiferent care ar fi planul tău! 

Tehnici pentru desene ușoare în creion 

Dacă vrei să-ți îmbunătățești stilul de desen, dar ești încă la stadiul de începător, atunci poți încerca diverse practici, care te vor ajuta să evoluezi treptat, pornind de la 0. În primul rând, poți să începi prin trasarea liniilor drepte, lucru benefic pentru a căpăta dexteritate, reușind, în timp, să desenezi liniile fără un echer sau o riglă, lucru care îți va salva mult timp.

tehnici desene creion

De asemenea, liniile curbe pot ajuta la desenarea petalelor și frunzelor unei flori sau chiar anumite detalii ale brațelor și poți stabili singur dimensiune acestora, în funcție de îndemânarea ta. 
În continuare, o altă tehnică practică de a-ți îmbunătăți stilul este desenarea cercurilor. După o perioadă de exercițiu, vei ajunge să realizezi desene mult mai complexe, împărțite în cercuri, curbe și linii, după care, poți trece la nivelul următor, adică la pictat în acuarele.

tehnici pentru desenul in creion
tehnici pentru desene in creion
tehnici usoare desen in creion
desene usoare in creion tehnici
tehnici practice pentru desene usoare in creion

Materiale necesare pentru un desen ușor în creion

Pentru a realiza desene în creion, vei avea nevoie de câteva lucruri precum bloc de desen A4 sau A3, fiind ușor de transportat. În continuare, vei avea nevoie și de un creion de grafit cu ajutorul căruia poți realiza schițe, fiind de mai multe tipuri. Spre exemplu, un creion de tip H are o mină dură, în timp de unul de tip B este mult mai moale. Dacă primul este folosit pentru linii precise și drepte, cel de-al doilea se potrivește mai mult pentru tehnici de intensitate și umbrire. Nu în ultimul rând, există și creioanele HB, care se află la granița dintre cele două. 

materiale utile desen in creion
materiale necesare desen in creion
materiale necesare pentru desenul in creion
materiale utile pentru desenatul in creion

De asemenea, ascuțitoarea este un alt aspect esențial, deoarece vei avea nevoie de creioane ascuțite, pentru rezultate cât mai bune, iar lama acesteia trebuie să fie cât mai ascuțită și, bineînțeles, din metal.

Atât începătorii, cât și cei mai experimentați au nevoie de o radieră, pentru că este foarte posibil să faci mici greșeli din când în când, să luminezi o anumită porțiune, să estompezi liniile sau chiar să simți nevoia de a face mici modificări.

Nu în ultimul rând, vei avea nevoie și de un cărbune pentru desen, care poate fi regăsit sub formă brută sau chiar sub formă de creion propriu-zis. Având un potențial uriaș de creație, acesta se pretează atât schițelor simple, cât și operelor mai minuțioase.

de ce materiale ai nevoie pentru desenul in creion
materiale necesare pentru desenatul in creion
materiale desen in creion

Sfaturi desene ușoare în creion pentru începători 

Dacă vrei ca întreg procesul să fie cât mai ușor, începe întotdeauna desenul printr-o schiță, trasând conturul acestuia. În felul acesta, vei putea avea parte de o precizie mai bune, având ocazia de a face mici corecturi pe parcurs. De reținut este faptul că acest contur trebuie realizat cu ajutorul unor nuanțe deschise. 

Un alt sfat extrem de practic este să menții atenția asupra obiectului pe care îl desenezi, ca să-l poți reproduce cât mai bine. Cu timpul, vei căpăta dexteritate, iar memoria ta fotografică se va îmbunătăți, așadar, nu va mai fi atât de esențial acest pas. 

sfaturi desene ușoare in creion pentru incepatori
sfaturi pentru realizarea desenelor ușoare in creion
sfaturi pentru realizarea desenelor în creion ușoare
sfaturi pentru desene ușoare pentru incepatori
realizarea desene ușoare - sfaturi pentru incepatori

Totodată, este important să experimentezi constant lucruri noi, dacă vrei să-ți îmbunătățești tehnica și să treci la nivelul următor și nu te aștepta la rezultate surprinzătoare peste noapte, ci după o bună perioadă de practică. Ai răbdare, păstrează-ți entuziasmul și curiozitatea și nu te teme să abordezi și opere mai complicate!

sfaturi pentru realizarea desenelor usoare in creion
sfaturi utile pentru realizarea desenelor usoare in creion
sfaturi potrivite pentru realizarea desenelor usoare in creion
sfaturi practice pentru realizarea desenelor usoare in creion
sfaturi pentru realizare desene usoare in creion

Idei de desene în creion ușoare

Există numeroase idei de desene în creion ușoare la care poți apela fără probleme, iar totul depinde doar de propriile gusturi. Spre exemplu, pentru începători, sunt indicate desenele fără prea multe detalii și umbre, bazate mai mult pe contur. Câteva idei ușor de pus în aplicare sunt casele, fructele, animalele și, în general, orice obiect sau peisaj care te inspiră și pe care crezi că l-ai putea realiza.

desene in creion usoare
desene usoare in creion
idei de desene usoare in creion
idei de desene in creion usoare
idei pentru desene
desene ușoare in creion sugestii
desene ușoare in creion idei
desene ușoare in creion sugestii practice
desene ușoare in creion pentru incepatori

Desene în creion ușoare pentru copiii 3-6 ani 

În ceea ce privește desenele pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3-6 ani, acestea sunt destul de simple, având în vedere faptul că în acea perioadă ei continuă să descopere lucruri, să asimileze informații, să simtă texturi și să înțeleagă mai bine ce îi înconjoară. Astfel, cifrele, literele, animalele și fructele sunt lucrurile de bază, cu care copiii mici pășesc în lumea desenului, fiind familiarizați cu ele. Poți monitoriza evoluția celui mic, îl poți sfătui și îi poți arăta atunci când greșește, astfel încât să învețe constant.

desene in creion usoare pentru copii 3-6 ani
desene in creion usoare pentru copii cu varsta intre 3-6 ani
desene ușoare in creion pentru copii 3-6 ani

Desene în creion ușoare pentru școlari 

În cazul desenelor în creion ușoare, pentru școlari, treaba este destul de clară și aici. De la vârsta de 7 ani, până la adolescență, aceștia încep să-și contureze personalitatea, să capete afinități pentru anumite lucruri și, bineînțeles, să-și aleagă personajele preferate din desenele animate. Mintea lor va fi, încă, la joacă, așadar, cel mai probabil, copilul tău va vrea să deseneze acești eroi și prințese în tot felul de ipostaze surprinse la televizor.

desene pentru scolari in crieon
desene ușoare in creion pentru școlari

Desene în creion ușoare pentru adolescenți

Când vine vorba de desenele în creion ușoare pentru adolescenți, lucrurile stau puțin diferit, deoarece la această vârstă au alte interese, fiind pasionați de alte lucruri, ceea ce înseamnă că sunt abordeze altfel de desene. Aici s-ar încadra cu succes portretele cunoscuților ori ale unor vedete, actori sau cântăreți preferați, diferite caricaturi sau peisaje deosebite, ce necesită o atenție mai atentă.

desene usoare pentru adolescenti in creion
desene in creion pentru adolescenti

Beneficiile desenului în creion 

Desenul poate avea numeroase beneficii atât asupra copiilor, cât și asupra adulților. Unul dintre acestea este faptul că stimulează intens creativitatea și crește considerabil îndemânarea, dar și concentrarea și atenția la detalii. De asemenea, poate fi un mod ideal de a te relaxa și a evada din cotidian, reușind să obții cele mai frumoase capodopere, pe care le poți oferi, ulterior, celor dragi, sau le poți chiar găsi un loc în casa ta. Nu în ultimul rând, poate fi o sursă importantă de venit pentru oricine, prin urmare, dacă ai talent în această direcție, fructifică-l cât de mult.

desene in creion beneficii
beneficiile desenului in crieon
beneficiile pe care le ofera desenul in creion

În concluzie, dacă vrei să știi mai multe despre desenul în creion, să-ți îmbunătățești tehnica sau chiar să-ți înveți copilul să realizeze cele mai frumoase desene, atunci sfaturile de mai sus pot fi un important punct de plecare în acest proces, așadar, nu ezita să le aplici!

Sursă foto: Pixabay.com, Pexels.com